Det prisbelönta sällskapsspelet CATAN® får holografiskt liv

Catan Augmented reality spel

Tilt Five Inc., ett underhållningsföretag inom Augmented Reality (AR), har i samarbete med CATAN GmbH, CATAN Studio, Twin Sails Interactive och Blazing Griffin meddelar att det älskade CATAN®-spelet kommer att återskapas som hologram på bordet i Tilt Five™ AR-spelsystemet. CATAN – Tilt Five AR kommer att släppas våren 2023.

Sedan debuten 1995 har CATAN (tidigare The Settlers of Catan) fångat hjärtat hos uppskattningsvis över 100 miljoner spelare över hela världen. CATAN är ett av de mest sålda brädspelen i världen och har vunnit många utmärkelser, bland annat Årets spel. CATAN, som i Washington Post utropades till “vår tids brädspel”, är ett bestående varumärke för en ny generation av spelare.

Läs mer: Bästa sällskapsspel 2022

CATAN® som AR-spel

catan AR spel

Tilt Five-versionen kommer att erbjuda spelarna ett spännande sätt att fördjupa sig i CATANs fängslande värld – se hur ön får holografiskt liv i 3D medan du håller ett öga på dina medspelare runt bordet!

Tilt Five™-systemet utvecklades med spelare och bordspelsentusiaster i åtanke och bjuder in spelarna att höja nivån på spelkvällen med magin av uppslukande 3D-teknik. Med hjälp av egenutvecklade AR-glasögon, en retroreflekterande spelbräda och en wand motion controller kan Tilt Five-spelare utforska holografiska världar tillsammans med familj och vänner hemma eller online.

CATAN AR spel lanseras

Likt Catanians som skapar ett nytt hem på ön utvecklar Tilt Five ett nytt och vilt sätt att uppleva utforskning, byggande och diplomati. Spelarna kan njuta av denna uppslukande version av CATAN tillsammans runt bordet, på distans med andra spelare runt om i världen eller solo mot klassiska AI-motståndare. Interagera med ön Catan på nya sätt med hjälp av Tilt Five™ Wand och se öns djurliv och miljö vakna till liv i holografisk 3D.

Om CATAN®

CATAN GmbH är IP-ägare av det populära varumärket CATAN®. Idag är dess främsta produkt brädspelet CATAN – en modern klassiker. Varumärkesuniversumet CATAN omfattar en rad expansioner, utvidgningar, scenarier, fristående spel, digitala anpassningar, berättelser, varor och andra konsumentprodukter. CATAN finns på över 40 språk och har sålts i över 40 miljoner exemplar över hela världen sedan det först publicerades 1995.

More from Benny Sjölind
Hur DeFi kommer att förändra världen
Den värld vi känner till förändras snabbt. Under de senaste tio åren...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *