ASUS Republic of Gamers presenterar en avancerad arsenal av bärbara datorer för spel på CES 2022

bästa nya speldatorer 2022

ASUS Republic of Gamers (ROG) tillkännagav igår ett batteri av nya spelprodukter vid lanseringseventet CES 2022 ROG: The Rise of Gamers. ASUS Republic of Gamers ligger definitivt i framkant gällande teknikutveckling presenterar återigen nya spännande produkter för en tid där spel inte längre är en marginell hobby, utan tidsandan för dagens teknik. ROG är redo att slå igenom 2022 med ett nytt operativsystem, helt nya CPU:er från Intel och AMD, GPU:er från AMD och NVIDIA samt en helt ny formfaktor.

Den helt nya spelplattan Flow Z13 ger en ny nivå av bärbarhet och mångsidighet till PC-spel, och de uppdaterade formfaktorerna i Zephyrus Duo 16, Zephyrus G14 och Strix-serien förbättrar en uppsättning redan världsberömda produkter. ROG tillkännagav också nya tillbehör i Archer-serien av utrustningssäckar och en ny uppdatering av den kostnadsfria digitala upplevelsen ROG Citadel XV, där alla nya produkter finns tillgängliga för spelare att utforska.

De bärbara NVIDIA GeForce RTX-datorerna är baserade på den revolutionerande Ampere-arkitekturen, med andra generationens RT-kärnor för ray tracing och tredje generationens Tensor-kärnor för DLSS och AI.

Med den nya GeForce RTX 3080 Ti GPU för bärbara datorer kommer flaggskeppsklassen 80 Ti GPU:er för första gången till bärbara datorer. Med 16 GB av det snabbaste GDDR6-minnet som någonsin levererats i en bärbar dator ger RTX 3080 Ti högre prestanda än den stationära TITAN RTX. Den nya GeForce RTX 3070 Ti är upp till 70 % snabbare än RTX 2070 SUPER bärbara datorer och kan leverera 100 bilder per sekund i 1440p-upplösning.

Dessutom förbättrar den nya fjärde generationens Max-Q-teknik, med CPU Optimizer, Rapid Core Scaling och Battery Boost 2.0, ytterligare effektivitet, prestanda och batteritid.

ROG Strix SCAR och Strix G

bästa nya speldatorer 2022

Den helt nya ROG Strix SCAR är utformad med esportentusiaster i åtanke och drivs av förstklassiga komponenter, Windows 11 Pro, en skärm med hög uppdatering och ROG Intelligent Cooling™ med Liquid Metal Conductonaut Extreme. Strix SCAR har upp till en 12 Gen Intel Core i9-12900H-processor och en NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti GPU för bärbara datorer på 150 W med Dynamic Boost och är utformad för spel med hög uppdatering. En MUX-switch säkerställer GPU-prestanda i toppklass, PCIe®4.0 x4-lagring ökar blixtsnabba laddningstider och DDR5 4800 MHz RAM ger gott om minne för multitasking.

Strix SCAR finns i 15-tums och 17-tums modeller, där 15-tumsmodellen erbjuder tre skärmar på IPS-nivå: QHD 240Hz, Full HD 300Hz och QHD 165Hz. Den 17-tums SCAR-modellen erbjuder QHD 240 Hz eller Full HD 360 Hz. Strix SCAR-modellerna har alla stöd för Dolby Vision® HDR för grafik med fullt spektrum, tillsammans med Adaptive-Sync i skärmen, vilket ger en fantastisk bildkvalitet utan tårar eller stuttrande. En svarstid på 3 ms säkerställer tydliga rörelser så att spelarna kan fatta pixelprecisa beslut i frenetiska eldstrider.

En större styrplatta garanterar finkornig kontroll över precisionsrörelser när du inte använder en traditionell mus. Sportig punktmatrisform, Aura Sync-kompatibel RGB-belysning per tangent på tangentbordet och ljuslisten samt anpassningsbara pansarskydd gör att spelarna kan använda sin egen personliga stil.

De nya ROG Strix G15 och G17 drivs av upp till en AMD Ryzen 9 6900HX-processor och en NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti GPU för bärbara datorer på 150 W med Dynamic Boost för liknande avancerade hästkrafter. G15 erbjuder bildskärmsalternativen Full HD 300Hz och QHD 165Hz, medan G17 erbjuder Full HD 360Hz och QHD 240hz för konkurrenskraftiga spel. Alla Strix G-modeller har stöd för Dolby Vision. Alla skärmar kommer med 3ms svarstid och Adaptive-Sync. Strix G finns också i Eclipse Gray samt två neonfärgsalternativ, Volt Green och Electro Punk, som kommer att sticka ut från mängden.

Alla Strix-modeller är utrustade med en design med fyra högtalare och Dolby Atmos®spatial sound, som ger ljudscener liv med uppslukande, kristallklar och verklighetstrogen realism i stridens hetta. Tvåvägs AI Noise Cancelation filtrerar bort bakgrundsbrus för både inkommande och utgående kommunikation, så att allas röst kommer fram högt och tydligt.

Dessutom levereras Strix-modellerna med ett 90Wh-batteri, plus 100W Type-C-laddning för användning på språng. WiFi 6E och 2,5G LAN ger banbrytande nätverk för minimal fördröjning på både trådbundna och kompatibla trådlösa nätverk.

ROG Zephyrus G14, G15 och M16

bästa speldator 2022

Den kritikerrosade ROG Zephyrus G14 är en kraftfull spelmaskin i en elegant, ultraportabel formfaktor med en mängd nya förbättringar för 2022. Den nya G14 har Windows 11 inbyggt, en AMD Ryzen 9 Series-processor och AMD Radeon RX 6000S Series mobila grafikprocessorer. Den bärbara datorn har också en MUX-switch för att leverera enastående prestanda och bästa möjliga framerates. ROG Intelligent Cooling med flytande metall och en anpassad ångkammare säkerställer utmärkt uthållig prestanda från dessa avancerade komponenter, medan DDR5 RAM och en 1 TB PCIe SSD möjliggör responsiv multitasking i hela systemet.

Den eleganta G14 är utformad för att erbjuda premiumkraft i ett ultraportabelt paket och finns i Eclipse Gray eller Moonlight White, med en namnplatta med Prismatic Logo med en holografisk, reflekterande nyans som garanterat kommer att få folk att vända på huvudet. Locket är också täckt av 14 969 CNC-frästa precisionshål med 1 449 miniljusdioder på modeller med den nu ikoniska AniMe Matrix™-displayen – det är fler lysdioder än förra årets modell, vilket ger nya animationsmöjligheter som anpassar maskinens utseende.

G14 är också en av de första bärbara ROG-datorer som har ROGs helt nya Nebula-skärm, som erbjuder 120 Hz vid QHD med 500nits toppljusstyrka, 100 % täckning av DCI-P3-färgskalan och en responstid på 3 ms – med Dolby Vision, Adaptive-Sync och Pantone®-validering för en fantastisk, färgprecis upplevelse som minimerar stuttrande och rivning. Skärmen har utökats till ett bildförhållande på 16:10, vilket ökar skärmytan utan att offra bärbarhet, eftersom dess små ramar ger ett förhållande mellan skärm och kropp på 91 %.

Dolby Atmos, en 3D-mikrofonarrangemang med AI-brusreducering i två riktningar och en supersnabb WiFi 6E kompletterar det här bärbara kraftpaketet. ROG Zephyrus G15 och M16 har också uppdaterats med den senaste hårdvaran från AMD och NVIDIA, DDR5 RAM och WiFi 6E.

ROG Zephyrus Duo 16

bästa speldatorer nyheter 2022

ROG Zephyrus Duo 16 från 2022 når nya höjder av innovation inom bärbara datorer med dubbla skärmar. ROG:s ScreenPad Plus™ lägger till en sekundär skärm för extra produktivitetsyta, streaming av spel eller till och med kontroll av spel som stöds som Dying Light 2. ScreenPad Plus™ reser sig upp och glider tillbaka för att möta den primära skärmen när den bärbara datorn öppnas, tack vare ett nytt fyrvägs gångjärn. Jämfört med den tidigare generationen minskar detta gapet mellan de två skärmarna och ger en nästan ramlös upplevelse för verklig uppslukning.

Den här Windows 11-maskinen drivs av en AMD Ryzen 9 6980HX-processor och en NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti laptop GPU på 165 W med Dynamic Boost för högklassiga hästkrafter, förstärkt av en uppgraderad Liquid Metal Conductonaut Extreme som sänker CPU-temperaturerna med 15 grader jämfört med traditionella värmepasta. AAS Plus 2.0-luftintaget som skapas av den upphöjda sekundära skärmen skapar 30 % mer luftflöde ovanför fläktarna, vilket gör att dessa toppkomponenter håller sig svala för bättre uthållig prestanda i spel och kreativa appar. En MUX-switch säkerställer att du får varje möjlig bildruta i tävlingsscenarier.

Zephyrus Duo erbjuder två banbrytande panelval för huvudskärmen och stöder Dolby Vision i båda valen. Det första, som är nytt för 2022, är ROG Nebula HDR, som har alla specifikationer från ROG:s standard Nebula-skärm, men med 512 mini-LED-dimningszoner, som kan nå 1100 nits toppljusstyrka för fantastiska kontrast- och färgnivåer. Denna QHD, 16:10-panel har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och är VESA DisplayHDR 1000-certifierad med ett kontrastförhållande på 100 000:1. För den ultimata HDR-spel- och filmupplevelsen är Nebula HDR skärmen att slå.

Den andra, som utvecklats tillsammans med BOE, är en helt ny ROG-exklusiv skärm som kallas Dual Spec-panel, som kan växla mellan 4K 120Hz och Full HD 240Hz, vilket gör att spelare kan välja om de vill prioritera upplösning eller framerate från spel till spel eller app till app. Pixel Acceleration Technology säkerställer blixtsnabb uppskalning i Full HD-läget, för kristallklara bilder vid konkurrenskraftiga bildfrekvenser.Den här otroliga enheten levereras också med ROG:s NumberPad-teknik på styrplattan, ett tangentbord med 1,7 mm rörelse och RGB per tangent, sex högtalare med Dual Force-Cancelling Woofers, Dolby Atmos, Hi-Res audio och tvåvägs AI Noise Cancellation för att komplettera ROG:s flaggskepp för 2022. Trots så mycket teknik och två skärmar har 2022 Zephyrus Duo 16 ett mindre fotavtryck än den tidigare generationen, och passar en 16-tumsskärm i ett chassi som traditionellt sett är dimensionerat för bärbara 15-tumsdatorer.

ROG Flow Z13, X13 och XG Mobile

ROG Flow Z13 krymper den kompakta Flow-serien ytterligare med världens mest kraftfulla spelplatta. Med Windows 11, upp till en 14-kärnig Intel Core i9-12900H, en NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti GPU för bärbara datorer och 5200MHz LPDDR5-minne har den här surfplattan massor av spelhästar i ett ultratunt och lätt chassi. Dessa specifikationer förstärks ytterligare av 1 TB PCIe® SSD-lagring, en MUX-switch, anpassad ångkammarkylning och snabbladdning via USB Type-C.

Flow Z13 har två skärmalternativ: en 4K 60 Hz-skärm med 85 % DCI-P3-täckning eller en Full HD 120 Hz-skärm med 100 % sRGB-täckning. Båda skärmarna är 16:10 med Corning® Gorilla® glasskydd på pekskärmen, Adaptive-Sync, 500nits toppljusstyrka och Pantone®-validering för exakta färger. Båda Flow Z13-modellerna har Dolby Vision för en otrolig bildkvalitet.

Z13 kan spelas på flera olika sätt, från traditionell mus (med hjälp av det medföljande skärmskyddstangentbordet) till pekinmatning eller gamepads. Eftersom formfaktorn för surfplattan innehåller alla kraftfulla komponenter bakom skärmen, snarare än under tangentbordet, får ROG Intelligent Cooling-lösningen gott om frisk luft för hög uthållig prestanda.

Flow Z13 har en retro-futuristisk design som inspirerats av 1900-talets rymdkapplöpning, men som omfattar ROG:s vision för framtidens spelande: ultimat bärbarhet. Ett CNC-fräst fönster på baksidan av chassit ger en titt rakt in i maskinens huvudkort, och chassit är täckt av rymdfarkostinspirerad bearbetning. Det inbyggda kickstandet kan öppnas upp till 170 grader för optimal användning i nästan alla scenarier.

ROG har även uppdaterat Flow X13 med den senaste AMD Ryzen 9 6000 Series CPU och NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU för 2022.
För extra spelhästar och I/O-expansion är Flow Z13 och X13 båda kompatibla med XG Mobile-familjen av externa GPU:er. Anslut den till 2021 års XG Mobile med en NVIDIA GeForce RTX™ 3080, eller årets nytillskott till XG Mobile-familjen, som innehåller en AMD Radeon RX 6850M XT GPU. Med ytterligare USB-portar, DisplayPort och HDMI samt Ethernet är XG Mobile redo för allt.

More from Benny Sjölind
Ethereum tjänar 1,17 miljarder dollar i avgifter under första kvartalet 2024
Ethereum-nätverkets nettovinst uppgick till 369,11 miljoner dollar under det första kvartalet 2024,...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *