BĂ€sta skönhetsprodukter 2023 har utsetts – HĂ€r Ă€r alla vinnare!

bÀsta skönhetsprodukter 2023

Skönhetsbranschen fortsĂ€tter Ă„nga pĂ„ trots utmanande tider och uppvisar fortsĂ€ttningsvis bra försĂ€ljningssiffror. En av de stora branschevenemangen Ă€r ”Swedish Beauty Awards 2023” som i Ă„r Ă€gde rum den 9 april. Detta Ă€r den viktigaste samlingspunkten för skönhetsbranschen dĂ€r Ă„rets bĂ€sta produkter utses. HĂ€r tar vi fram bĂ€sta skönhetsprodukter 2023 frĂ„n Swedish Beauty Awards.

Detta var det sextonde Äret Swedish Beauty Awards dÀr de frÀmsta skönhetsprodukterna utses inom 31 kategorier. MÄlet med evenemanget Àr att fira och belöna det bÀsta av det bÀsta frÄn förra Ärets produktlanseringar. Vinnarna bestÀmdes av en kompetent jury med starka band till skönhetsindustrin.

KoHF Kosmetik- och Hygienföretagen, en oberoende branschorganisation för företag som specialiserar sig pÄ import, produktion och marknadsföring av kemisk-tekniska produkter i Sverige, var vÀrd för den storslagna galan. Evenemanget genomfördes i samarbete med Graaf Ledin PR agency, en av de mest framstÄende PR-byrÄerna i Sverige inom skönhet och hÀlsa.

BÀsta skönhetsprodukter 2023

HÀr följer en lista över kategorier och vinnare över bÀsta skönhetsprodukter 2023, tillsammans med juryns motivering:

Årets Schampo och Balsam under 500 kr
LeaLuo Dip In Moisturize Shampoo & Conditioner
219 kr

Juryns motivering:ï»ż

"HÀr fÄr vi nytÀnk i form av dryga, lÀskande och krÀmiga multiprodukter som Àr snÀlla mot sÄvÀl hÄrbotten och plÄnbok, och samtidigt levererar glÀnsande sammetslent hÄr."

Köp hÀr
Årets Schampo och Balsam över 500 kr
KĂ©rastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect & Fondant Cica Chroma
372 kr

Juryns motivering:

"Juryns favorit skapar spakÀnsla med sin behagligt blommiga doft, samtidigt som formulans lugnande egenskaper fÄr hÄrbotten att jubla. En elegant och lyxig vinnare för alla sinnen!

Köp hÀr
Årets Finish under 250 kr
Nine Yards Slapdash Defining Spray Wax
259 kr

Juryns motivering:

"En spÀnnande stylingstjÀrna som snyggt boostar alla dina frisyrer! Ditt hÄr fÄr en jÀmn, separerad och slÀt yta som Àr flexibel och hÀrlig - oavsett hur mycket du bygger pÄ."

Köp hÀr
Årets Finish över 250 kr
L'Oréal Professionnel Curl Expression Caring Water Mist
272 kr

Juryns motivering:

"Wow! En snyggt förpackad produkt som lockar till anvÀndning dag efter dag. Denna tÄliga och byggbara innovation ser till att alla typer av texturerat hÄr fÄr ny stuns igen."

Köp hÀr
Årets HĂ„rvĂ„rd under 300 kr
REF Stockholm Weightless Volume Refreshing Mousse
249 kr

Juryns motivering:

"Denna fjÀderlÀtta formula ger en ren och frÀsch kÀnsla i hÄret som hÄller lÀnge. En perfekt efter trÀning-kompis som fungerar lika bra i vÄtt som torrt hÄr. Juryn jublar!"

Köp hÀr
Årets HĂ„rvĂ„rd över 300 kr
Amika Dream Routine Overnight Hydration Treatment
359 kr

Juryns motivering:

"Detta lĂ€tta lifehack gör oss low maintenance, men med ett till synes high maintenance hĂ„r eftersom vĂ„r kuddsĂ€kra, superfuktgivande vinnare ger magiskt svall – över natten!"

Köp hÀr
Årets Styling under 250 kr
Björn Axén Salt Water Gel
160 kr

Juryns motivering:

"Kan inte du Äka till Medelhavet sÄ lÄt Medelhavet komma till dig! Denna 2-i-1 produkt flörtar med alla hÄrlÀngder och skapar perfekt stadga. En vinnare som Àr lagom, nÀr lagom Àr som bÀst!"

Köp hÀr
Årets Styling över 250 kr
Björk TÀmja Multi Use Leave In Tamer
259 kr

Juryns motivering:

"MÄngsidig primer som matar hÄret med UV-skydd, nÀring, vÀrmeskydd och vÄrd. Den viktlösa formulan som ger nytvÀttad kÀnsla hÄller frisset borta - men volymen framme."

Köp hÀr
Årets Herrdoft under 600 kr
David Beckham Refined Woods Eau dP
309kr

Juryns motivering:

"En vÀlavvÀgd doft som passar utmÀrkt för den som söker en subtil och sofistikerad doft som fungerar vÀl för bÄde arbete och fritid. Flaskans minimalistiska design Àr stilren och elegant som förstÀrker ytterligare den sofistikerade karaktÀren hos doften."

Köp hÀr
Årets Herrdoft över 600 kr 
Tom Ford Beauty Noir Extreme Parfum
2 050,50 kr

Juryns motivering:

"Varför Àndra pÄ ett vinnande koncept? Ja, i Är Àr juryn glada över att fÄ dofta pÄ en kraftigare variant av originalet, dÀr amber och vanilj vÀlbalanserat varvas med kryddiga noter och varma accenter. Och dÄ har vi inte ens pratat om flaskan, som verkligen sÀtter guldkant pÄ tillvaron. LÄt oss gÄ pÄ skattjakt!"

Köp hÀr
10/03/2023 09:20 am GMT
Årets SkĂ€ggprodukt
Mr Bear Family Beard Wash - Golden Ember
249 kr

Juryn omdöme:

"Precis som en riktig gentleman övertrÀffar Ärets vinnare förvÀntningarna och levererar ett bÀttre resultat Àn utlovat. Paketering och kÀnsla fÄr juryn att minnas gamla tiders barberare och noga utvalda ingredienser Àr nyckeln för att ta en manlig hero-produkt till nÀsta nivÄ. Med den hÀr hemma i badrumsskÄpet kan första steget i din rutin inte gÄ fel!"

Köp hÀr
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
Årets LĂ€pprodukt
SENSAI Contouring Lipstick
340 kr

Juryns kommentar:

"Lyxig, mjuk och innovativ! Den hÀr ultimata lÀpprodukten Àr lika glamorös i handen som pÄ lÀpparna och lÄter dig enkelt byta skepnad med gott samvete. En vinnare du inte vill vara utan i handvÀskan!"

Köp hÀr
Årets Solprodukt
Lernberger Stafsing SUN DEFENCE FACE CREAM SPF50
475 kr

Juryns kommentar:

"En riktig snygging i solskyddsgarderoben som gör det till ett rent nöje att smörja sig med det vÀlgörande, krÀmiga innehÄllet igen, igen och igen."

Köp hÀr
Depend Gel iQ Gel Polish
Årets KroppsvĂ„rd under 200 kr
499 kr

Juryns motivering:

"Vi jublar över att en quick fix kan vara sÄ long-lasting. Enkel nog sÄ Àven en novis fixar ett jÀmnt och snyggt proffsresultat. Med denna hemma Àr lÄnga torktider och flagnande fÀrg ett minne blott."

Köp hÀr
Årets KroppsvĂ„rd över 200 kr
Eucerin Aquaphor Spray
253,12 kr

Juryns motivering:

"Nu kan vi Ă€ntligen sĂ€ga adjöss till torr, skrovlig och kliande hud, tack vare en sensationellt vĂ€lformulerad produkt i smart förpackning. RĂ€ddningspatrullen Ă€r bara nĂ„gra pumptryck bort!" 

