OMEGA lanserar en ny modell av sin klassiker Speedmaster Moonwatch

nya omega speedmaster 2024

En av klockvärldens riktiga klassiker har nu fått en ny uppdatering. OMEGAs senaste innovation i Speedmaster Moonwatch-kollektionen har en vitlackerad urtavla som är en hyllning till varumärkets historiska engagemang i rymdutforskning. Denna nya version av den ikoniska kronografen, känd för sin avgörande roll i astronauternas utrustning, förenar arv med en djärv ny look.

Snart är det dags för klockvärldens höjdpunkt för året när Watches and Wonders kör igång. Vi kommer att följa detta evenemang och ge er alla de bästa lanseringarna från de mest framstående klockmärkena i världen. Redan nu har ett av Sveriges och världens mest populära märken, Omega, presenterat en nyhet när man uppdaterar sin klassiska Speedmaster Moonwatch.

En design inspirerad av astronauter och arv

nya omega speedmaster 2024

Tillkännagivandet av Speedmasters nya utgåva, med en slående vit urtavla, har varit mycket efterlängtat sedan den första gången sågs på Daniel Craig, en OMEGA-ambassadör, i slutet av 2023.

Designen, som vänder på det klassiska färgschemat från den ursprungliga Speedmaster för förbättrad läsbarhet, innehåller svarta detaljer och applicerade index mot den blanka vita bakgrunden. I den här utgåvan introduceras för första gången en röd Speedmaster-inskription och en glansig lackad finish på stegringsklockan, vilket ger klockan ett sofistikerat lager.

Läs också: Här är budgetklockan som ser ut som Patek Philippe Nautilus

nya omega speedmaster 2024

Valet av vitt är inspirerat av de kontrasterande nyanserna i astronautdräkter, särskilt de som bärs under rymdpromenader, och kopplar klockans design direkt till dess historiska förflutna i rymduppdrag. Den röda detaljen är dessutom en blinkning till kommendörens gradbeteckning som funnits på astronauternas dräkter sedan Apollo 13-uppdraget.

Hänvisningar till historiska prestationer

Avtäckningen är också en hyllning till ALASKA I-prototypen, som designades av OMEGA för ett NASA-projekt som syftade till att skapa den perfekta rymdklockan. Den vita urtavlan, som valts för sina överlägsna värmereflekterande egenskaper, och det röda Speedmaster-varumärket, som påminner om det skyddande höljet på ALASKA I-prototypen, understryker klockans rika historia och funktionella designetos.

nya omega speedmaster 2024

Utöver det visuella tilltalet talar klockans hantverkskunnande sitt tydliga språk. Den har en 42 mm boett i rostfritt stål och ett vintageinspirerat armband i rostfritt stål som är utformat för komfort och estetiskt tilltal.

Alternativen inkluderar en version med ett svart mikroperforerat läderarmband med röda och vita sömmar, och en annan med ett antibakteriellt gummiband, vars undersida efterliknar månens yta för extra komfort och stil.

nya omega speedmaster 2024

Klockan har den ikoniska “Dot over Ninety” på sin svartanodiserade aluminiumboett och drivs av Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, en utveckling av den legendariska Calibre 321 som månastronauterna litar på.

Det senaste tillskottet till Speedmaster Moonwatch-kollektionen hyllar inte bara OMEGA:s historiska framgångar utan också dess ständiga innovation inom klocktillverkning.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Världens första helt autonoma leveransrobot som levererar i både inomhus- och utomhusmiljöer
Idag på CES presenterar Ottonomy Ottobots, en flotta av helt autonoma leveransrobotar...
Read More
0 replies on “OMEGA lanserar en ny modell av sin klassiker Speedmaster Moonwatch”