Orient Express återvänder till Italien med La Dolce Vita

orientexpressen la dolce vita

För mer än 150 år sedan gjorde Georges Nagelmackers en dröm till verklighet när han lanserade det första lyxiga Orient Express-tåget. Snart kommer Orient Express att återvända till Italien för att erbjuda resenärer en oförglömlig resa genom ett av världens mest älskade länder Italien.

Orient Express La Dolce Vita kommer att välkomna sina första passagerare 2023. Sex tåg kommer att gå ombord på flera ikoniska resvägar genom 14 regioner och bortom dessa, inklusive tre internationella destinationer från Rom till Paris, Istanbul och Split. En magisk mellanlandning i Rom kommer att innehålla det allra första Orient Express-hotellet, Minerva, som planeras att öppna 2024.

En hyllning till La Dolce Vita

nytt tåg orientexpressen

Konceptet för de nya Orient Express La Dolce Vita-tågen är en hyllning till “La Dolce Vita”, en historisk period av glamour, livsglädje och konstnärlig glöd i Italien under 1960-talet. Med stöd av Accor, La Dolce Vita-tågens officiella värdskapspartner, och tack vare partnerskapet med Trenitalia och Fondazione FS Italiane, bjuder resan in passagerarna att resa genom mer än 16 000 km fungerande järnvägslinjer – varav 7 000 km inte är elektrifierade och är spår av Italiens anrika historia.

Orient Express La Dolce Vita erbjuder ett nytt sätt att uppleva landet: ett miljövänligt äventyr där glömda vägar utforskas, dolda skatter upptäcks och där arkitektoniska triumfer står i centrum.

Överdådig inredning

orientexpressen lounge

Tåget Orient Express La Dolce Vita har utformats av Dimorestudio, den globala arkitekt- och designstudion som grundades av Emiliano Salci och Britt Moran 2003, och förkroppsligar den italienska levnadskonsten och alla dess vackra traditioner med en mer modern resandekänsla.

orientexpressen svit

Tågets överdådiga inredning kommer att pryda 12 Deluxe-hytter, 18 sviter, en hederssvit och en restaurang, som alla på ett djärvt sätt hyllar 1960- och 1970-talens hantverk, design och kreativitet.

orientexpressen restaurang

I samarbete med kända lokala och internationella kockar och sommelierer kommer resenärerna att få uppleva 5-stjärnig service ombord och njuta av skönheten och förträffligheten av “Made in Italy” genom prisbelönta italienska viner och exklusiv haute cuisine. Före avgång på stationen Roma Termini kommer Orient Express executive lounge att välkomna passagerarna och erbjuda dem ett urval av förfriskningar i en gemytlig och elegant miljö, med särskild service och personal som hjälper dem.

Unika reseupplevelser

orientexpressen lyxsvit

Resorna har valts ut för att skapa unika reseupplevelser som alla kan väcka våra fem sinnen. De flesta av resorna börjar i Italien och visar upp Alpernas underverk, den bukoliska landsbygden eller de paradisiska stränderna i södra Italien. Dessutom kommer tre särskilda resvägar att ta dig genom åtta länder, med förbindelser från Rom till Paris, Istanbul och Split.

Det är en stor ära och ett privilegium att arbeta med Orient Express, ett av världens mest prestigefyllda lyxvarumärken. Detta avtal markerar en ny etapp för våra La Dolce Vita-tåg – ett tecken på förtroende och uppskattning som berikar det italienska turistutbudet. Vi kommer att ta med resenärerna till nya resvägar, till unika platser där de kommer att få uppleva en “Made in Italy”-upplevelse med en värme som är helt och hållet vår egen. Själva resan blir resmålet och Italien har aldrig varit så nära och sensationellt, säger Paolo Barletta, VD för Arsenale S.p.A..

Sébastien Bazin, ordförande och VD för Accor, tillägger:
På Accor ser vi det som ett enormt privilegium att återlansera det historiska varumärket Orient Express för passionerade och kräsna resenärer. Dessa tåg erbjuder en ny vision av lyxresor som ligger bortom vår fantasi. Vårt samarbete med Arsenale Group har öppnat nya horisonter i perfekt harmoni med Orient Express’ arv och filosofi och markerar vår ständiga önskan att fortsätta framåt.”

More from Benny Sjölind
Rolls-Royce Arcadia DropTail: En symfoni av lugn och lyx
Rolls-Royce Motor Cars presenterar nu Arcadia DropTail, ett extraordinärt tillskott till sin...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *