Bästa lyxparfym för män 2023

bästa lyxparfym för män 2023

Det är tydligt att det finns ett växande intresse för parfymhantverket hos män. Att hitta en parfym som uttrycker ens personlighet och stil har blivit allt viktigare även hos män och numera pratar man ofta i termer av ”signaturparfym” när man letar efter rätt parfym för ens smak. Vilken är då bästa lyxparfym för män 2023?

Om man skall utgå ifrån recensioner och prestigefyllda tävlingen Fragrance Foundation Award 20231 som nyss avgjordes, finns det en klar favorit. Tom Ford Noir Extreme Parfum vann i klassen Men’s Luxury och har genomgående fått utmärkta recensioner både hos parfymbibeln Fragrantica2 och på olika parfymsajter runtom i världen.

Denna doft vann också utmärkelsen som bästa herrdoft över 700 kr på Swedish Beauty Awards 2023 tidigare i år. Det är med andra ord en välmeriterad doft som lär gå hem hos omgivningen.

Tom Ford Noir Extreme Parfum – Bästa lyxparfym för män 2023

Bästa lyxparfym för män 2023

Tom Ford Noir Extreme Parfum lanserades 2022 och blev snabbt en favorit hos många. Detta är en utsökt blandning av bärnsten och vanilj, vilket skapar en verkligt oemotståndlig arom – rena sinnebilden för modern lyx och den perfekta festdoften oavsett årstid.

Toppnoterna av kardemumma, ingefära, mandarin, neroli och citrus ger en livlig och uppfriskande öppning, medan hjärtnoterna av kulfi, bulgarisk ros, apelsinblomma och jasmin ger en touch av elegans och sofistikering.

Basnoterna av vanilj, läder, mocka, bärnsten, guajakträ, tonkaböna och cederträ skapar en varm och förförisk grund som dröjer sig kvar på huden.

Noir Extreme Parfum från Tom Ford är en sensorisk resa som kombinerar rika ingredienser för att skapa en verkligt oförglömlig doftupplevelse.

5 mest populära herrparfymer från Tom Ford

Tom Ford är ett lyxmärke som är välkänt för sin avancerade kosmetika, sitt mode och framför allt sina parfymer. Tom Ford har verkligen haft en betydande inverkan på doftvärlden med sin extraordinära samling av distinkta och djärva dofter.

Varje parfym från Tom Ford förkroppsligar en fusion av kvalitet, utsökta ingredienser och uppmärksamhet på detaljer som varumärket är känt för. Varumärkets lyxiga tilltal och mycket personliga, sofistikerade doftprofiler har gjort Tom Ford till ett favoritmärke för dem som söker en exklusiv och uttrycksfull parfym.

Nedan följer de fem mest populära parfymerna från Tom Ford:

1. Tom Ford Black Orchid

bästa tom ford parfymer 2023

Black Orchid lanserades 2006 och är en ikonisk doft från Tom Ford som snabbt fick en massiv följarskara. Parfymen är känd för sina rika, mörka ackord och lockande blandning av svarta orkidéer och kryddor.

Den är både modern och tidlös. Toppnoterna består av en sensuell blandning av svart tryffel och ylang som blandas med frisk bergamott och läckra svarta vinbär. Hjärtnoterna fångar den orientaliska doften av svart orkidé, medan basnoterna avrundar med träiga noter av patchouli och sandelträ.

Även Black Orchid är tidigare vinnare av Fragrance Foundation Award.

2. Tom Ford Noir de Noir

bästa tom ford parfymer 2023

Noir de Noir är en del av Tom Ford Private Blend Collection och är en rik, djupt fängslande doft med en air av ren elegans. Doften är en intrikat fusion av maskulin jordighet och feminin sensualitet.

Den varma och sensuella doften av saffran, svart ros, svart tryffel, vanilj, patchouli, oud-trä och trädmossa gör den till ett lockande val för parfymälskare.

3. Tom Ford Tobacco Vanille

mest populära tom ford parfymer 2023

Tobacco Vanille är ett annat erbjudande från Private Blend Collection och är en modern tolkning av en gammaldags herrklubb. Denna mjuka, orientaliska doft kombinerar briljant tobaksblad och aromatiska kryddor med en rik bas av vanilj, kakao, torra fruktackord och söt träsaft för en livlig, varm och överdådig effekt.

4. Tom Ford Oud Wood

mest populära tom ford parfymer 2023

Oud anses vara en av de mest sällsynta, värdefulla och dyra ingredienserna i en parfymörs arsenal och bränns ofta i tempel fyllda med rökelse. Tom Fords Oud Wood använder denna starka träiga not och lägger till exotiskt rosenträ och kardemumma, med en rökig blandning av sällsynt oud-trä, sandelträ och vetiver.

Tonkaböna och bärnsten ger doften värme och sensualitet.

5. Tom Ford Neroli Portofino

bästa tom ford parfymer 2023

Neroli Portofino är inspirerad av det klara vattnet på den italienska rivieran och innehåller svala vindar, glittrande klart vatten och frodigt lövverk genom friska citrusoljor, överraskande blommiga noter och undertoner av bärnsten.

Denna livfulla, gnistrande, transportabla doft framkallar ett drömliknande tillstånd av oändlig sommar.

1Fragrance Foundation

2Fragrantica

Written By
More from Redaktionen
Bästa vattentäta Bluetooth högtalare 2023 – Här är våra favoriter!
Om du vill ha möjlighet att lyssna på musik oavsett var du...
Read More