Reddit börsnoteras – Allt du behöver veta om aktien

Reddit

Reddit, känt för sin plattform och sina diskussionsforum, har nu börsnoterats på New York Stock Exchange under tickersymbolen “RDDT”. Företaget uppskattar sitt värde till $34 per aktie som en del av sitt första offentliga erbjudande (IPO).

Enligt Reuters kommer Reddits aktier sannolikt att säljas till ett öppningspris som är 35% högre än IPO-värderingen.

Reddit genererade intäkter på 804 miljoner dollar förra året, främst från annonser, men företaget registrerade en förlust på 90.8 miljoner dollar 2023, enligt vad som rapporterats av Verge.

Företagets resa till den offentliga marknaden har inte varit utan utmaningar, inklusive en värdering som sänkts från sin topp under teknikboomen och navigering i det konkurrensutsatta landskapet för onlineannonsering mot teknikjättar.

Trots dessa hinder har Reddit visat tillväxt, rapporterat en 20% ökning av intäkterna förra året och utforskat nya intäktsströmmar som datalicensiering och förbättrade annonsformat.

Stocks_SW
Reddit

Företaget tillät en utvald grupp av sina bästa användare att köpa in sig i det så kallade Initial Public Offering, som vanligtvis är reserverat för professionella investerare. Dokumentationen visar att OpenAIs VD Sam Altman är en av de största aktieägarna i Reddit med en ägarandel på 8,7%.

De tre största aktieägarna i Reddit är Advance Publications, kinesiska Tencent och Sam Altman. Altman har en större ägarandel i Reddit än bolagets grundare Steve Huffman, som äger 3,3% av aktierna.

OpenAI:s VD uppgav 2014 att han hade använt Reddit-plattformen dagligen i över nio år, vilket rapporterades av CNN.

Reddit grundades för nästan två decennier sedan och har cirka 73 miljoner dagliga besökare som fördjupar sig i allt från lättsam underhållning till djupt personligt stöd inom dess myriad av subreddits.

Plattformens börsintroduktion väcker dock frågor om framtida förändringar, särskilt eftersom den försöker balansera användardriven äkthet med lönsamhetstrycket.

Efter avslutande marknadsuppdatering


Reddit (RDDT) aktien stängde upp 48.4% på torsdagen. Dess börsintroduktion började bara handlas till $ 50.44 kl 13:15 EST.

Aktien ökade så mycket som 70% för en intradagshöjd på 57.78 $ tidigt under sessionen.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bästa TV för terrassen 2024 – Samsungs utomhus-tv The Terrace
På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med...
Read More
0 replies on “Reddit börsnoteras – Allt du behöver veta om aktien”