Här är vinnarna av CES Innovation Awards 2023

vinnare CES Innovation Awards 2023

Under CES® Unveiled New York förra veckan, tillkännagav Consumer Technology Association (CTA)® vilka som tilldelas CES 2023 Innovation Awards, inklusive de som får utmärkelsen Best of Innovation. CES Innovation Awards är en årlig tävling som uppmärksammar enastående design och teknik i konsumenttekniska produkter i 28 produktkategorier. CES 2023 Innovation Awards-programmet fick ett rekordhögt antal bidrag från över 2100 företag.

En oberoende jury bestående av experter från branschen, däribland media, designers, ingenjörer med flera, granskade bidragen utifrån innovation och funktionalitet, estetik och design. De som fick det högsta betyget i varje kategori får utmärkelsen “Best of Innovation”.

Meddelandet gjordes inför CES 2023, världens mest inflytelserika teknikevenemang som börjar den 5:e januari 2023. Många av pristagarna kommer att visa upp sina produkter i Innovation Awards Showcase på CES, som äger rum i Venetian Expo.

Förra månaden tillkännagav CTA Innovation Awards-pristagare under CES Unveiled-evenemang i Paris och Amsterdam, inklusive 28 produkter från Frankrike och 12 från Nederländerna.

Läs mer: Vinnarna av CES Innovation Awards 2022 finns här!

Vinnare av CES 2023 Innovation Awards

Den fullständiga listan över Best of Innovation och alla hederspristagare kommer att tillkännages under CES 2023. Bland de vinnare av Best of Innovation som tillkännagivits återfinns följande:

Canon AMLOS – Vinnare programvara och mobila appar

vinnare ces programvara och mobila appar

AMLOS är en mjukvarulösning för hybridmöten som kan utnyttja kraften i Canons bildbehandlingsteknik och som är utformad för att hjälpa till att skapa en uppslukande hybridarbetsupplevelse.

ACWA Robotics – Vinnare smarta städer

vinnare pris kategori smarta städer 2023

Vattenförsörjningsföretag förlorar 32 miljarder m3 rent vatten varje år på grund av att deras ledningsnät är i dåligt skick och att de inte har den kunskap som krävs för att kontrollera det. Med en global efterfrågan på vatten som förväntas överstiga tillgången med 40 % år 2030 (källa: FN-rapport) är det ett slöseri som städerna inte längre har råd med.

Acwas autonoma robotlösning är ett revolutionerande genombrott för allmännyttiga företag. Deras intelligenta robot utvecklas inuti rören, utan att stoppa vattendistributionen, och tillhandahåller nyckeldata för att bygga upp nätets digitala tvilling, spara miljontals m3 vatten och hjälpa till att optimera städernas investeringar i vatteninfrastruktur.

Cray X – Vinnare bärbar teknologi

vinnare bärbar teknologi

I en tid av brist på arbetskraft hjälper German Bionic till att göra jobb med manuell hantering säkrare och därmed mer attraktiva och inkluderande, vilket gör det möjligt för företag att behålla befintliga anställda och attrahera nya arbetstagare för fysiskt krävande jobb. Cray X är ett helt anslutet, drivet exoskelett för användning i industriella miljöer, t.ex. inom logistik, produktion och byggnadsverksamhet.

Det skyddar ländryggen genom att ge upp till 30 kg stöd per lyftrörelse samt ge aktiv gånghjälp för att förhindra trötthet. Människan-maskinen-systemet kombinerar därmed mänsklig intelligens med maskinkraft.

AI-övervakningskamera med stöd av DFG – Vinnare smarta städer

bästa ai övervakningskamera 2023

Drop Free Glass (DFG) är världens första elektroniska självrengörande teknik för optiska sensorer. DFG kan snabbt avlägsna olika föroreningar på sensorernas yta med hjälp av en avancerad mikrofluidisk teknik som bygger på EWOD-principen (electrowetting-on-dielectric).

Den EWOD-drivna DFG har enastående fördelar, bland annat snabb driftshastighet (< 1s), låg energiförbrukning (< 1mW) och hög hållbarhet (>1 000 000 cykler). För första gången tillämpas DFG på AI-övervakningskameror för säkerhet i det dagliga livet och framtida industrier som smarta städer och fabriker; därför kan DFG-styrd AI-övervakningskamera för utomhusbruk alltid garantera klara kamerabilder även under regn.

Dot Pad – Vinnare tillgänglighet

vinnare mobila enheter 2023

Dot Pad är världens första taktila grafiska enhet för synskadade och blinda. Den har totalt 320 8-stiftsceller, varav 300 celler (2 400 stift) är avsedda för den taktila displayen och 20 celler är avsedda för punktskriftsdisplayen.

Den visar bilder, grafik och diagram i taktil form. Den har en enkel anslutning till enheter via Bluetooth. Dot Pad är bärbar eftersom den är mycket lätt och smal med en långvarig batteritid som räcker i upp till 11 timmar när den är fulladdad. Dot Pad uppmuntrar individer att vara oberoende genom att förbättra utbildning, underhållning, vardagsliv och annat.

SF (Super Fast) Battery – Vinnare inbäddad teknik, fordonsteknik och avancerad mobilitet

innovationspris supersnabbt batteri 2023

SF Battery är världens snabbast laddningsbara batteri för elfordon som kommersialiserats. Hyundai Ioniq 5 och Kia EV 6 har världens snabbaste laddningsprestanda. Dessa bilar har fått många utmärkelser, t.ex. 2022 World Car of the Year och German Car of the year.

Detta batteri tillverkas av SK On och använder en katod med 83 % nickel, vilket är det högsta nickelinnehållet. Med hjälp av SK On:s snabbladdningsprotokoll laddas detta batteri från 10 % till 80 % på 18 minuter. Snabbladdningsteknik kan orsaka fordonsbränder, men SK On har uppnått noll antal fordonsbränder.

Graphene Radiator – Vinnare hemutrustning

vinnare hemutrustning 2023

Graphene Radiator är en virtuell eldstad som genererar värme från grafen, det tunnaste (en atomtjocklek) och starkaste materialet i världen.

Det upptäcktes nyligen och upptäckarna tilldelades Nobelpriset i fysik (2010). Och nu tas det i bruk, där värme kan genereras mer effektivt med mindre utrymme och 30 % mindre energi.

John Deere autonom traktor – Vinnare robotik

vinnare fordonsteknik robotik 2023

John Deeres helt autonoma traktor är en tekniskt avancerad robot för jordbruksindustrin som med hjälp av GPS-styrning, stereokameror, sensorer och AI-teknik utför viktiga uppgifter på gården utan en förare i hytten.

Den autonoma traktorn är utrustad för jordbearbetning, dvs. processen att förbereda jorden innan frön planteras, och bidrar till att lösa den växande bristen på arbetskraft, vilket gör att lantbrukarna kan fokusera på angelägna uppgifter samtidigt som de styr roboten från sin smartphone.

Jordbruket är ett dygnet runt-jobb, och den autonoma traktorn hjälper dem att göra mer med mindre för att mata världen.

LG OLED Flex (modell 42LX3) – Vinnare Gaming

vinnare bästa gamingskärm 2023

LG OLED Flex ger en perfekt kombination av spel, produktivitet och tv-tittande på en signalskärm. Luta dig tillbaka och njut av 4K UHD-videoinnehåll via webOS, streamingtjänster och TV-tuner, eller luta dig in i det episka videospelet genom dess förmåga att kröka sig själv från platt till en 900R-kurva med en knapptryckning och dess inbyggda streamingtjänster för spel.

Den är också lutnings- och höjdjusterbar så att användarna kan ställa in sin mest bekväma plats för att njuta av sitt innehåll. LG OLED Flex inleder en helt ny era av skärmens anpassningsbarhet.

LG UltraFine Display OLED Pro – Vinnare datorperiferier och tillbehör

vinnare bästa tv innovation 2023

Den 65-tums LG UltraFine OLED Pro-skärmen (modell 65EP5G) är utformad för professionell SDR- och HDR-video och fotoredigering och har en färgprecis OLED-skärm i kombination med ett professionellt hårdvarugränssnitt och mjukvarufunktioner för de krävande behoven hos produktionsstudior och yrkesverksamma inom digital video.

Skärmen erbjuder mångsidiga alternativ för en mängd olika applikationer för skapande och granskning av visuellt innehåll och är optimerad för många kreativa arbetsflöden samtidigt som den troget återger användarens visuella avsikt. Resultatet är pixelprecisa färgprestanda.

Meta Music System – Vinnare streaming

vinnare innovationspris för streaming cet 2023

Meta music system är en ny tjänst för strömmande musik för att tillgodose användarnas behov i metaverse-eran.

Du väljer dina favoritartister och din favoritmusik, och artificiell intelligens hjälper dig att anpassa artister och musik som återspeglar din stil och smak.

Möjligheten att producera egna unika artister och göra individuell musik uppfyller behoven hos dagens konsumenter som vill uttrycka sin personlighet och ha kontroll över vad de gillar.

Samsung S3B512C säkerhetschip – Vinnare Cybersäkerhet och personlig integritet

vinnare innovationspris cybersäkerhet och personlig integritet 2023

Samsungs S3B512C integrerar en fingeravtryckssensor, ett säkerhetselement (SE) och en säker processor (SP) på ett enda chip, tillsammans med förbättrade säkerhetsfunktioner som möjliggörs av Samsungs egen algoritm för autentisering av fingeravtryck och teknik för att förhindra spionage.

Det är branschens första allt-i-ett-säkerhetschip som läser biometrisk information via en fingeravtryckssensor, lagrar och autentiserar krypterade data på ett manipuleringssäkert sätt samt analyserar och bearbetar data på ett säkert sätt, allt på ett chip.

SK Flexible Cover Window – Vinnare mobila enheter och accessoarer

Flexible Cover Window (FCW), ett unikt kommersiellt varumärke från SK IE Technology (SKIET), avser färglös polyimid med funktionella beläggningar, inklusive anti-fingeravtryck.

Som en enastående teknisk plast som är vikbar och sträckbar är FCW idealisk för användning i olika tillämpningar av IT-apparater och bildskärmar i bilar. Även om FCW för närvarande är inriktad på att skydda bildskärmsmodulen och minimera vikningsradien, kan dess egenskaper justeras enligt kundernas behov för framtida tillämpningar.

Kort sagt har FCW oändliga möjligheter att göra futuristiska fantasier till konkreta realiteter. Detta är en sann innovation som kan förändra branschen.

AeviceMD – Vinnare digital hälsa

vinnare ces 2023 digital hälsa

Lunghälsa finns nu i ett mynts storlek. AeviceMD är ett smart bärbart stetoskop som är AI-drivet för att upptäcka onormala lungljud vid sjukdomar som astma och KOL, så att man kan ingripa i tid vid exacerbationer.

Den lätta sensorn analyserar kontinuerligt och passivt bröstljud och loggar mätningarna (andningsfrekvens, hjärtfrekvens och väsande ljud) i en användarvänlig app för att spåra klinisk försämring över tid.

Tillsammans med sin förmåga att spela in och spela upp bröstljud som ett virtuellt stetoskop ger lösningen en överblick över patientens lunghälsa mellan konsultationer för att ge läkarna möjlighet att fatta snabba och välgrundade kliniska beslut när som helst och var som helst.

xBloom, världens första kapselsystem med hela bönor – Vinnare robotik

vinnare innovationspris robotik cet 2023

xBloom innehåller specialkaffets själ i världens första kapsel med hela bönor. Kaffemaskinen är en kombination av teknik, design och kaffekonst.

xBloom är fullmatad med IOT-ansluten patenterad teknik, inklusive automatisk justering av malningsstorlek, solid-state hällsystem och smart kapseldocka. Rostare har möjlighet att skapa och koda bönspecifika recept i den helt komposterbara kapselns RFID-chip för att leverera perfekt malningsstorlek, temperatur och bryggförhållande för varje kopp.

Användarna kan experimentera med recept via xBloom-appen. Som aldrig förr kan kaffeentusiaster njuta av kaffekvalitet från sina favoritrosteriers kaffe hemma med en enda beröring.

Xplora X6 Play – Vinnare bärbar teknik

vinnare innovationspris bärbar teknik cet 2023

Till skillnad från andra smartklockor som är utformade för små barn ger Xploras nya X6 Play barn (4-11 år) en säker introduktion till den digitala världen. Tekniken uppmuntrar till en balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet samtidigt som den hjälper familjerna att hålla kontakten.

zkVoting – Vinnare cybersäkerhet och personlig integritet

vinnare pris för cybersäkerhet 2023

zkVoting är den första offentliga blockchain-röstningsappen som använder ZKP-teknik (Zero Knowledge Proof). De utnyttjar det betrodda offentliga blockkedjeekosystemet och ZKP-tekniken för att leverera den första röstningsplattformen som garanterar absolut sekretess, garanterad legitim information utan att avslöja väljaridentifikation och röstsedelsinnehåll och som är motståndskraftig mot motståndares tvång.

Med deras intuitiva och användarvänliga mobilapp zkVoting och noggrann validering av röstningsresultat släpper de loss en ny era för legitima val.

CES 2023 äger rum 5-8 januari 2023

CES 2023, som ägs och produceras av CTA, kommer att äga rum i Las Vegas den 5-8 januari 2023. Deltagarna kommer att uppleva ny teknik från globala varumärken, höra om teknikens framtid från tankeledare och samarbeta ansikte mot ansikte med andra deltagare.

Mässan kommer att belysa hur innovationer inom hållbarhet, transport och mobilitet, digital hälsa, metaversum med mera tar itu med världens största utmaningar. Publiken kommer att få höra från branschexperter under direktsända keynotes, inklusive ledare från John Deere, BMW och AMD. 

Besök CES.tech för alla CES 2023-uppdateringar och registreringsuppgifter.

More from Benny Sjölind
Loka presenterar 2024 års fruktiga smaknyhet: Hallon och Rabarber
Loka inleder det nya året med en spännande nyhet för smaklökarna. 2024...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *