Bästa investeringsplattformar 2024 – Här är våra favoriter!

bästa investeringsplattformar 2024

Är du intresserad av att komma igång med att investera dina pengar? Då har vi några idéer för dig. Här har vi undersökt alla de alternativ som finns på marknaden för att du enkelt skall kunna välja bland bästa investeringsplattformar 2024 för allt från aktier och fonder till kryptovalutor och råvaror.

Det är definitivt en utmaning att välja rätt plattform för investeringar 2024. Det finns nämligen en rad nya alternativ för svenska investerare där alla har sina fördelar och nackdelar beroende på vad du är intresserad av att investera i. Även detta är ett område under snabb utveckling där nya intressanta aktörer dykt upp under de senaste åren.

Här tar vi fram våra favoriter bland investeringsplattformar för många olika ändamål.

Bästa investeringsplattformar 2024 – I denna guide:

 1. Skilling – Trendande investeringsplattform 2024
 2. Bitpanda – Bästa för kryptovalutor 2024
 3. eToro – Bästa investeringsplattform för Copy Trading och aktier 2024
 4. Avanza – Bästa investeringsplattform för investeringssparkonto 2024
 5. Nordnet – Bästa sociala nätverk för sparande och investeringar

Bästa investeringsplattformar 2024 – Detaljerad genomgång

bästa investeringsplattformar 2024

Att välja rätt bland bästa investeringsplattformar 2024 beror till stor del på vad du är intresserad av att investera i. Om du är intresserad av att investera i aktier kommer du att ha helt andra behov än om du vill investera i t.ex. kryptovalutor. Olika plattformar har också deras respektive styrkor gällande dessa områden.

Det är värt att konstatera att några av våra mest populära plattformar i Sverige inte är optimala för kryptovalutor, så även därför är det värt att hålla koll på andra alternativ om du vill investera i dessa.

Här är våra val till bästa investeringsplattformar 2024:

1. Skilling – Trendande investeringsplattform 2024

bästa investeringsplattformar 2024

Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror

En stor del av vårt jobb här på Nya Lanseringar är att ta del av trender och heta nya lanseringar. En plattform som vi märkt att haft en snabb utvecklingskurva under 2024 såhär långt är Skilling som är ett intressant alternativ som investeringsplattform av flera olika orsaker.

Skilling är en relativt ny aktör på mäklarmarknaden, grundad 2016, men har snabbt växt till att bli ett populärt val bland både nybörjare och erfarna traders. Plattformen erbjuder ett brett utbud av funktioner och verktyg, samt konkurrenskraftiga avgifter, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för många investerare.

Du hittar en svensk sida hos Skilling, vilket är naturligt eftersom det är ett fintech företag som grundades av skandinaviska entreprenörer. Det är ett bra alternativ för en rad olika funktioner. Jag imponeras speciellt av deras intuitiva funktioner som deras Copy Trading-funktion Skilling Copy och deras många alternativ för investeringar.

Skilling är en plattform som lämpar sig både för nybörjare och erfarna investerare. Det är inte så märkligt att denna plattform snabbt växt fram som ett av de hetaste alternativen för investerare 2024!

Skilling är en attraktiv investeringsplattform med ett brett utbud av funktioner, konkurrenskraftiga avgifter och bra kundtjänst. En av nackdelarna är dock att det under vissa handelstimmar kan vara lite si och så med den svenska kundservicen.

Styrkor:

 • Brett utbud av tillgångar: Skilling erbjuder handel med över 800 instrument, inklusive aktier, fonder, valutor, råvaror och kryptovalutor. Detta gör det möjligt för traders att diversifiera sina portföljer och hitta handelsmöjligheter på olika marknader.
 • Bra Copy Trading funktion: På Skilling hittar du funktionen Skilling Copy som gör det enkelt att välja att kopiera andra framgångsrika investerares portföljer.
 • Konkurrenskraftiga avgifter: Skilling har en transparent avgiftsstruktur med låga spreads och inga provisioner på aktiehandel. Plattformen erbjuder även avgiftsfria konton och konkurrenskraftiga avgifter för andra typer av handel.
 • Användarvänlig plattform: Skilling erbjuder två handelsplattformar: Skilling Trader och cTrader. Båda plattformarna är användarvänliga och intuitiva, med en mängd olika funktioner och verktyg för att hjälpa traders att analysera marknaderna och fatta välgrundade beslut.
 • Bra kundtjänst: Skilling har ett gott rykte för sin kundtjänst, som är tillgänglig 24/5 via telefon, e-post och livechatt. Kundtjänstpersonalen är kunnig och hjälpsam, och kan ge support på en rad olika språk.
 • Reglerad mäklare: Skilling är reglerad av CySEC och FCA, vilket innebär att den uppfyller strikta krav på kapitaltillräcklighet och kundskydd. Detta ger traders en extra trygghet när de handlar med plattformen.

Svagheter:

 • Begränsat utbud av utbildningsmaterial: Skilling erbjuder inte lika mycket utbildningsmaterial som vissa andra mäklare. Detta kan vara en nackdel för nybörjare som behöver mer stöd för att lära sig att handla.
 • Ingen svensk kundtjänst: Skilling kundtjänst är tillgänglig på engelska, tyska och spanska, men inte på svenska. Detta kan vara en nackdel för svenska traders som behöver support på sitt eget språk.

2. Bitpanda – Bästa investeringsplattform för kryptovalutor 2024

bästa investeringsplattformar 2024

Kryptovalutor är mycket volatila oreglerade investeringsobjekt. Inget EU-investerarskydd. Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror. *Bitpanda Aktier är kontrakt som replikerar en underliggande aktie eller ETF.

Bitpanda är en österrikisk kryptovalutaplattform som grundades 2014 och har vuxit till att bli en av de mest populära kryptovalutabörserna i Europa med över 3 miljoner användare i över 190 länder. Detta är en av de snabbast växande plattformarna även bland svenska investerare efter att man för endast några år sedan valde att börja satsa hårt på den svenska marknaden.

Därför är det kanske lite märkligt att man ännu inte har någon sida på svenska ännu. Men det råder ingen tvekan om att detta är en av de bästa investeringsplattformar för dig som vill investera i kryptovalutor 2024. Här hittar du nämligen över 300 olika alternativ för kryptovalutor som är svårt att hitta på andra platser.

Det som jag speciellt gillar med plattformen är att du flera gånger i veckan får tips om heta nya kryptovalutor att investera i. Du hittar också hittar också en skild avdelning som heter Bitpanda Spotlight som ger dig tillgång till nya, svårfunna och snabbrörliga kryptoprojekt.

Detta är också en av de säkraste investeringplattformarna för kryptovalutor med en rad certifikat som styrker detta.

Bitpanda är en bra plattform för traders som vill köpa och sälja kryptovalutor, ädelmetaller och aktier. Plattformen är användarvänlig, säker och har konkurrenskraftiga avgifter.

Fördelar:

 • Användarvänlig plattform: Bitpanda har en intuitiv och användarvänlig plattform som är lätt att navigera, även för nybörjare.
 • Stort utbud av kryptovalutor: Bitpanda erbjuder handel med över 50 kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Ripple och Litecoin.
 • Stöd för ädelmetaller och aktier: Förutom kryptovalutor kan du även köpa och sälja metaller som guld och silver, samt aktier i vissa företag.
 • Säkerhet: Bitpanda tar säkerheten på största allvar och använder flera säkerhetsfunktioner för att skydda dina pengar, till exempel kryptering, cold storage och tvåfaktorsautentisering.
 • Konkurrenskraftiga avgifter: Bitpanda har konkurrenskraftiga avgifter för handel med kryptovalutor, metaller och aktier.

Nackdelar:

 • Begränsat utbud av funktioner: Bitpanda erbjuder inte lika många funktioner som vissa andra kryptovalutabörser, till exempel marginhandel och staking.
 • Höga avgifter för små transaktioner: Bitpanda har en fast avgift på 1 euro för transaktioner under 100 euro. Detta kan vara en nackdel för traders som gör små transaktioner ofta.
 • Verifieringsprocess: Bitpanda kräver att du verifierar din identitet innan du kan handla med kryptovalutor. Denna process kan ta lite tid.
 • Ingen svensk sida: En av de stora nackdelarna med Bitpanda är att de i dagsläget inte har en svensk sida, men det är å andra sidan inget problem för det stora flertalet eftersom de flesta svenskar behärskar engelska.

3. eToro – Bästa investeringsplattform för Copy Trading och aktier 2024

bästa investeringsplattformar för copy trading 2024

51% av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör

eToro är en social handelsplattform som grundades 2007 och snabbt vuxit till att bli en av de mest populära investeringsplattformarna i världen med över 27 miljoner användare i över 140 länder.

eToro erbjuder handel med ett brett utbud av tillgångar, inklusive aktier, fonder, kryptovalutor, råvaror och valutor. eToro är känd speciellt för sin CopyTrader-funktion, som gör det möjligt för traders att automatiskt kopiera handel från andra framgångsrika traders. Det är också denna funktion som speciellt utmärker sig i förhållande till andra plattformar på marknaden.

eToro är en av de bästa investeringsplattformar för nybörjare som vill komma igång och investera 2024. Förutom deras Copy Trading-funktion har de även utmärkt utbildningsmaterial både på svenska och engelska för den som vill lära sig hur man investerar. Det gäller allt från aktier till fonder, ETF:er och råvaror.

Det gäller att poängtera att handel i kryptovalutor sker i form av CFD:er, som speglar prisjusteringar i underliggande tillgångar, så du köper inte direkt kryptovalutor på plattformar.

eToro är en bra plattform för traders som vill ha en användarvänlig plattform med ett brett utbud av tillgångar och sociala handelsmöjligheter. CopyTrader-funktionen kan vara ett bra sätt att lära sig av mer erfarna traders och att tjäna pengar utan att behöva göra din egen research.

Det är dock värt att notera de begränsade funktionerna för diagram och analys, de höga avgifterna för kryptovalutahandel och att plattformen inte är tillgänglig i alla länder.

Fördelar:

 • Användarvänlig plattform: eToro har en intuitiv och användarvänlig plattform som är lätt att navigera, även för nybörjare.
 • Stort utbud av tillgångar: eToro erbjuder handel med över 4 000 tillgångar, inklusive aktier, fonder, kryptovalutor, råvaror och valutor.
 • CopyTrader-funktion: CopyTrader-funktionen gör det möjligt för traders att automatiskt kopiera handel från andra framgångsrika traders. Detta kan vara ett bra sätt att lära sig av mer erfarna traders och att tjäna pengar utan att behöva göra din egen research.
 • Social handel: eToro är en social handelsplattform som gör det möjligt för traders att interagera med varandra och dela sina idéer. Detta kan vara ett bra sätt att lära sig mer om marknaderna och att hitta nya handelsmöjligheter.
 • Konkurrenskraftiga avgifter: eToro har konkurrenskraftiga avgifter för handel med de flesta tillgångar.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner för diagram och analys: eToro erbjuder inte lika många funktioner för diagram och analys som vissa andra handelsplattformar. Detta kan vara en nackdel för traders som vill göra sin egen research.
 • Höga avgifter för kryptovalutahandel: eToro har höga avgifter för handel med kryptovalutor.
 • Ej tillgänglig i alla länder: eToro är inte tillgänglig i alla länder. Du kan se en lista över tillgängliga länder på eToros webbplats.
 • Spreads kan variera: Spreads på eToro kan variera beroende på tillgången och marknadsförhållandena. Detta kan vara en nackdel för traders som vill ha garanterade priser.

4. Avanza – Bästa investeringsplattform för investeringssparkonto 2024

bästa investeringsplattform för isk 2024

Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror

Avanza är en svensk nätmäklare som grundades 1999 och som är känd för de flesta i investeringskretsar i Sverige. Den har vuxit till att bli en av de mest populära investeringsplattformarna i Sverige, med över 1,5 miljoner kunder.

Avanza erbjuder handel med ett brett utbud av aktier, fonder, sparkonton och premiepensioner. Plattformen är känd för sin användarvänlighet och låga avgifter.

Avanza är en bra plattform för svenska traders som vill ha en användarvänlig plattform med låga avgifter och ett brett utbud av aktier och fonder. Plattformen är dock inte lämplig för traders som behöver avancerade funktioner för handel eller som vill ha personlig rådgivning.

Om du vill investera i kryptovalutor så är Avanza väldigt begränsad. Du hittar endast dessa i form av certifikat och som speglar underliggande prisrörelser och även denna dessa alternativ är få.

Fördelar:

 • Användarvänlig plattform: Avanza har en intuitiv och användarvänlig plattform som är lätt att navigera, även för nybörjare.
 • Låga avgifter: Avanza har några av de lägsta avgifterna på den svenska marknaden. Du betalar en avgift på 0,15% för aktieköp och -försäljning och en årlig avgift på 0,10% för fondköp.
 • Stort utbud av aktier och fonder: Avanza erbjuder handel med över 15 000 aktier och 1 500 fonder.
 • Sparkonton med hög ränta: Avanza erbjuder sparkonton med en räntesats på 0,50%.
 • Premiepensioner: Avanza erbjuder premiepensioner med låga avgifter och ett brett utbud av fonder att välja mellan.
 • Kundtjänst: Avanza erbjuder kundtjänst via telefon, e-post och chatt.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner för handel: Avanza erbjuder inte lika många funktioner för handel som vissa andra plattformar, till exempel marginhandel och optionshandel.
 • Ingen fysisk handelsplats: Avanza har ingen fysisk handelsplats, vilket innebär att du inte kan träffa en finansiell rådgivare personligen.
 • Ej tillgänglig i alla länder: Avanza är inte tillgänglig i alla länder. Du kan se en lista över tillgängliga länder på Avanzas webbplats.

5. Nordnet – Bästa sociala nätverk för sparande och investeringar

bästa sociala investeringsplattform 2024

Du kan förlora ditt kapital på aktier, ETF:er och råvaror

Nordnet är en svensk nätmäklare som grundades 1999 som har vuxit till att bli en av de mest populära investeringsplattformarna i Norden, med över 1 miljon kunder.

Nordnet erbjuder handel med ett brett utbud av aktier, fonder, sparkonton, premiepensioner och strukturerade produkter. Plattformen är känd för sin användarvänlighet och sitt breda utbud av funktioner.

Hos Nordnet får du ett gratis medlemskap i Shareville, som är Nordens största sociala nätverk för sparande och investeringar och en utmärkt resurs för investerare. Du får gratis aktiehandel och alla fondavgifter tillbaka tills du nått 50 000 kr i samlat sparande hos Nordnet. Detta omfattar alla fondavgifter och max 500 aktieaffärer per 12 månader.

Hos Nordnet hittar du även investeringssparkonto för smidigt sparande i aktier och fonder. Det är också enkelt att börja månadsspara hos Nordnet och de hjälper dig att sätta ihop en portfölj med fonder.

Det är också värt att notera Nordnet lanserade marknadens första techindexfond i tiderna, så detta är en innovativ plattform som ständigt söker efter innovativa sparformer för sina kunder.

Fördelar:

 • Användarvänlig plattform: Nordnet har en intuitiv och användarvänlig plattform som är lätt att navigera, även för nybörjare.
 • Brett utbud av funktioner: Nordnet erbjuder ett brett utbud av funktioner, till exempel marginhandel, optionshandel och analysverktyg.
 • Stort utbud av aktier och fonder: Nordnet erbjuder handel med över 16 000 aktier och 1 800 fonder.
 • Sparkonton med hög ränta: Nordnet erbjuder sparkonton med en räntesats på 0,50%.
 • Premiepensioner: Nordnet erbjuder premiepensioner med låga avgifter och ett brett utbud av fonder att välja mellan.
 • Kundtjänst: Nordnet erbjuder kundtjänst via telefon, e-post och chatt.

Nackdelar:

 • Högre avgifter: Nordnet har något högre avgifter än vissa andra plattformar, till exempel Avanza. Du betalar en avgift på 0,25% för aktieköp och -försäljning och en årlig avgift på 0,12% för fondköp.
 • Ingen fysisk handelsplats: Nordnet har ingen fysisk handelsplats, vilket innebär att du inte kan träffa en finansiell rådgivare personligen.
 • Ej tillgänglig i alla länder: Nordnet är inte tillgänglig i alla länder. Du kan se en lista över tillgängliga länder på Nordnets webbplats.

Att tänka på när man väljer investeringsplattform 2024

Att tänka på när man väljer investeringsplattform 2024

Att välja bästa investeringsplattformar för olika ändamål är avgörande för att maximera din avkastning och minimera kostnaderna. Här är några faktorer att tänka på när du gör ditt val 2024:

Avgifter:

 • Handelsavgifter: Jämför avgifterna för olika typer av transaktioner, till exempel aktieköp och -försäljning, optionshandel och fondhandel. Leta efter plattformar med låga eller inga avgifter.
 • Kontoavgifter: Vissa plattformar tar månatliga eller årliga kontoavgifter. Se till att du förstår alla avgifter som är förknippade med kontot innan du öppnar det.
 • Minimala insättningskrav: Vissa plattformar kräver en viss minsta insättning för att öppna ett konto. Se till att du har råd med den minsta insättningen innan du väljer en plattform.

Investeringsprodukter:

 • Utbud av investeringar: Se till att plattformen erbjuder de typer av investeringar som du är intresserad av, till exempel aktier, fonder, optioner och obligationer.
 • Forskningsverktyg: Vissa plattformar erbjuder forskningsverktyg som kan hjälpa dig att fatta investeringsbeslut. Dessa verktyg kan innefatta aktiekurser, nyheter och analys.
 • Handelsplattform: Plattformens handelsplattform bör vara användarvänlig och erbjuda de funktioner du behöver för att handla effektivt.

Kundtjänst:

 • Kundtjänstens tillgänglighet: Se till att plattformen erbjuder kundtjänst via telefon, e-post eller chatt.
 • Kvaliteten på kundtjänsten: Läs recensioner av plattformens kundtjänst för att få en uppfattning om kvaliteten på den tjänst som erbjuds.

Säkerhet:

 • Säkerhetsfunktioner: Se till att plattformen har säkerhetsfunktioner på plats för att skydda dina pengar och din personliga information. Dessa funktioner kan innefatta kryptering och tvåfaktorsautentisering.
 • Rykte: Välj en plattform med ett gott rykte och en spårbar historik.

Andra faktorer:

 • Plattformens storlek och omfattning: Större plattformar kan erbjuda fler funktioner och produkter, men de kan också ha högre avgifter. Mindre plattformar kan ha lägre avgifter, men de kan erbjuda färre funktioner och produkter.
 • Plattformens användarvänlighet: Se till att plattformen är lätt att använda och navigera.
 • Plattformens tillgänglighet: Se till att plattformen är tillgänglig på den enhet du vill använda, till exempel en dator, surfplatta eller smartphone.

Det är viktigt att jämföra olika investeringsplattformar innan du fattar ett beslut. Ta dig tid att läsa recensioner och jämföra avgifter, produkter och funktioner. Välj en plattform som uppfyller dina behov och som du känner dig bekväm med att använda.

Förutom de faktorer som nämns ovan är det också viktigt att tänka på dina egna investeringsmål och risktolerans. Välj en plattform som erbjuder de produkter och tjänster som hjälper dig att nå dina mål och hantera din risk.

Trender hos investeringsplattformar 2024

Trender hos investeringsplattformar 2024

När man kollar efter bästa investeringplattformar 2024 är det också viktigt att hålla koll på de trender som dominerar marknaden just nu och hur väl de aktuella plattformarna motsvarar dessa.

Här är en titt på några viktiga trender som formar bästa investeringsplattformar på marknaden 2024:

Fokus på användarupplevelse (UX):

Investeringsplattformar fortsätter att prioritera användarvänliga gränssnitt och intuitiv navigering, vilket gör dem enklare att använda för både nybörjare och erfarna investerare.

Mobilanpassad design fortsätter att vara avgörande eftersom allt fler investerare hanterar sina portföljer via smartphones och surfplattor. Hos många är också spelelement eller det som ofta kallas “Gamification” i fokus – element som kan införlivas för att göra investeringar mer engagerande och pedagogiska.

Personalisering och anpassning

Plattformarna erbjuder allt fler alternativ för anpassning, vilket gör det möjligt för investerare att skräddarsy plattformen efter sina specifika behov och mål.
Detta kan inkludera personliga investeringsrekommendationer baserade på risktolerans, finansiell situation och investeringsmål.

Fokus på fraktionerade aktier

Möjligheten att investera i mindre andelar av dyra aktier kommer att bli mer utbredd, vilket gör dem tillgängliga för ett bredare spektrum av investerare. Detta kallas ofta för “Fractional Shares” på engelska.

Integration med verktyg för ekonomiskt välbefinnande

Redan nu ser vi många plattformar som kan integreras med verktyg för budgetering och finansiell planering, vilket ger en helhetsbild av en investerares ekonomi. Hur snyggt och väl planerat detta är ger ett tilläggsvärde för många plattformar på marknaden.

Sociala investerings- och gemenskapsfunktioner:

Sociala funktioner som topplistor och offentliga portföljer främjar en känsla av gemenskap och gör det möjligt för investerare att lära av varandra. Detta blir allt viktigare även i form av möjligheten att använda sig av Copy Trading-verktyg för att kopiera andra användares portföljer.

Fokus på säkerhet

Robusta säkerhetsåtgärder blir allt viktigare bland användare, speciellt i ett landskap där vi ser många bedrägerier. Det är allt viktigare att plattformar använder avancerad kryptering, multifaktorautentisering och verktyg för upptäckt av bedrägerier.

Ökning av lågkostnadsinvesteringar

Trenden med låga courtage och provisionsfri handel är onekligen en stark trend som bara blir mer populär hos plattformar. Detta gör det mer överkomligt att investera för alla typer av investerare.

Fokus på hållbara investeringar

Det är ingen tvekan om att hållbarhet är ett viktigt ämne för många och plattformarna som erbjuder fler verktyg och resurser för ESG-investeringar som gör det möjligt för investerare att anpassa sina investeringar till sina värderingar kommer att få sina unika kunder.

Fokus på utbildning och resurser

Redan nu ser vi att många plattformarna satsar på att bli mer personliga även online och tillhandahåller mer utbildningsresurser och investeringsverktyg för att hjälpa investerare att fatta välgrundade beslut.

Alla dessa trender är något att hålla koll på vid val av bästa investeringsplattformar 2024.

Sammanfattning – Bästa investeringsplattformar 2024

Här har vi tagit fram bästa investeringsplattformar 2024 både för dig som är intresserad av att komma igång och för dig med längre erfarenhet av att investera. Det finns många alternativ på marknaden just nu och flera nya plattformar tillkommer hela tiden. Det är intressant, men kan samtidigt göra det utmanande att välja rätt bland alternativen.

Det som utmärker investeringslandskapet 2024 är nya innovationer, där vi bland annat fått verktyg som aktierobotar och allt bättre copy trading-verktyg att tillgå. Det skall dock konstateras att många av aktierobotarna ännu är rätt nya och har en del att bevisa.

Vilken som är bästa investeringsplattform för just dig beror främst på dina egna unika behov. Eftersom det är gratis att registrera sig på de flesta plattformar rekommenderar jag att du registrerar dig och testar dig fram på en rad olika för att se vad som passar dig bäst. Här har vi iallafall rekommenderat ett antal investeringsplattformar och redogjort för deras styrkor och svagheter.

Lycka till i din jakt på bästa investeringsplattformar för just dina behov!

More from Benny Sjölind
Rituals nya Limited Edition “The Ritual of Yozakura” har lanserats – En hyllning till nattens skönhet
Rituals presenterar nu sin senaste begränsade kollektion, The Ritual of Yozakura, en...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *