De bästa resväskorna 2024 – Vi har listat alla de bästa på marknaden just nu!

bästa resväskor 2024

Att resa kan vara en stressig upplevelse, och ofta är det lätt att glömma de många viktiga saker som du behöver ta med dig. För att underlätta denna börda är en pålitlig resväska något som kan göra din resa enklare. Med så många alternativ som finns tillgängliga nuförtiden kan det kännas som en överväldigande uppgift att hitta den perfekta väskan för dina behov. Därför har vi sammanställt den här guiden med bästa resväskor 2024 för att hjälpa dig att hitta precis vad du behöver för att kunna njuta av ditt nästa äventyr.

Läs mer: Resväskor som följer dig och som du kan sitta på

Bästa resväskor 2024

Sammantaget beror den bästa resväskan för dig på dina personliga preferenser, vilken typ av resa du ska göra och din budget. Det är alltid en bra idé att läsa recensioner och göra lite forskning innan du gör ett köp för att säkerställa att du får rätt väska för dina behov.

Här är bästa resväskor som finns tillgängliga i 2024 baserat på våra tester:

Kabinväska bäst i test 2024 – Samsonite Lite-Shock 4Wheel

bästa kabinväska 2024

Samsonite Lite-Shock 4Wheel är testvinnaren i flera olika tester av kabinväskor 2024. Väskan är tillverkad i ett lätt och slitstarkt material som gör den både tålig och lätt att bära. Den har också ett integrerat TSA-lås som gör det enkelt för tullpersonal att öppna väskan utan att förstöra låsen.

Lite-Shock 4Wheel har fyra stabila hjul som gör det enkelt att rulla väskan över alla typer av underlag. Väskan har också ett inbyggt fack för dator och ett stort huvudfack där du kan packa allt annat du behöver för resan.

Lite-Shock 4Wheel finns i en mängd olika färger och storlekar, så du kan hitta den perfekta väskan för dina behov. Samsonite Lite-Shock 4Wheel är en utmärkt kabinväska som är perfekt för både kortare och längre resor. Väskan är tålig, lätt att bära och har alla funktioner du behöver för en bekväm resa.

Detta är några av orsakerna till att Samsonite Lite-Shock 4Wheel är vår favorit bland kabinväskor 2024.

Fördelar

Nackdelar

 • Lätt och slitstark

 • Integrerat TSA-lås

 • Stabila hjul

 • Inbyggt fack för dator

 • Stort huvudfack

 • Finns i flera färger och storlekar

 • Kan vara lite dyr

 • Är en hård resväska med allt vad det innebär (kolla fördelar och nackdelar nedan)

Bästa stora resväska 2024: American Tourister Linex Spinner

Bästa stora resväska 2024

American Tourister Linex Spinner 76/28 är en stor och rymlig resväska som är perfekt för långa resor eller för att packa mycket bagage. Resväskan är tillverkad av ett slitstarkt ABS-material som skyddar dina tillhörigheter från stötar och repor. Den har också ett integrerat TSA-lås som gör det enkelt för tullpersonalen att öppna väskan utan att skada den.

Resväskan har en kapacitet på 90 liter, vilket är tillräckligt för att packa för en längre resa. Den har också två utdragbara hjul som gör den enkel att dra och skjuta, även när den är fullpackad. Resväskan har också ett teleskophandtag som kan justeras i höjd för att passa din längd.

Insidan av resväskan är foderad med ett slitstarkt material och har flera fack och fickor för att hålla dina tillhörigheter organiserade. Resväskan har också en vattentät förvaringsficka för dina värdesaker.

American Tourister Linex Spinner 76/28 är en prisvärd och funktionell resväska som är perfekt för långa resor. Den är tillverkad av slitstarka material och har flera praktiska funktioner som gör den till ett bra val för resenärer som vill ha en pålitlig och funktionell resväska.

Fördelar

Nackdelar

 • Rymlig kapacitet på 90 liter

 • Slitstarkt ABS-material

 • Integrerat TSA-lås

 • Utdragbara hjul

 • Teleskophandtag

 • Organiserat foder

 • Vattentät förvaringsficka

 • Kan vara lite tung när den är fullpackad

Bästa reseryggsäck 2024 – Lowe Alpine Phase 32

bästa reseryggsäck 2024

Enligt många experter och recensioner är den bästa reseryggsäcken 2024 Lowe Alpine Phase 32. Den här ryggsäcken har en perfekt kombination av funktionalitet, komfort och pris.

Phase 32 har en kapacitet på 32 liter, vilket är tillräckligt för en kort till mellanlång resa. Ryggsäcken är tillverkad av slitstarkt material och har en mängd olika förvaringsmöjligheter, inklusive ett huvudfack, ett vätskefack, ett fack för elektronik och ett fack för smutstvätt.

Ryggsäcken har också en utmärkt passform, tack vare den justerbara axelremskonstruktionen och den ventilerande ryggpanelen. Phase 32 är dessutom lätt att bära, med en vikt på endast 1,5 kg.

Här är några av de specifika funktionerna som gör Lowe Alpine Phase 32 till en så bra reseryggsäck:

 • Slitstarkt material: Ryggsäcken är tillverkad av 100% återvunnet nylon, vilket gör den både hållbar och miljövänlig.
 • Många förvaringsmöjligheter: Ryggsäcken har ett huvudfack, ett vätskefack, ett fack för elektronik, ett fack för smutstvätt och flera mindre fack för småsaker.
 • Utmärkt passform: Ryggsäcken har en justerbar axelremskonstruktion och en ventilerande ryggpanel som ger en bekväm passform.
 • Lätt vikt: Ryggsäcken väger endast 1,5 kg, vilket gör den lätt att bära.

Om du letar efter en reseryggsäck som är funktionell, bekväm och prisvärd är Lowe Alpine Phase 32 ett utmärkt val.

Bästa weekendväska 2024: Patagonia Black Hole Duffel 55L

bästa weekendväska 2024

Patagonia Black Hole Duffel 55L är den bästa weekendväskan 2024. Den är rymlig, hållbar och vattentät, och den har en mängd smarta funktioner som gör den perfekt för en kortare resa.

Väskan är tillverkad av 100% återvunnen nylon med en vattentät DWR-behandling. Den har en volym på 45 liter, vilket är tillräckligt för att packa in allt du behöver för en weekendresa, inklusive kläder, skor, hygienartiklar och elektronik.

Väskan har ett huvudfack med dragkedja, ett yttre fack med dragkedja och ett inre fack med dragkedja. Huvudfackets insida har ett meshfack för att hålla dina kläder snygga, och det finns också ett ställbart fack för din dator eller surfplatta.

Väskan har två axelremmar som är vadderade och justerbara för en bekväm passform. Den har också två handtag, ett på vardera sidan av väskan.

Patagonia Black Hole Duffel 55L är en bra investering för alla som letar efter en rymlig, hållbar och vattentät weekendväska. Den är perfekt för kortare resor, vare sig du reser för nöje eller för affärer.

Vart kan man köpa billiga resväskor?

Vart kan man köpa billiga resväskor?

Att hitta bästa resväskor till ett skäligt pris är såklart något som alla önskar. Vi rekommenderar alltid att du satsar på kvalitet när det gäller resväskor eftersom detta kommer att göra så att du har en väska som håller för många år framöver.

När vi gått igenom utbudet online är vårt val resväskor.se som bästa sajt för billiga resväskor. Här hittar du ett stort utbud märken bland resväskor av hög kvalitet. Om du letar efter billiga resväskor är detta också en bra destination eftersom du ofta hittar resväskor till nedsatta priser hos sajten.

Vilken typ av resväska är bäst?

vilken typ av resväska är bäst

Valet av bästa resväskor för just dina behov beror på flera faktorer såsom ditt resande behov, budget och personliga preferenser. Här är några olika typer av resväskor och deras fördelar:

Hårda resväskor

Dessa är gjorda av material som polykarbonat, ABS eller aluminium. De erbjuder utmärkt skydd för dina saker och är särskilt bra för flygresor. De är dock vanligtvis tyngre än mjuka väskor.

Mjuka resväskor

Tillverkade av material som nylon eller polyester, är dessa väskor lättare och flexiblare, vilket kan vara fördelaktigt vid packning i trånga utrymmen. De har ofta extra fickor och expanderbarhet.

Rullande resväskor

Dessa har hjul och handtag, vilket gör dem enkla att transportera. De finns både som hårda och mjuka modeller.

Duffelväskor

Bra för aktiva resor eller korta resor, duffelväskor är mångsidiga, lätta och ofta rymliga. De saknar dock strukturen och skyddet av en traditionell resväska.

Reseryggsäckar

Idealiska för handbagage eller för de som föredrar att bära sin packning. De är bra för att röra sig snabbt och ha händerna fria.

I slutändan är den bästa resväskan den som bäst passar dina specifika resebehov och preferenser.

Vad är bästa resväska för mig?

Vad är bästa resväska för mig?

Att välja rätt resväska kan göra stor skillnad för hur bekväm och smidig din resa blir. Här är sju saker att tänka på när du köper en resväska:

 • Storlek och kapacitet: Det första du ska tänka på när du väljer resväska är vilken storlek och kapacitet du behöver. Tänk på hur länge du ska resa, vilka saker du behöver ta med dig och om du vill checka in den eller bära den ombord. Du bör också tänka på väskans vikt och mått för att se till att den uppfyller flygbolagets krav.
 • Material: Materialet på din resväska är ett annat viktigt övervägande. Leta efter ett slitstarkt och lätt material som tål resans slitage. Populära material för resväskor är bland annat nylon, polyester och läder.
 • Komfort: Komfort är viktigt när du bär en resväska, särskilt om du bär den under en längre tid. Leta efter väskor med bekväma remmar och handtag som är vadderade och lätta att justera.
 • Organisation: Organisationsfunktioner i en resväska kan vara en livräddare. Leta efter väskor med flera fickor och fack för att hålla dina saker organiserade och lätta att hitta.
 • Säkerhet: Att hålla dina tillhörigheter säkra och skyddade är viktigt när du reser. Leta efter väskor med inbyggda säkerhetsfunktioner som låsbara dragkedjor, RFID-skydd eller material som är motståndskraftigt mot uppslitning.
 • Stil: Det är en personlig preferens att välja stil på resväskan, men den kan också påverka din reseupplevelse. Välj en väska som passar din personliga stil och dina behov.
 • Pris: Priset på en resväska kan variera avsevärt, så det är viktigt att välja en väska som passar din budget. Tänk på vilka funktioner du behöver, väskans hållbarhet och hur ofta du kommer att resa för att avgöra vilken prisklass som är vettig för dig.

Är det bättre med hård resväska eller mjuk?

Är det bättre med hård resväska eller mjuk?

Det beror på dina behov och preferenser. Hårda resväskor är generellt sett bättre på att skydda innehållet mot stötar och tryck, medan mjuka resväskor är lättare och mer flexibla. Här är fördelarna och nackdelarna med båda:

Hårda resväskor

Fördelar

Nackdelar

 • Bättre skydd mot stötar och tryck

 • Mer tåliga

 • Lättare att packa

 • Bättre säkerhet mot inbrott

 • Tyngre

 • Kan vara svåra att få in i bagagehyllorna på flygplan

 • Dyrare

Mjuka resväskor

Fördelar

Nackdelar

 • Lättare

 • Lättare att få in i bagagehyllorna på flygplan

 • Billigare

 • Mindre skydd mot stötar och tryck

 • Mindre tåliga

 • Svårare att packa

 • Mindre säkerhet mot inbrott

Bästa Tumi resväska 2024

Bästa Tumi resväska 2024

Enligt våra tester är Tumi Alpha 3 International Expandable Carry-On den bästa Tumi-resväskan 2024. Den har ett stilrent utseende, är tillverkad av högkvalitativa material och har en mängd funktioner som gör den till en perfekt följeslagare för alla resor.

 • Stilren design: Alpha 3-serien är känd för sin stilrena design som passar in i alla miljöer. Väskan är tillverkad av tålig 1000D ballistol nylon och har en snygg, matt finish.
 • Högkvalitativa material: Alpha 3-serien är tillverkad av högkvalitativa material som är tåliga och håller i många år. Väskan har en 1000D ballistol nylonkonstruktion med en TPU-beläggning som ger extra skydd mot repor och slitage. Den har också en DuraGuard-ytterfoder som är vattenavvisande och lätt att rengöra.
 • Funktioner: Alpha 3 International Expandable Carry-On har en mängd funktioner som gör den till en praktisk och bekväm följeslagare för alla resor. Den har ett TSA-lås för enkel genomsökning, ett inbyggt bagagetag, ett bärhandtag med rem för extra komfort och ett inre fack med dragkedja för att hålla din packning organiserad.

Alpha 3 International Expandable Carry-On är en utmärkt resväska för alla som letar efter en stilren, tålig och funktionell väska som håller i många år. Den är perfekt för både kortare och längre resor, och den kommer att se lika bra ut på kontoret som på flygplatsen.

Är American Tourister bra?

Är American Tourister bra?

En väldigt vanlig fråga bland dem som funderar på att köpa är ifall American Tourister är ett bra märke för resväskor? Detta eftersom priset är förmånligt i jämförelse med många andra märken på marknaden. Därför tar vi här fram en liten mini-recension för att reda ut frågan.

American Tourister är ett amerikanskt varumärke för resväskor som har funnits sedan 1933. Det är ett av de mest populära resväskmärkena i världen, och det finns en anledning till det. American Tourister-väskor är generellt sett bra kvalitet, de är prisvärda och de finns i en mängd olika stilar och storlekar.

När det gäller kvalitet är American Tourister-väskor tillverkade av hållbara material, såsom ABS-plast eller polykarbonat. De har också robusta draghandtag och hjul som gör dem lätta att dra.

När det gäller pris är American Tourister-väskor generellt sett billigare än andra premiummärken. Du kan hitta en bra resväska från American Tourister för under 1000 kronor.

När det gäller stil finns det något för alla hos American Tourister. De har ett brett utbud av väskor i olika färger och mönster, så du kan hitta en väska som passar din personliga stil. De har också ett brett utbud av storlekar, så du kan hitta en väska som passar dina behov, oavsett om du reser för en weekend eller för en längre resa.

Sammantaget är American Tourister ett bra val om du letar efter en prisvärd och hållbar resväska. De har ett brett utbud av stilar och storlekar att välja mellan, så du kan hitta en väska som passar dina behov.

Här är några specifika fördelar och nackdelar med American Tourister-väskor:

Fördelar

Nackdelar

 • Bra kvalitet

 • Prisvärda

 • Stort utbud av stilar och storlekar

 • Kan vara lite tunga

 • Inte lika slitstarka som premiummärken

Är Cavalet bra resväska?

Är Cavalet bra resväska?

Ja, Cavalet är ett bra resväskemärke. De har ett brett utbud av resväskor i olika storlekar, material och prisklasser. Resväskorna är tillverkade av högkvalitativa material och har en tidlös design. De är också funktionella och har många smarta lösningar för att göra resandet lättare.

Här är några av de saker som gör Cavalet till ett bra resväskemärke:

 • Hög kvalitet: Cavalet använder högkvalitativa material i sina resväskor, till exempel ABS-plast, polykarbonat och aluminium. Detta gör att resväskorna är hållbara och tåliga.
 • Tidlös design: Cavalet har en tidlös design som inte går ur mode. Detta gör att resväskorna kan användas i många år.
 • Funktionalitet: Cavalet resväskor har många smarta lösningar för att göra resandet lättare. Till exempel har de ofta inbyggda hjul, draghandtag och lås.

Om du letar efter en resväska som är av hög kvalitet, har en tidlös design och är funktionell, så är Cavalet ett bra alternativ.

Är Delsey resväskor bra?

Är Delsey resväskor bra?

Ja, Delsey resväskor är generellt sett bra. De är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att vara hållbara och tåliga. De är också relativt lätta, vilket gör dem lätta att bära.

Delsey erbjuder ett brett utbud av resväskor, från små kabinväskor till stora reseväskor. De har också ett brett utbud av färger och mönster att välja mellan.

