Football Manager 2023 lanseras den 8 november – här är alla nya funktioner

football manager 2023 lansering

Football Manager 2023 kommer att finnas tillgänglig på ett oöverträffat antal plattformar och enheter från och med tisdagen den 8 november. Förutom lanseringar på PC/Mac, Xbox, Nintendo Switch™, App Store och Google Play kommer Football Manager även att debutera på Apple Arcade och PlayStation 5.

En annan spännande utveckling är att Touch-serien kommer att återvända till Apple-enheter efter ett års frånvaro när Football Manager 2023 Touch kommer att ingå i Apple Arcade-katalogen.

För första gången på iPhone kommer FM-spelare att få uppleva den hyllade 3D-matchmotorn, som i sin tur också kommer att vara tillgänglig för Apple Arcade-prenumeranter på iPad, Mac och Apple TV. FM23 Console har fått ett nytt namn för den här säsongen för att sammanfalla med den första lanseringen på PS5 och kommer återigen att finnas tillgängligt med Xbox Game Pass och Xbox Game Pass för PC från dag ett den 8 november.

köp football manager på nätet

Nya funktioner och uppgraderingar av Football Manager 2023

nya spelfunktioner football manager 2023

I år har man lagt stor vikt vid att återspegla de insikter de har samlat in från nära relationer inom den verkliga fotbollsvärlden. Deras rekryteringsändringar har drivits av en förståelse för hur klubbar utför sin planering, scouting och överföringar under flera säsonger och taktiska instruktioner har nyligen anpassats till terminologin från modern fotbollsanalys. Teamet bakom Football Manager 2023 har också infört hundratals fler funktioner som främjar deras strävan att skapa fullständig fotbollsautenticitet.

I FM23 Console har matchdagarna nu en mer praktisk känsla. För att göra de centrala vägarna genom vilka en manager kan påverka en match mer uppenbara har man infört nya radiella menyer och arbetat med att skapa ett förfinat användargränssnitt. De har också gjort om Touchline Tablet och utvecklat något som bara förekom sporadiskt mellan höjdpunkterna till en plats för matchstatistik, spelarstatistik, senaste resultat och taktiska råd.

Dessa tillägg, i kombination med controllerfunktionalitet och fokusförbättringar, kombineras för att ge en mer aktiv matchupplevelse som drar dig in i hjärtat av spelet på planen.

nya funktioner i Football Manager 2023

I menyn Taktik kommer spelarna att märka att ändringarna i de taktiska instruktionerna för Out of Possession som infördes i FM23 också har införlivats i FM23 Console. Så du kommer att se att offsidefällan har försvunnit och man har ändrat språket kring insatslinjer och defensiv bredd för att göra det tydligare om du stoppar eller bjuder in till crossar, eller om du använder High Press, Mid Block eller Low Block.

Football Manager 2023 lanseringsdatum Sverige

I samband med detta har de för första gången integrerat Team Talks i en konsolutgåva. Dessa interaktioner med dina spelare, som är tillgängliga i halvtid och full tid, gör att du kan göra din röst hörd med en rad olika reaktioner och bli en skillnadsskapande faktor i varje situation.

Truppbyggande är en central del av Football Manager och här har man infört Recruitment Focuses i FM23 Console. Dessa Focuses är en mer lättillgänglig utveckling av de uppdrag som tidigare fanns tillgängliga och ger dig verktygen för att rekrytera på det sätt du vill – du kan ställa in specifika villkor för en roll du vill fylla eller bara identifiera en liga/nation som du är intresserad av och se vad dina scouter hittar.

nya FM 2023

Att dela Football Manager-historier är en viktig del av det som gör communityn hos Football Manager så speciell. I år har man introducerat Dynamic Manager Timeline som ett nytt sätt att visa, spåra och dela de milstolpar och prestationer du registrerar.

Tidslinjen är baserad på ett evenemangssystem som spårar alla toppar och dalar i din karriär och ger en ögonblicksbild av dina mest anmärkningsvärda ögonblick, från titelsegrar till att ge akademispelare deras debut, i kronologisk ordning. Som namnet på funktionen antyder är tidslinjen dynamisk, så den kommer att utvecklas tillsammans med dig när du fortsätter på vägen mot fotbollsglans.

Ingen fysisk skiva i årets utgåva

Fans som köper fysiska kopior av FM23 kommer att märka att årets utgåva inte innehåller någon skiva. Istället innehåller varje paket en unik kod som, när den är inlöst, gör det möjligt att spela via Steam, Epic Games eller Microsoft Store.

Att ta bort skivan och den bärbara datorn från årets upplaga, utöver ytterligare förbättringar av deras ekologiska förpackning, innebär att det totala koldioxidavtrycket för FM23:s förpackning är 47 % lägre än för FM22. Allt som allt har den totala gCO2-ekvivalenten för Football Manager-förpackningen minskat från 256 för Football Manager 2019 till bara 66 för FM23.

köp football manager 2023 online

Läs mer: Bästa nya spel till PS5 och PS4

More from Benny Sjölind
Nu har Beats Solo Buds och Beats Solo 4 lanserats – Här är alla de nya funktionerna!
Beats har officiellt tillkännagivit lanseringen av två spännande tillskott till sitt produktsortiment:...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *