Här är de första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

Här är de första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

BMW presenterar nu sin nya BMW Vision Neue Klasse X som en första inblick i deras X-modeller av bilar. Detta konceptbilavslöjande ger en föraning om hur BMW:s linje av sportiga fordon kan utvecklas i en värld som kommer att domineras av elbilar. Neue Klasse X är mer än bara en ny bil; det är ett manifest för BMW Group’s övergång till en ny era, med löftet om att bevara och förstärka det unika BMW-arvet.

Detta koncept tillkännager ankomsten av en ny, helelektrisk fordonsplattform som sträcker sig över ett brett spektrum av modelltyper, från eleganta sedans till robusta SAVs.

BMW Vision Neue Klasse X – Pionjäranda och innovation

första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

Utgångspunkten för BMW Vision Neue Klasse X bygger på den vision som först presenterades vid IAA 2023 och utgör nu en expansion mot X-modellerna, demonstrerande en framtid där aktiv livsstil och kördynamik möts.

Detta är ett av sex nya modeller som BMW planerar att introducera inom de kommande två åren, med start i den helt nya elektriska arkitekturen som tar sin början i Debrecen, Ungern, 2025.

Läs också: Här är nya bilen BMW Vision Neue Klasse

första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

BMW Vision Neue Klasse X utmärker sig inte bara genom sin design och elektrifiering, utan också genom sin revolutionerande integration av drivlineteknik och chassikontroll.

Med en mjukvaruplattform som omdefinierar dynamik och effektivitet, erbjuder bilen en oöverträffad körupplevelse anpassad för det moderna livet. BMW:s eDrive-teknik går in i sin sjätte generation, vilket lovar en markant förbättring av energieffektivitet och laddningskapacitet, samt erbjuder en utökad räckvidd och minskad aerodynamisk dragkraft.

En ny designvision

första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

Designmässigt tar BMW Vision Neue Klasse X stor hänsyn till både exteriör och interiör, med en unik tolkning av BMW:s karaktäristiska element. Den erbjuder en rymlig kabin tack vare den elektriska arkitekturen, vilket möjliggör en längre hjulbas och kortare överhäng.

Detta återspeglas även i den nya designen för X-modellerna, med en modern twist på de klassiska BMW-dragen som lyfter fram både bilens kraftfullhet och elegans.

första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

Interaktionen mellan förare och bil når nya höjder med BMW Vision Neue Klasse X, som introducerar BMW Panoramic Vision och HYPERSONX WHEEL för en anpassad och intuitiv upplevelse.

Dessa innovationer, tillsammans med avancerad röststyrning och en integrerad centraldisplay, bjuder på en oöverträffad tillgång till infotainment och bilfunktioner för både förare och passagerare.

första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X

Hållbarhet i fokus

I linje med BMW:s åtagande att minska sitt koldioxidavtryck strävar Vision Neue Klasse X efter en mer hållbar framtid genom ansvarsfulla materialval och produktionstekniker. Det används växt- och mineralbaserade material samt återvunnen plast från havet, vilket inte bara vittnar om BMW:s innovation utan även deras engagemang för miljön.

BMW Vision Neue Klasse X är mer än bara en vision om framtiden; det är en tydlig signal om en ny era där tradition möter innovation, och där hållbarhet och körglädje går hand i hand.

Läs mer: Nya BMW Pure Impulse Edition för Z4 M40i

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Sällskapsspelet årets julklapp 2023 – Här är några andra kandidater vi tagit fram
I en värld präglad av ekonomisk osäkerhet och global oro, har en...
Read More
0 replies on “Här är de första bilderna på nya BMW Vision Neue Klasse X”