Samsung lanserar framtidens hushållsapparater med BESPOKE AI – En ny era av smarta hemupplevelser

Samsung nya hushållsapparater 2024 med BESPOKE AI

Under det globala eventet “BESPOKE AI”, som ägde rum i Seoul, Paris och New York idag, presenterar Samsung sin senaste serie av hushållsapparater utrustade med avancerade AI-funktioner och ökad uppkopplingskapacitet. Företaget delade med sig av sin vision om hur dessa innovationer kommer att förändra hemmet genom bättre integration och smart teknik.

Det är fantastiskt hur snabb den tekniska utvecklingen är just nu. Det gäller även bland hushållsapparater där vi nu kan ha alla apparater uppkopplade i ett smart system. I framkant i utvecklingen återfinns Samsung med vars produkter du enkelt kan bygga upp ett helt ekosystem av smarta hushållsapparater, med allt från dammsugare till kylskåp och tvättmaskiner.

Nu har företaget presenterat sina senaste innovationer inom området.

Samsung nya hushållsapparater 2024 med BESPOKE AI

Samsungs vice VD, Jong-Hee (JH) Han, tog scenen i Seoul för att introducera hur företagets hushållsprodukter har utvecklats för att inte bara hantera dagliga sysslor effektivt utan också erbjuda användarna nya dimensioner av funktionalitet och underhållning tack vare AI-tekniken. Produkter såsom kylskåp, tvättmaskiner och dammsugare är nu utrustade med skärmar för att fungera som underhållningscentra och kontrollhubbar för hemmet via SmartThings-plattformen.

Sedan den första introduktionen av Bespoke-serien, 2019, har Samsung presenterat hur hushållsapparater kan anpassas till användares unika hem och livsstil. Fem år senare delar vi nu vår AI-vision för hushållsapparater med produkter som förädlar arvet från Bespoke genom förbättrad konnektivtet och AI-kapacitet som tar konsumentupplevelsen till nästa nivå, förklarade JH Han.

Läs också: Samsung presenterar en revolutionerande 3D-kartfunktion i sin SmartThings-app

AI tar Samsungs hushållsapparater till nya höjder

Vid ‘BESPOKE AI’-eventet i Paris avtäcktes årets sortiment av hushållsapparater för den europeiska marknaden. Bland nyheterna märks Bespoke French Door Refrigerator med AI Family Hub™+, Bespoke AI Laundry Combo™, och Bespoke Jet Bot Combo™ AI, alla designade för att erbjuda en förbättrad och mer intuitiv användarupplevelse.

Den nya 4-Door French Door Refrigerator med AI Family Hub™ är ett exempel på hur Samsung använder AI för att skapa ett mer sammanlänkat och intuitivt kök. Med en stor LCD-skärm på kylskåpets högra sida, erbjuder AI Family Hub™ användarna möjligheten att utforska recept, njuta av musik och video, samt hålla koll på och hantera matvaror med AI Vision Inside – en funktion som identifierar och listar färskvaror inuti kylskåpet.

Samsung nya hushållsapparater 2024 med BESPOKE AI robotdammsugare

En annan framträdande produkt är Bespoke Jet Bot Combo™ AI, en kombinerad robotdammsugare och mopp som använder AI för att förbättra rengöringseffektiviteten genom intelligent igenkänning av objekt och golvytor. Dessutom kommer den med en Clean Station Steam+ som erbjuder automatisk underhållning av enheten, inklusive högtemperaturångrengöring för att eliminera upp till 99,99 % av bakterierna.

Förbättrade upplevelser och energieffektivitet

Samsungs senaste Bespoke AI-produkter är utrustade med Wi-Fi, kameror, AI-chip och är kompatibla med SmartThings-appen, vilket banar väg för ett äkta smart hem. Nya funktioner som Mobile Smart Connect och Calm Onboarding förenklar interaktionen med uppkopplade apparater, medan Samsungs säkerhetsplattform Knox Matrix skyddar användardata.

Utöver att erbjuda förbättrade användarupplevelser, fokuserar Samsung även på energieffektivitet och innovation. Genom mjukvaruuppdateringar och SmartThings-utveckling, fortsätter företaget att förbättra och uppgradera både nya och befintliga Wi-Fi-anslutna apparater. Detta inkluderar nya energibesparande funktioner som nu blir tillgängliga även på äldre modeller.

Samsungs engagemang för innovation och användarcentrerad design återspeglas i dess senaste lanseringar under ‘BESPOKE AI’. Med en kombination av avancerad AI, förbättrad uppkoppling och ett fokus på energieffektivitet, visar företaget vägen mot framtidens smarta, anpassningsbara och hållbara hem.

Läs också: Samsungs senaste vitvaror får toppbetyg för IoT-säkerhet

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *