Samsungs senaste vitvaror får toppbetyg för IoT-säkerhet

Samsungs senaste vitvaror får toppbetyg för IoT-säkerhet

Samsung har nu fått den prestigefyllda “Diamond”-verifieringen från UL Solutions för IoT-säkerhet för sina hushållsapparater, vilket är första gången i branschen. Detta erkännande understryker Samsungs engagemang för konsumentdataskydd och teknisk innovation på marknaden för smarta hem.

Samsungs vitvaror är bland de mest populära på marknaden, där bland annat deras köksprodukter och dammsugare fått toppbetyg världen över. Nu har produkterna även fått erkännande för deras säkerhet.

UL Solutions tilldelar Samsungs vitvaror “Diamond”-nivå för säkerhet

UL Solutions tilldelar Samsungs vitvaror "Diamond"-nivå för säkerhet

UL Solutions, en global ledare inom säkerhetsvetenskap, har erkänt Samsungs Bespoke Jet Bot Combo™ AI och Family Hub-kylskåp för deras enastående IoT-säkerhetsfunktioner.

Att uppnå “Diamond”-nivån, den högsta nivån i UL Solutions IoT Security Rating-program, innebär att produkten har en exceptionell förmåga att avvärja hackningsförsök, anonymisera användardata och upptäcka potentiella sårbarheter i ett tidigt skede.

Förhöjd intelligens i hemmet med AI och säkerhet

I en tid av sammankopplade smarta hem-enheter kommer Samsungs satsning på förbättrad IoT-säkerhet vid en avgörande tidpunkt. Företaget har integrerat artificiell intelligens (AI) i hela sitt sortiment av hushållsapparater, vilket underlättar sömlös kommunikation mellan enheter via SmartThings-plattformen.

Miyoung Yoo, EVP och chef för Software Development Team på Samsung Electronics, betonar den växande betydelsen av säkerhet i takt med den tekniska utvecklingen. “När AI blir alltmer sammanflätat med våra dagliga liv är det av största vikt att säkerställa säkerheten för våra enheter”, förklarar Yoo och lyfter fram Samsungs ansträngningar för att skapa en säker, uppkopplad hemmiljö.

Samsung Knox: Ett Fort Knox för hushållsapparater

Samsung Knox: Ett Fort Knox för hushållsapparater

Kärnan i Samsungs säkerhetsåtgärder är Samsung Knox, en robust uppsättning säkerhetsprinciper som skyddar alla Samsungs hushållsapparater. Vid sidan av WiFi-aktiverade produkter som levereras med datakrypterande integrerade kretsar, introducerar Samsung “Knox Matrix”, en avancerad säkerhetslösning som förbättrar skyddet över sammankopplade enheter. Systemet använder end-to-end-kryptering för att säkra data och gör det möjligt för enheter att övervaka och varna varandra för potentiella säkerhetshot, vilket sätter en ny standard för säkerhet i smarta hem.

AI-funktioner förbättrar användarupplevelsen

Bespoke Jet Bot Combo™ AI och det senaste Bespoke 4-Door Flex™-kylskåpet med AI Family Hub™ handlar inte bara om säkerhet – de är utformade för att förenkla och berika användarupplevelsen med smarta AI-funktioner.

Från AI Object Recognition i dammsugaren som undviker hinder som husdjur och kablar till AI Vision Inside i kylskåpet som hanterar livsmedelslager och föreslår recept, gör Samsungs enheter det smarta hemmet mer intuitivt och effektivt.

Eftersom Samsung fortsätter att ta täten när det gäller att kombinera AI med oöverträffad säkerhet i hushållsapparater, kan konsumenterna se fram emot en framtid där smart hemteknik erbjuder både oöverträffad bekvämlighet och sinnesro.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Ekonomiska strategier för hantering av teknikinköp
Smart budgetering för senaste teknikprylarna I en värld där teknologiska innovationer ständigt...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *