Virgil Abloh och Mercedes-Maybach skapar den ultimata samlarbilen

Virgil Ablohand Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach presenterar det sista kapitlet i Project MAYBACH – samarbetet med sin pålitliga partner, den avlidne mångsysslaren, konstnären, arkitekten, kreativa direktören, modedesignern och filantropen Virgil Abloh.

Bilen, som utformades i samarbete med Gorden Wagener, Chief Design Officer för Mercedes-Benz Group AG, 2021, slutfördes innan Abloh gick bort i november och finns tillgänglig i en strikt begränsad upplaga på 150 exemplar.

Lanseringen sammanfaller med lanseringen av en kapselkollektion designad av Virgil Abloh och i samarbete med Off-White™. Den har utvecklats i samband med den elektriska showbilen Project MAYBACH och finns exklusivt tillgänglig att köpa på Off-White™, Farfetch och Maybach Icons of Luxury onlinebutiker, samt Off-White™-butiker på utvalda marknader.

Den ultimata lyxbilen Mercedes-Maybach

I över hundra år har Mercedes-Maybach definierat gränserna för lyxupplevelser, och den begränsade upplagan Maybach by Virgil Abloh, en fullt utrustad Mercedes-Maybach S-klass S680 (WLTP kombinerad bränsleförbrukning: 14,3-13,4 l/100 km | kombinerade CO2-utsläpp: 326-304 g/km)1 fortsätter denna tradition.

Fordonet har skapats av Mercedes-Benz mest specialiserade team för kundanpassning och hantverk i manufakturen i Sindelfingen – fordonets exteriör har den unika tvåfärgskombinationen som skapats för Project MAYBACH. Medan den övre delen av fordonet är lackerad i en blank obsidiansvart, är den nedre delen, sidoflankorna och de specialsmidda fälgarna målade i en sandfärg.

Interiören

mercedes Maybach interiör
Limitierte Edition MAYBACH by Virgil Abloh // Limited Edition MAYBACH by Virgil Abloh

Den högsta nivån av hantverk fortsätter i fordonets interiör med en identisk tvåfärgssättning. Fyrsäteskonfigurationen, ratten, dörrarna, den nedre instrumentbrädan och taket är klädda i svart och sandfärgat nappaläder, komplett med sandfärgade dekormaterial och remsor.

Golvmattorna är svarta med en sandfärgad läderkant och broderad Mercedes-Maybach-logotyp. För att förstärka det monolitiska utseendet är fönsterramarna målade och en speciell Mercedes-Maybach- och Virgil Abloh-logotyp finns inskriven på den pianosvarta mitten av mittkonsolen, bakdynorna, nackstöden och dörrtröskeln.

Skräddarsytt användargränssnitt

Unikt för S-klassen i begränsad upplaga är ett skräddarsytt användargränssnitt som ger föraren en ännu lyxigare variant av Maybachs MBUX-svit med avancerad teknik. Handplockade visuella element används för att berika det digitala innehållet: från en hemknapp med färgad kant och varumärkeslogotyp som anger upplagan, till profilbilder dekorerade med lyxiga modeaccessoarer.

Resultatet är ett ännu mer intuitivt fordon som utstrålar den begränsade upplagans distinkta stil från exteriör till interiör. Varje stund som föraren tillbringar på vägen är upphöjd.

Unik presentlåda för kunder

Alla kunder kommer att få en speciell specialtillverkad trälåda täckt med sandfärgat nappaläder som pryds av Mercedes-Maybachs och Virgil Ablohs logotyp. Presentlådan innehåller en kopia i skala 1/18 av bilen i begränsad upplaga, de två bilnycklarna och en karbinhake. Dessutom kommer ett speciellt bilskydd med Mercedes-Maybach- och Virgil Abloh-logotypen att ges bort till kunderna.

Kapselkollektionen – som också lanseras den 5 april 2022 – har utformats av Virgil Abloh tillsammans med Off-White™, i samband med den elektriska showbilen Project MAYBACH. Den består av sandfärgade vintage-tvättade bomullst-shirts och crewnecks och hoodies i halvt borstad bomullsfleece, samt basebollkepsar i canvas och racinghandskar tillverkade i canvas, neopren och mocka, belagda med en svart sprayeffekt och broderade.

mercedes maybach klädkollektion

S-klassen i begränsad upplaga är Ablohs tredje samarbetsprojekt med Mercedes-Benz och det andra med Mercedes-Maybach. Den 1 december 2021 öppnade Mercedes-Benz dörrarna till Rubell Museum i Miami under Miami Art Week för att visa upp Project MAYBACH: en utställningsbil som exemplifierade möjligheterna med framtida elektrisk design. Ett år tidigare föreställde Abloh och Wagener – förenade i sin passion för att berika samtalet kring lyxdesign – Mercedes-Benz G-klass på nytt med Project Geländewagen.

Ständig innovation

Samarbetet med Abloh är bara ett sätt på vilket Mercedes-Maybach-varumärket fortsätter att vara förankrat i innovation och utveckling. När Mercedes-Maybach blickar framåt kommer den att lansera sin första helelektriska modell för detaljhandeln år 2023.

Hållbarhet är inte bara förknippat med drivtekniken, utan även med de material som fordonet är utrustat med. Under utvecklingsprocessen utarbetar Mercedes-Benz ett återvinningskoncept för varje modell där alla komponenter och material undersöks med tanke på deras lämplighet för de olika stegen i återvinningsprocessen. Det slutliga målet är att minska miljöeffekterna av de material som används vid tillverkningen av varje Mercedes-Benz fordon.

Om Virgil Abloh (1980-2021)

Virgil Abloh föddes i Rockford, Illinois, och var konstnär, arkitekt, ingenjör, kreativ chef, konstnärlig ledare, industridesigner, modedesigner, musiker, DJ och filantrop. Efter att ha tagit en examen i civilingenjörsutbildning vid University of Wisconsin-Madison, avslutade han en magisterexamen i arkitektur vid Illinois Institute of Technology (IIT) i Chicago.

På IIT började Abloh att utforma principerna för sin konstutövning medan han studerade en designplan som utformades av Mies van der Rohe. Museum of Contemporary Art i Chicago presenterade en stor vandringsutställning av Ablohs verk sommaren 2019 – en av de mest välbesökta utställningarna i museets historia. Abloh var Chief Creative Director och grundare av Off-White™ samt konstnärlig chef för män på Louis Vuitton.

More from Benny Sjölind
FOREO lanserar nya ESPADATM 2-serien – Lösning för att tackla hudproblem som akne och orenheter
Nya ESPADATM 2-serien från FOREO utnyttjar det effektiva blåa LED-ljuset tillsammans med...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *