Nya Rolex klockor 2024 – Här är alla nya modeller som presenteras på Watches and Wonders

Idag körde årets upplaga av Watches and Wonders igång – världens största mässa för lyxklockor. Detta är ett evenemang som blivit allt större med åren och de flesta lyxmärken för klockor väljer detta som tillfälle för att presentera årets nyheter. En av dessa är Rolex som i år har flera nyheter bland sina mest populära modeller. Här är nya Rolex klockor 2024.

Rolex presenterar en rad anmärkningsvärda uppdateringar av sin legendariska kollektion, där klassiska designer får innovativa material, livfulla färger och utsökta texturer. Den här nya serierna är ett bevis på Rolex engagemang för att återuppliva horologins väsen med varje skapelse, och visar upp oöverträffad uppmärksamhet på detaljer och en orubblig kvalitetsstandard.

Genom skickligt hantverk uppnår dessa modeller en perfekt blandning av funktion och form, hållbarhet och elegans, och hedrar traditionen samtidigt som de styr mot framtiden.

Läs också: Här är nya Omega Speedmaster Moonwatch

Nya Rolex klockor 2024

nya rolexklockor 2024

Bland de nya modellerna märks både dykarklockor och så kallade dress watches. Modeller som kan ses som genom åren blivit några av de mest eftertraktade på marknaden och som alltid är heta bland samlare av lyxklockor.

Här är alla modeller av nya Rolex klockor 2024:

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II

nya rolex klockor 2024

Rolex introducerar en uppdaterad GMT-Master II i Oystersteel, med en Cerachrom-boett i grå och svart keramik, en nyhet för serien sedan den senaste uppdateringen 2023. Dessa klockor finns tillgängliga med antingen Oyster- eller Jubilee-armband och har en distinkt grön 24-timmarsvisare som ger bäraren en referens till en andra tidszon och för tankarna till resor.

Ramen på dessa klockor är utformad för dubbelriktad rotation, kompletterad med en tvåfärgad, 24-timmars Cerachrom-insats i grå och svart keramik, som återspeglar dag och natt. Förbättrad synlighet säkerställs med platinabelagda siffror och markeringar, applicerade med Physical Vapour Deposition (PVD).

Nya Rolex klockor 2024

Oystersteel, en exklusiv Rolex-legering som är känd för sin överlägsna motståndskraft mot korrosion och stötar, används i dessa nya modeller och bibehåller sin glans under extrema förhållanden och bekräftar modellens identitet, som traditionellt endast finns tillgänglig i stål.

Rolex Perpetual Day-Date

nya Rolex Perpetual Day-Date 2024

Rolex Day-Date-modeller får en lyxig uppdatering med nya varianter som visar varumärkets expertis när det gäller att skapa detaljerade och harmoniska designer.

En variant presenteras i 18 karat Everose-guld med en skifferfärgad ombré-urtavla som visar en nyanserad övergång från ljust till mörkt. Denna effekt uppnås genom en noggrann tillverkningsprocess och pryds av dekonstruerade romerska siffror och indextimmarkeringar i 18 karat rosa guld.

En annan variant i 18 karat vitguld har en urtavla i vit pärlemor, vilket är en debut i denna modells design. Detta utvalda material erbjuder ett spel av iriserande färger, som liknar en himmel med överlappande moln, markerade av 10 baguettslipade diamanttimmarkeringar.

nya Rolex Perpetual Day-Date 2024

En ny version i 18 karat gult guld introducerar en vitlackerad urtavla med dekonstruerade romerska siffror och fasetterade indextimmarkeringar, tidigare unika för Day-Date 40, som ger ett elegant och polerat utseende.

Dessutom har en version i 18 karat Everose-guld med en blågrön urtavla en boett med 60 trapetsskurna diamanter, en första för en 18 karat guldversion av klockan, vilket ger en djärv och lyxig estetik.

Rolex Perpetual 1908

nya Rolex Perpetual 1908 2024

Perpetual 1908 är tillverkad i 950 platina med en isblå urtavla som är exklusiv för Rolex platinaklockor. Urtavlan visar ett riskornsmotiv som skapats genom traditionell guillochering och ger dynamiska reflektioner vid varje handledsrörelse, vilket förkroppsligar både elegans och unikhet.

Boetten är tillverkad av 950 platina och har en oöverträffad lyster och motståndskraft mot korrosion. I kombination med ett mattbrunt alligatorläderarmband utstrålar klockan klassisk elegans, kompletterad med ett grönt kalvskinnsfoder som anspelar på Rolex signaturfärg. En dubbel vikbar Dualclasp i 950 platina säkerställer en centrerad och säker passform på handleden.

nya Rolex Perpetual 1908 2024

1908 drivs av kaliber 7140, ett Rolex-utvecklat urverk som är känt för sin precision, gångreserv och tillförlitlighet. Urverkets estetik framhävs av Rolex Côtes de Genève, som erbjuder en unik tolkning av traditionell finish.

Oyster Perpetual Rolex Deepsea

nya Oyster Perpetual Rolex Deepsea 2024

Rolex Deepsea har fått en ny design i 18 karats gult guld, en unik kombination av guld med keramik och RLX-titan, som visar upp Rolex hantverkskunnande när det gäller material. Denna dykarklocka är utrustad för att nå djup på upp till 3 900 meter (12 800 fot), tack vare den blå keramiska kompressionsringen och Ringlock-systemet.

nya Oyster Perpetual Rolex Deepsea 2024

Heliumventilen, tillverkad av RLX-titan, är utformad för klockor som används vid djuphavsdykning och gör att heliumatomer kan läcka ut utan att vattentätheten äventyras. Chromalight-displayen säkerställer exceptionell läsbarhet på de mörkaste djupen, med ett självlysande material som lyser blått i mörkret.

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona introducerar två nya versioner med kontrasterande urtavlor i vit och svart naturpärlemor och en diamantinfattad boett. Dessa modeller återspeglar en harmonisk balans mellan estetik och funktionalitet och berikar Daytonas legendariska design med ett nytt kapitel av innovation.

Urtavlorna visar en noggrann urvalsprocess för material- och färgkontrast, vilket ytterligare förstärks av den strategiska placeringen av pärlemorskivorna. Boetten är utsmyckad med 36 briljantslipade diamanter, vilket ger en touch av briljans till klockans ikoniska silhuett.

nya Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona 2024

Dessa modeller är utrustade med kaliber 4131, en självlindande mekanisk kronogravrörelse utvecklad av Rolex, känd för sin precision och tillförlitlighet.

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller

nya Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller 2024

Oyster Perpetual Sky-Dweller finns nu i 18 kt Everose eller gult guld med Jubilee-armband, vilket är första gången för den här modellen. Denna sofistikerade klocka är designad för den moderna resenären och erbjuder en blandning av teknisk skicklighet och estetiskt tilltalande.

Jubilee-armbandets design förhöjer klockans visuella tilltal, medan användningen av keramiska insatser ökar dess hållbarhet. Sky-Dweller har dubbla tidszoner och en årskalender, Saros, som automatiskt justeras för månader med 30 eller 31 dagar och bara behöver justeras en gång per år.

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller 2024

Sky-Dweller drivs av kaliber 9002, som utvecklats och tillverkats av Rolex, och har enastående prestanda, inklusive 72 timmars gångreserv, vilket sätter en ny standard för lyxiga reseklockor.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
En ny era inom investeringar: AI ökar i aktie-portföljerna hos privatpersoner
Drygt ett år efter att det explosiva intresset för Chat-GPT påbörjade har...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *