Bästa nya spel till PS4 och PS5 2024

Letar du efter bästa nya spel till PS4 och PS5 2024? Då har du kommit rätt. På denna sida samlar vi våra favoriter bland nya och kommande spel till Playstation 4 och Playstation 5.

Bästa nya spel till PS4 och PS5 2024

Det är långtifrån alla nya spel som håller mått bland alla lanseringar. Flera av de mest uppmärksammade titlarna är tyvärr besvikelser när de väl släpps. Det kan handla om frekvent buggar som i fallet med Gran Turismo 7 eller brister i grafiken. Vi testar samtliga spel för att verkligen få fram de bästa lanseringarna som vi kan rekommendera till andra spelare.

Här har vi samlat alla de mest intressanta titlarna bland nya spel till Playstation 4 och Playstation 5.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy spel 2024

Hogwarts Legacy är ett actionspel med öppen värld som utspelar sig i den värld som först introducerades i Harry Potter-böckerna. Ge dig ut på en resa genom bekanta och nya platser medan du utforskar och upptäcker fantastiska djur, anpassar din karaktär och tillverkar drycker, behärskar trollformler, uppgraderar talanger och blir den trollkarl du vill vara.

Upplev Hogwarts på 1800-talet. Din karaktär är en student som har nyckeln till en urgammal hemlighet som hotar att slita trollkarlsvärlden i stycken. Upptäck känslan av att bo på Hogwarts när du skaffar dig allierade, kämpar mot mörka trollkarlar och slutligen avgör trollkarlsvärldens öde.

Call of Duty: Modern Warfare II

bästa spel till PS5 och PS4 2024

Call of Duty: Modern Warfare II är uppföljaren till 2019 års storsäljare Modern Warfare. Med återkomsten av den ikoniska lagledaren kapten John Price, den orädde John “Soap” MacTavish, den erfarne sergeanten Kyle “Gaz” Garrick och självaste ensamvargen, fanfavoriten Simon “Ghost” Riley, får du bevittna vad som gör Task Force 141 (TF141) till den legendariska trupp den är idag.

Utnyttja nya vapen, fordon och banbrytande utrustning för att ta dig an fiender. Utrusta dig och ta striden till havs för att belägra fiender under vattnet, bryta igenom en starkt befäst fiendebas, infiltrera längs kanalerna och befria välbehövliga allierade på en svart plats gömd i bergen.

Infinity Ward presenterar hjärtskärande spelupplevelser i nästa generation och med den senaste tekniken. Kämpa tillsammans med vänner i en verkligt uppslukande upplevelse med fantastiskt realistiskt ljud, belysning och grafik som ger det mest avancerade Call of Duty i historien.

Modern Warfare® II innehåller även en rad spel- och grafiska innovationer som lyfter serien till nya höjder.

God of War 2: Ragnarök

bästa kommande spel ps5 och ps4

Från Santa Monica Studio kommer uppföljaren till det kritikerrosade God of War (2018). Fimbulwinter är i full gång. Kratos och Atreus måste resa till var och en av de nio rikena i jakt på svar medan Asgardianska styrkor förbereder sig för en profetisk strid som kommer att göra slut på världen.

På vägen utforskar de fantastiska, mytiska landskap och möter fruktansvärda fiender i form av nordiska gudar och monster. Hotet om Ragnarök växer sig allt närmare. Kratos och Atreus måste välja mellan sin egen säkerhet och rikedomarnas säkerhet.

Horizon Forbidden West

bästa nya spel till ps4 och ps5 2024

Utforska avlägsna länder, slåss mot större och mer imponerande maskiner och möt häpnadsväckande nya stammar när du återvänder till den postapokalyptiska Horizon-världen i en avlägsen framtid.

Landet är döende. Onda stormar och en ohejdbar sjukdom ödelägger de utspridda resterna av mänskligheten, samtidigt som fruktansvärda nya maskiner smyger omkring vid deras gränser. Livet på jorden rusar mot en ny utrotning, och ingen vet varför.

Det är upp till Aloy att avslöja hemligheterna bakom dessa hot och återställa ordning och balans i världen. På vägen dit måste hon återförenas med gamla vänner, skapa allianser med krigförande nya fraktioner och avslöja arvet från det forntida förflutna – allt medan hon försöker hålla sig ett steg före en till synes obesegradbar ny fiende.

Elden Ring

bästa nya spel till ps4 och ps5 2024

I de mellanliggande länderna, som styrs av drottning Marika den eviga, har Eldenringen, källan till Erdtree, krossats. Marikas avkomma, alla halvgudar, gjorde anspråk på skärvorna av Eldenringen som kallas de stora runorna, och den galna smittan från deras nyvunna styrka utlöste ett krig: The Shattering. Ett krig som innebar att den stora viljan övergav oss.

Och nu kommer nådens vägledning att ges till de försmutsade som avvisades av guldets nåd och förvisades från de mellanliggande länderna.

Ni döda som fortfarande lever, er nåd är sedan länge förlorad, följ vägen till de mellanliggande länderna bortom det dimmiga havet för att stå inför Eldenringen. Och bli Elden Lord.

Sifu – Vengeance Edition

bästa spel för PS4 och PS5 2024

Sifu är ett stilfullt och samtidigt grymt beat-em-up-spel med visuell hand-till-hand-kamp i en modern stadsmiljö. Från Sloclap, skaparna av det hyllade PS4-kampspelet Absolver, följer Sifu en ung kung fu-elev på en hämndresa i jakten på mördarna av hans familj.

En mot alla har han inga allierade och otaliga fiender. Han måste förlita sig på sitt unika kung fu-mästarskap för att segra och bevara sin familjs arv.

Uncharted™: Legacy of Thieves Collection

Uncharted Legacy of Thieves spel

Sök ditt arv och lämna ditt märke på kartan i UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection. Upplev Naughty Dogs spännande, filmiska berättelser och den ikoniska franchisens största blockbusteractionuppsättningar.

Upptäck förlorad historia tillsammans med de karismatiska men komplexa tjuvarna Nathan Drake och Chloe Frazer när de reser runt i världen med en känsla av förundran, på jakt efter extraordinära äventyr och förlorad historia.

UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection innehåller kritikerrosade, världsomspännande enspelarexploits från UNCHARTED™ 4: A Thief’s End och UNCHARTED™: The Lost Legacy, remastered i fantastiska detaljer för PS5™-konsolen med förbättrad grafik och bättre framerate.

The Quarry

the Quary spel

När solen går ner den sista dagen på sommarlägret ordnar rådgivarna på Hackett’s Quarry en fest för att fira. Saker och ting tar snabbt en vändning till det sämre. Jaktade av bloddrypande lokalbefolkning och något mycket mer ondskefullt, utvecklas tonåringarnas festplaner till en oförutsägbar skräcknatt.

Spela som var och en av de nio rådgivarna i en spännande filmisk berättelse där varje beslut formar din historia.

Dying Light 2 Stay Human

dying light 2 stay human spel ps4 ps5

I Dying Light 2 möts överlevnad och actionäventyr när du försöker uthärda en fientlig, postapokalyptisk värld. Rivaliserande fraktioner över The City är inte den enda fienden – ett virus har förvandlat en stor majoritet av den mänskliga befolkningen till monster.

Ta på dig rollen som Aiden Caldwell, en vandrare med kraften att förändra The Citys öde, men dina exceptionella förmågor har ett pris. Hemsökt av minnen som du inte kan tyda ger du dig ut för att ta reda på sanningen – och hamnar i en stridszon.

Slipa dina färdigheter för att besegra dina fiender och skaffa dig allierade. Avslöja de mörka hemligheterna bakom dem som utövar makten, välj sida och bestäm ditt öde. Men oavsett vart dina handlingar leder dig finns det en sak du måste göra – förbli mänsklig.

Bästa kommande spel till PS4 och PS5

Bland kommande spel för Playstation 5 och Playstation 4 finns även mycket att se fram emot under resten av året. Framförallt är det de klassiker som skall få en uppföljare som fått största uppmärksamheten. Men det finns även helt nya spel som många längtar efter när vi snart går in i lanseringstäta 2023.

Var hittar man bästa nya spel till PS5 och PS4 2024

Om du letar efter nya spel på Playstation 4 eller Playstation 5 kan vi rekommendera Webhallen.com som första destination. Här är spelen snyggt placerade inom olika kategorier som gör det enklare att hitta bland nya och kommande spel för PS5 och PS4.

Fördelen med Webhallen är också att du kan gå in och ge recensioner om spelen, vilket många också gör. Allt detta gör att det är betydligt enklare att göra ett köpbeslut.

En annan sajt som blivit väldigt stor inom spel i Sverige är Amazon.se där du numera hittar allt inom spel- och spelutrustning. Utbudet är enormt och även här hittar du recensioner som gör det enklare att hitta andra spelares åsikter om ett spel.