Köp hÀr
10/03/2023 09:04 am GMT
Årets Mascara
Isadora 10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara
169 kr

Juryns motivering:

"SÀg hej till en lÀttapplicerad mascara som ger fransarna en snygg böjboost med minsta möjliga anstrÀngning, och sitter kvar i vÀder och vind. Denna lokala hjÀlte vÀcker kÀrlek efter blott 10 sekunder."

Köp hÀr
Årets Hygienprodukt
ELEMIS Mayfair No.9 Hand & Body Wash
359 kr

Juryns motivering:

"En stÄtlig vinnare av högsta klass som imponerar i allt frÄn sin vÀlfungerande pump, sin eleganta design till sitt fluffigt löddriga innehÄll som gör varje anvÀndning till en lyxig upplevelse."

Köp hÀr
Årets Brun utan solprodukt
COMIS Nano mist och True Tan-kapslar
1 250 kr

Juryns motivering:

"En brun-utan-sol för den nya generationen, lÀtt att anvÀnda och enkel att Ätervinna. Den perfekta drömfÀrgen Àr blott en knapptryckning bort, för nÀr solbrÀnna pÄ flaska möter tech, blir resultatet helt enkelt strÄlande."

Köp hÀr
Årets Serum/olja under 600 kr
The Ordinary Salicylic Acid 2 % Anhydrous Solution
99 kr

Juryns motivering:

"Var det nÄgon som bestÀllde storstÀdning av huden? HÀr Àr serumet som gör rent hus, dÀmpar finnar pÄ stört samtidigt som den Äterfuktar och mjukar upp. Hurra för minimalistisk budget-hudvÄrd med fantastiskt resultat!"


Köp hÀr
Serum/olja över 600 kr
Verso Skincare Super Elixir
1 800 kr

Juryns motivering:

"Superlativen haglar över denna svenska vÀlgörare, ett hÀrligt serum som fÄr huden att strÄla och studsa med sin innovativa, effektiva och samtidigt skonsamma formula. Det hÀr Àr en investering som inte gör dig besviken."

Köp hÀr
Årets Damdoft under 700 kr
Furla Autentica EdP
899 kr

Juryns motivering:

"Den krispigt frÀscha doften Àr ovanligt lÀttburen, och lika söt och hjÀrtlig som sin klassiskt formade flakong av frostat glas."

Köp hÀr
Årets Damdoft över 700 kr
Paco Rabanne Fame EdP
1 055 kr

Juryns motivering:

"Den hÀr mÄngfacetterade doftstjÀrnan gÄr varken att missa pÄ hyllan eller huden. Med charmiga design och festligt mixade innehÄll passar den gammal som ung, bÄde till vardags och fest."

Köp hÀr
Årets AnsiktshudvĂ„rd under 200 kr
La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+
188,99 kr

Juryns motivering:

"Trendig och multifunktionell produkt som passar bÄde bebis och mormor. En liten men tuff vÀn som lindrar, skyddar och gör bÄde huden och juryn glad."

Köp hÀr
10/03/2023 09:30 am GMT
Årets AnsiktshudvĂ„rd 200-400 kr
L'Oréal Paris Revitalift Laser Retinol Night Pressed-Cream
186,63 kr (373,26 kr / 100 ml)

Juryns motivering:

"Ny budgetklassiker i smart och hygienisk kostym som gör hudvÄrd tillgÀnglig för mÄnga. Ett pumptryck ger lagom mÀngd och strÄlande effekt pÄ spÀnst, struktur och lyster."

Köp hÀr
10/03/2023 09:35 am GMT
Årets AnsiktshudvĂ„rd 400-700 kr
Elizabeth Arden White Tea Skin Solutions Replenishing Micro-gel cream
690 kr

Juryns motivering:

"Den lÀttabsorberade, nÀringsrika antioxidantbomben med förförisk konsistens hÄller vad den lovar genom sudda bort varje liten torrhetsrynka. Juryn Àr enig: det hÀr Àr vÄr tekopp!"

Köp hÀr
Årets AnsiktsvĂ„rd över 700 kr
SENSAI Comforting Barrier Mask
1 710 kr

Juryns motivering:

"Den silkeslena vinnaren slinker snÀllt ner för att omedelbart lugna och lena torr och lÀttirriterad hud. HÀr fÄr du bÄde lyxkÀnsla, diskret doft och silkeslen hudlycka."

Köp hÀr
Årets Ansiktsbas över 250 kr
IT Cosmetics CC+ Nude Glow SPF 40
480 kr

Juryns motivering:

"HÀr lever lÄngsiktigt hudvÄrdande ingredienser i ett sÀllsynt lyckligt Àktenskap med lystergivare och utjÀmnande pigment. Resultatet: naturligt frÀsch, Äterfuktad och glowig hy."

Köp hÀr
Årets Rengöringsprodukt
BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Original
319 kr

Juryns motivering:

"Äntligen i Sverige, rengöringen vars snĂ€llt smĂ€ltande formula löser upp allt frĂ„n vattenfast smink till solskyd. Det enda som lĂ€mnas kvar Ă€r kĂ€nslan av lyx och vĂ€lbehag."

Köp hÀr
Årets Ögonmakeup
Stila Glitter and Glow Liquid Eye Shadow
353 kr

Juryn motivering:

"En lÀttarbetad dyrgrip som förvandlar dig frÄn vardag till fest med en lÀtt svepning. Juryn applÄderar för inbÀddat glitter som sitter, sitter och sitter."

Köp hÀr

Vanliga frÄgor om skönhetsprodukter 2023

Hur vÀljer jag rÀtt skönhetsprodukter för min hudtyp?

Att identifiera din hudtyp (torr, fet, kombinerad, kÀnslig) Àr avgörande för att vÀlja lÀmpliga skönhetsprodukter. Undersök olika produkter som Àr sÀrskilt utformade för din hudtyp och dina hudproblem, och övervÀg att söka rÄd frÄn hudlÀkare eller hudvÄrdspersonal för personliga rekommendationer.

Hur ofta ska jag byta ut mina skönhetsprodukter?

HÄllbarheten för skönhetsprodukter varierar beroende pÄ produkttyp. Generellt rekommenderas att mascara byts ut var 3-6 mÄnad, flytande foundation var 6-12 mÄnad, hudvÄrdsprodukter var 6-12 mÄnad (om inget annat anges) och lÀppstift var 1-2 Är. Kontrollera alltid utgÄngsdatum och tecken pÄ nedbrytning av produkten för att sÀkerstÀlla sÀkerhet och effektivitet.

Kan skönhetsprodukter orsaka allergier?

Ja, vissa skönhetsprodukter kan orsaka allergiska reaktioner pÄ grund av vissa ingredienser. Vanliga allergener Àr doftÀmnen, konserveringsmedel och specifika fÀrgÀmnen. Det Àr viktigt att lÀsa produktinformationen och göra lapptester innan du anvÀnder nya produkter, sÀrskilt om du har en historia av allergier.

Hur kan jag fÄ mina skönhetsprodukter att hÄlla lÀngre?

För att förlÀnga livslÀngden pÄ dina skönhetsprodukter ska du förvara dem pÄ en sval, torr plats och inte i direkt solljus. StÀng behÄllarna ordentligt efter anvÀndning för att förhindra luftexponering och kontaminering. Om du dessutom anvÀnder rena borstar och verktyg och undviker att dela produkter med andra kan du upprÀtthÄlla hygienen och förhindra bakterietillvÀxt.

Är naturliga skönhetsprodukter bĂ€ttre Ă€n syntetiska?

Valet mellan naturliga och syntetiska skönhetsprodukter Àr subjektivt och beror pÄ personliga preferenser och behov. Naturliga produkter betonar ofta anvÀndningen av vÀxtbaserade ingredienser och fÀrre konstgjorda tillsatser, vilket kan vara tilltalande för dem som söker mer miljövÀnliga eller ekologiska alternativ. Syntetiska produkter kan dock erbjuda unika formuleringar och riktade fördelar, som stöds av vetenskaplig forskning.

Kan mÀn ocksÄ anvÀnda skönhetsprodukter?

Ja, absolut! Skönhetsprodukter Àr inte begrÀnsade till ett visst kön. MÀn kan anvÀnda hudvÄrds-, hÄrvÄrds- och groomingprodukter som Àr skrÀddarsydda efter deras specifika behov och preferenser.

Vad ska jag göra om en skönhetsprodukt orsakar hudirritation?

Om en skönhetsprodukt orsakar hudirritation ska du omedelbart sluta anvÀnda den. Rengör försiktigt det drabbade omrÄdet med mild tvÄl och vatten och applicera en lugnande, hypoallergen fuktkrÀm. Om irritationen kvarstÄr eller förvÀrras, kontakta en hudlÀkare för ytterligare vÀgledning.

Är dyra skönhetsprodukter alltid bĂ€ttre?

Priset Ă€r inte alltid en indikator pĂ„ produktens kvalitet eller effektivitet. Även om vissa dyra skönhetsprodukter kan erbjuda högkvalitativa ingredienser och innovativa formuleringar, finns det ocksĂ„ prisvĂ€rda alternativ som ger utmĂ€rkta resultat. Det Ă€r viktigt att lĂ€sa produktrecensioner, kontrollera ingredienser och ta hĂ€nsyn till individuella behov nĂ€r man fattar köpbeslut.

Kan skönhetsprodukter motverka Äldrande?

Även om vissa skönhetsprodukter kan hjĂ€lpa till att förbĂ€ttra utseendet pĂ„ Ă„ldrande hud genom att minska fina linjer, rynkor eller hyperpigmentering, Ă€r det viktigt att hantera förvĂ€ntningarna. Ingen produkt kan helt vĂ€nda den naturliga Ă„ldringsprocessen. Konsekvent anvĂ€ndning av hudvĂ„rdsprodukter med aktiva ingredienser, i kombination med en hĂ€lsosam livsstil, kan bidra till att bibehĂ„lla och förbĂ€ttra hudens allmĂ€nna hĂ€lsa och utseende.

Hur hittar jag rÀtt foundationnyans för min hudton?

Att hitta rÀtt foundationnyans kan vara en utmaning. Besök skönhetsdiskar eller butiker som erbjuder nyansmatchningstjÀnster, dÀr experter kan hjÀlpa dig att hitta den perfekta matchningen baserat pÄ din hudton och dina preferenser. Vissa mÀrken erbjuder ocksÄ onlineverktyg för nyansmatchning och provkit för att hjÀlpa till i urvalsprocessen.

Kan skönhetsprodukter orsaka akne?

Vissa skönhetsprodukter, sÀrskilt de med komedogena (portilltÀppande) ingredienser, kan bidra till akneutbrott. Det Àr viktigt att vÀlja icke-komedogena produkter, sÀrskilt för acnebenÀgen eller fet hud. Dessutom kan en konsekvent hudvÄrdsrutin och korrekt borttagning av makeup före sÀnggÄendet hjÀlpa till att förebygga utbrott.

Finns det nÄgra skönhetsprodukter som Àr sÀkra under graviditeten?

Under graviditeten rekommenderas att du rÄdgör med en lÀkare om sÀkerheten för specifika skönhetsprodukter. Vissa ingredienser, t.ex. retinoider och vissa eteriska oljor, kanske inte Àr lÀmpliga att anvÀnda under graviditeten. Att vÀlja graviditetssÀkra och parfymfria produkter kan vara ett bra val för att minimera potentiella risker.

Kan skönhetsprodukter skydda mot solens skadliga strÄlar?

Vissa skönhetsprodukter, som fuktkrÀmer, foundation och lÀppbalsam, innehÄller SPF (solskyddsfaktor) för att ge en viss nivÄ av solskydd. Men att enbart förlita sig pÄ dessa produkter kanske inte ger tillrÀckligt skydd. Det Àr tillrÄdligt att anvÀnda ett sÀrskilt solskyddsmedel med bredspektrumskydd och en lÀmplig SPF, tillsammans med andra solskyddsÄtgÀrder som att bÀra skyddande klÀder och söka skugga.

Written By
More from Redaktionen
HÀr Àr hÄrvÄrdsprodukterna som trendar just nu
Även inom hĂ„rvĂ„rd Ă€r utvecklingen snabb och vi ser stĂ€ndigt nya och...
Read More