Nordnet lanserar en ny globalfond med hävstångsfunktion

nordnet lanserar ny globalfond med hävstång
Nordnet presenterar den senaste fonden, "Nordnet Index Global 125", som förvaltas av Nordnet Fonder i samarbete med JP Morgan Mansart.

“Nordnet Index Global 125” erbjuder investerare en möjlighet att diversifiera i över 700 företag, både stora och medelstora, från 23 världsledande länder. Denna mångsidighet ger en spridning av risk över många sektorer och territorier, vilket minskar sårbarheten för specifika lands- eller sektorsförändringar. Bland de mest framstående företagen i fonden märks Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla och Eli Lilly.

Den unika funktionen med denna fond är dess hävstångseffekt. Målet är att leverera 1,25 gånger avkastningen av det erkända “MSCI World ESG Leaders Index”, med avdrag för kostnaden att uppnå denna hävstång.

Nordnet Index Global 125” kan jämföras med den kända AP7 Såfas aktiefond eftersom båda har global exponering och en inbyggd hävstång. AP7 Såfa är det vanliga valet för individer som inte väljer specifikt inom premiepensionssystemet.

Martin Ringberg, Sverigechef för Nordnet, kommenterar:

“Det känns väldigt kul att komma till marknaden med ytterligare en ny fond från vårt eget fondbolag. Vad jag vet är Nordnet Global Index 125 den enda indexfond på marknaden utanför det statliga pensionssystemet som kan erbjuda hävstång i globala aktier.”

Den årliga förvaltningsavgiften för fonden är fastställd till 0,40 procent. Fonden kan handlas dagligen och är öppen för både regelbundet sparande och enstaka investeringar med ett minimiköp på 100 kronor.

Fondens mål är att efterlikna “MSCI World ESG Leaders Leveraged 1.25x Select Index”. Under de senaste fem åren har detta index haft en genomsnittlig årlig avkastning på 8,7 procent och 9,6 procent under det senaste decenniet.

Ringberg tillägger:

“Nordnet Global Index 125 har relativt hög risk och passar den som vill göra en investering på medellång till lång sikt. Den kortaste rekommenderade innehavstiden är fem år.”

För mer detaljerad information om finns här: Nordnet Index Global 125

More from Benny Sjölind
Range Rover kan nu skräddarsys ännu mer med tjänsten SV Bespoke
Skräddarsydda kläder är ett begrepp som vi vant oss med i flera...
Read More
0 replies on “Nordnet lanserar en ny globalfond med hävstångsfunktion”