Tales of The Macallan Volume II – Ny unik whisky med ett pris på 900 000 SEK

Tales of The Macallan Volume II - Ny unik whisky med ett pris på 900 000 SEK

The Macallan, en av världens lyxigaste whiskymärke, lanserar nu Tales of The Macallan Volume II, den nyaste tillskottet till deras exklusiva serie av sällsynta skotska single malt-whiskyer. Denna andra utgåva är inte bara en produkt – det är en berättelse om ursprung, tradition och det hantverk som har varit en del av The Macallans DNA sedan deras begynnelse.

Dedikerad till Alexander Reid, destilleriets grundare, tar detta kapitel oss tillbaka till rötterna av en whiskylegend och de principer han satte för att forma vad The Macallan står för idag.

Alexander Reid: Mannen bakom legenden

Tales of The Macallan Volume II - Ny unik whisky med ett pris på 900 000 SEK

Alexander Reid, en man med flera talanger som lärare, bonde och destillatör, satte sin prägel på whiskyindustrin genom att grunda The Macallan år 1824. Hans engagemang för kvalitet och strävan efter perfektion har satt en standard som har följts av efterföljande generationer.

Tales of The Macallan Volume II

Tales of The Macallan Volume II är en berättelse om hans liv, arbete och den exceptionella skicklighet han bidrog med till att destillera en unik single malt-whisky. Reid hade en vision om att kvaliteten på whiskyn kunde höjas genom att använda mindre destillationspannor, en metod som blev en av The Macallans sex grundpelare och en avgörande faktor för deras whiskys distinkta karaktär.

Läs också: Bentleys och The Macallans nya whiskysamarbete

En arvflaska från 1949

Tales of The Macallan Volume II

I årets utgåva har The Macallans Lead Whisky Maker, Euan Kennedy, noggrant valt ut en enastående årgångswhisky från 1949, som nått sin fulländning för att hedra Alexander Reid vid The Macallans 200-årsjubileum.

”Denna utgåva reflekterar inte bara vår grundares engagemang för kvalitet utan är även ett firande av hantverket bakom whiskytillverkning,” förklarar Kennedy. Denna sällsynta whisky, med en rik bronsfärg och en subtil rökighet, är en passande hyllning till det arv Reid lämnat efter sig.

Konsthantverk i varje detalj

Tales of The Macallan Volume II

Den unika förpackningen till Tales of The Macallan Volume II är resultatet av ett noggrant samarbete mellan flera mästerhantverkare. Varje flaska presenteras i en handgjord kristallkaraff från Lalique, vars detaljer och etsningar skildrar Reid som lärare, bonde och destillatör.

Karaffen är gömd inuti en exklusivt handgjord bok, vars varje sida är en hyllning till Alexander Reid, illustrerad av den kända brittiska konstnären Andrew Davidson.

En begränsad utgåva

Tales of The Macallan Volume II

Med endast 344 flaskor tillgängliga, blir Tales of The Macallan Volume II en sällsynt och värdefull del av varje samlings whiskyportfolio. En flaska kommer att finnas tillgänglig på Systembolaget, erbjudande entusiaster en unik möjlighet att äga en del av The Macallans historia.

Denna exklusiva utgåva, prissatt till 900 000 SEK, är en investering i whiskyhistorien och en hyllning till den hantverksskicklighet och tradition som The Macallan står för.

Produktspecifikation – Tales of The Macallan Volume II

  • Färg: Bronsfärgad Ek
  • Alkoholhalt: 44,8 %
  • Doft: Mogna skogsbär, söt aromatisk trärök, antik ek, muskotnöt, kanel, vanilj, svag underton av örter, kola.
  • Smak: Bigarråer, plommonsylt, mörka romerska bågar, wienerbröd, ingefärssockerkaka med inslag av kryddnejlika, söt trärök och en antydan av teblad.
  • Eftersmak: Lång och komplex, med en kvardröjande rökig sötma.
Tags from the story
More from Benny Sjölind
Shutterstock samarbetar med OpenAI och går i bräschen för att ge AI-genererade bilder åt alla
Shutterstock, den ledande globala kreativa plattformen för transformativa varumärken och medieföretag, presenterar...
Read More
0 replies on “Tales of The Macallan Volume II – Ny unik whisky med ett pris på 900 000 SEK”