Emirates uppdaterar sitt exklusiva vinutbud för 2024

emirates nya viner 2024

Vilket flygbolag har de bästa vinerna? Emirates, känt för att ha den mest omfattande vinkällaren i flygbranschen, med över 6 miljoner flaskor i lager, tillkännager nu en spännande utveckling inom sitt vinprogram. Flygbolaget är redo att förgylla sina passagerares resa med en exklusiv kollektion av premiumviner, inklusive eftertraktade Premier- och Grand Crus-viner samt exceptionella röda Bourgogne-viner, vilket ytterligare cementerar dess rykte som en pionjär inom lyxiga flygresor.

Investeringar och framtidsutsikter

Med en investering på nära 500 miljoner svenska kronor under det gångna året visar Emirates sitt engagemang för att erbjuda en oöverträffad upplevelse ombord. I nuläget stoltserar Emirates med ett urval av 36 olika franska viner och champagner, men lovar att utöka detta med några av Bourgognes finaste skapelser inom de kommande månaderna.

Prestigefyllda etiketter som Montrachet 2011, Chevalier-Montrachet 2013, och Corton-Charlemagne 2014 kommer att kompletteras med framstående röda Bourgogne-viner som Échezeaux och Chambertin.

Läs mer: Här är TUI:s vinresor 2024

Emirates nya viner 2024

Utöver detta planerar Emirates att berika sitt vinutbud med First Growths från Bordeaux, inklusive välrenommerade vingårdar som Château Mouton Rothschild och Château Margaux. Dessa viner representerar toppen av Bordeaux-klassificeringen, en lista som definierades 1855 under Napoleon III:s regeringstid, och är kända för sin exceptionella kvalitet och prestige.

Emirates sätter höga standarder för sitt vinval, med en urvalsprocess som tar hänsyn till en rad faktorer såsom vinets fruktighet, syranivåer, och förmågan att åldras väl, speciellt i ekfat. Vinerna i Emirates’ vinkällare, som inkluderar årgångar från så tidigt som 2003, är noggrant utvalda för att kunna avnjutas efter år av lagring.

Emirates viner ombord på flygplanet

Med en investering som överstiger 10 miljarder kronor sedan 2006 i vinprogrammet, fortsätter Emirates att imponera och förfina sin gästfrihet ombord, och lovar en ännu rikare och mer förtrollande resa för sina passagerare.

Så vilket flygbolag har de bästa vinerna? Svaret på denna fråga är utan tvekan Emirates som är ett av få flygbolag med ett specifikt vinprogram för resenärer.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Maison Martell har lanserat världens dyraste cognac – Kan bli din för drygt 10 miljoner kronor
Maison Martell har nu lanserat vad som anses vara den högsta nivån...
Read More
0 replies on “Emirates uppdaterar sitt exklusiva vinutbud för 2024”