Här är några av de saker som gör Delsey resväskor till ett bra val:

 • Hög kvalitet: Delsey använder högkvalitativa material, såsom ABS-plast, aluminium och kolfiber, för att tillverka sina resväskor. Detta gör dem hållbara och tåliga mot slitage.
 • Lättvikt: Delsey resväskor är relativt lätta, vilket gör dem lätta att bära. Detta är särskilt viktigt om du reser mycket eller om du behöver bära din resväska långa sträckor.
 • Funktionalitet: Delsey resväskor är utformade med funktionalitet i åtanke. De har till exempel inbyggda fack och fickor för att organisera din packning.
 • Design: Delsey resväskor är designade för att vara eleganta och stilrena. De finns i ett brett utbud av färger och mönster att välja mellan.

Naturligtvis finns det inga resväskor som är perfekta för alla. Det är viktigt att välja en resväska som passar dina specifika behov och budget. Om du letar efter en högkvalitativ, hållbar och lätt resväska är Delsey ett bra alternativ.

Vanliga frågor – Bästa resväskor 2024

Vilka är bästa resväskor för män?

De bästa resväskorna för män är de som erbjuder hållbarhet och förvaringsutrymme, t.ex. en resväska med hårt skal eller en rullande dufflebag. De bör också ha robusta handtag och remmar för enkel transport.

Vilka är de bästa resväskorna för kvinnor?

För kvinnor är snygga och lätta alternativ som tote bags eller crossbody-portmonnäer idealiska. Leta efter modeller med många fack för att hålla saker organiserade under resan.

Vilka är de bästa handbagagen?

De bästa handbagagen är de som uppfyller flygbolagens storleksbegränsningar och är tillräckligt lätta för att lätt kunna lyftas och förvaras ombord. Leta efter resväskor med hårt skal och flera fickor eller lätta spinner-modeller som får plats i trånga bagageutrymmen.

Vilka är de bästa resväskorna för familjer?

När du reser med familjen ska du leta efter väskor med tillräckligt med utrymme för att förvara föremål för varje person, till exempel bagageset eller duffle bags. Leta efter modeller som är lätta att transportera och har flera fack för att hålla allas tillhörigheter organiserade.

Vilka är bästa resväskor för affärsresenärer?

Affärsresenärer bör leta efter väskor som ger ett professionellt utseende, till exempel väskor för bärbara datorer och portföljer. Leta efter modeller med många fack och säkra stängningar för att hålla föremålen säkra och organiserade under resan.

Vilka är de bästa resväskorna för seniorer?

Seniorer bör leta efter väskor med lättanvända funktioner, t.ex. en rullande resväska med ett utdragbart handtag eller en lättviktig dufflebag. Leta efter modeller som är lätta nog att lyfta lätt och som innehåller gott om förvaringsutrymme.

Vilka är bästa resväskor för långa resor?

De bästa resväskorna för långa resor är de som har gott om förvaringsutrymme, till exempel stora resväskor med spinnerfunktion. Leta efter modeller som är slitstarka och har flera fack för att hjälpa till att hålla saker organiserade under resan.

Vilka är de bästa resväskorna för korta resor?

För korta resor kan du leta efter lättviktsalternativ som en ryggsäck eller en weekenderväska. Leta efter modeller med många fack och lättanvända förslutningar för att hjälpa till att hålla föremålen säkra under resan.

Vilka säkerhetsfunktioner bör jag leta efter i en resväska?

Säkerhetsfunktioner som TSA-godkända lås är viktiga för att hålla dina tillhörigheter säkra. Vissa väskor erbjuder också inbyggda spårningsteknologier eller robusta låsmekanismer.

Hur påverkar hjulens kvalitet väskans användbarhet?

Hjul av hög kvalitet gör det lättare att manövrera väskan och bidrar till en mer behaglig reseupplevelse. Fyra hjul (spinner) är oftast lättare att hantera än två hjul.

Vilken inverkan har märke och pris på resväskans kvalitet?

Ett välkänt märke kan ofta garantera högre kvalitet och bättre kundservice. Men det finns också prisvärda alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Det är viktigt att jämföra funktioner och recensioner för att hitta bästa möjliga väska för dina behov och budget.

More from Benny Sjölind
Kolla in Manchester Uniteds snygga bortröja för säsongen 2023/24!
Adidas presenterar idag Manchester Uniteds nya bortatröja för säsongen 2023/24. Den nya...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *