Samsung lanserar Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 – Förbättrad mobil AI

Samsung lanserar Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 – Förbättrad mobil AI

Igår presenterade Samsung under sitt Galaxy Unpacked-event i Paris, de senaste tillskotten i sin vikbara mobilserie: Galaxy Z Fold6 och Galaxy Z Flip6. Dessa enheter tar mobil AI till nya höjder och erbjuder avancerade funktioner integrerade i Samsungs Galaxy-ekosystem. Samtidigt lanseras även nya Galaxy Buds3 och Galaxy Buds3 Pro, utrustade med innovativa AI-funktioner som förbättrar ljud- och kommunikationskvaliteten.

Tidigare i år lanserade Samsung sin Galaxy AI, och nu expanderar de denna teknik till de vikbara enheterna i Z-serien. Med Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 kan användarna dra nytta av Samsungs AI-kapacitet på flera olika sätt, oavsett om de använder Z Folds stora skärm eller Z Flips FlexWindow och FlexMode. Dessa enheter är designade för att förbättra kommunikation, produktivitet och kreativitet.

Samsung Galaxy Z Fold6 och Z Flip 6 – Förbättrad design och hållbarhet

Samsung lanserar Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 – Förbättrad mobil AI

Den nya Galaxy Z-serien är både den lättaste och tunnaste hittills, med en elegant design och raka kanter. Z Fold6 har ett nytt bildförhållande på ytterskärmen som ger en mer naturlig tittarupplevelse. Båda modellerna har förstärkts med dubbla skenor i gångjärnen och förbättrade vikkant, samt uppgraderade skärmlager för bättre hållbarhet.

De är även utrustade med Armor Aluminum och Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 för extra robusthet.

Kraftfull prestanda med Snapdragon 8 Gen 3

Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 drivs av Snapdragon® 8 Gen 3 mobilplattform, den mest avancerade Snapdragon-processorn för mobiler. Denna processor erbjuder förbättrad AI-bearbetning, grafik och prestanda. Z Fold6 har dessutom en större ångkammare för att maximera prestandan, en komponent som även har introducerats i Z Flip6 för första gången.

Samsung Galaxy Z Fold6: Ökad produktivitet med AI

Samsung Galaxy Z Fold6: Ökad Produktivitet med AI

Galaxy Z Fold6 erbjuder flera AI-drivna funktioner för att maximera användarens produktivitet. Funktionen Note Assist i Samsung Notes möjliggör översättning, sammanfattningar och automatisk formatering av mötesanteckningar. Med Composer-funktionen i Samsung Keyboard kan användarna generera text för appar som Gmail och Instagram baserat på enkla kommandon. S Pen har också uppgraderats med nya funktioner som Smart Select, vilket föreslår översättningar och anteckningar.

Den nya Google Gemini-appen är integrerad i Z-serien och fungerar som en personlig AI-assistent. Funktionen Circle to Search med Google gör det möjligt att markera objekt i bilder eller filmer för att snabbt få information om dem.

Samsung Galaxy Z Fold6: Ökad Produktivitet med AI

Galaxy Z Fold6 har även AI-drivna verktyg som ProVisual Engine och Photo Assist för att ta och redigera professionella foton. För gamers erbjuder enheten förbättrad prestanda med ett kraftfullt chip och en större ångkammare, samt en 7,6-tums skärm med hög ljusstyrka.

Samsung Galaxy Z Flip6: Anpassningsbara och unika upplevelser

Samsung Galaxy Z Flip6

Galaxy Z Flip6 har en 3,4-tums Super AMOLED FlexWindow som möjliggör användning av AI-funktioner utan att behöva öppna enheten. Funktionen Suggested Replies föreslår snabba svar på meddelanden baserat på tidigare konversationer. FlexWindow erbjuder även tillgång till Samsung Health, notiser och musikspelare, samt fler widgets än tidigare.

FlexCam-funktionen ger en mångsidig kameraupplevelse med Auto Zoom och nya sensorer som förbättrar fotokvaliteten. Z Flip6 har även förbättrad batteritid och Nightography för att ta bilder i mörker med hög kvalitet.

Samsung Galaxy Z Flip6

Båda modellerna skyddas av Samsung Knox, som erbjuder flerskikts-säkerhet och realtidsdetektering av hot. Användarna kan kontrollera hur deras data används för att förbättra AI-upplevelser genom Galaxy AI-inställningar. Samsung har även fokuserat på hållbarhet med användning av återvunnet material och miljövänliga förpackningar.

Tillgänglighet

Galaxy Z Fold6 och Z Flip6 finns för förbeställning från och med nu med officiell säljstart den 24 juli. Galaxy Z Fold6 finns i färgerna Silver Shadow, Pink och Navy, medan Galaxy Z Flip6 erbjuds i Silver Shadow, Yellow, Blue och Mint. 

More from Benny Sjölind
Möt Ballie: Samsungs revolutionerande AI-kompis för ett smartare boende
Samsung Electronics har presenterat den senaste versionen av sin AI-robot Ballie, som...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *