Bästa nya luftrenare 2024 – Här är våra favoriter bland alla nya modeller!

bästa nya luftrenare 2024

Letar du efter den bästa luftrenaren 2024? Vi har gjort omfattande efterforskning för att ge dig detaljerad information om de senaste och mest populära modellerna. Läs vidare för att upptäcka våra bästa val av bästa nya luftrenare 2024 och ta reda på vilka som är rätt för dina behov.

Nu i allergitider är det många som letar efter luftrenare till hemmet. Detta är en innovation som har hjälpt många att förbättra sin inomhusluft och jag kan enligt egen erfarenhet bekräfta att jag fått ett bättre välmående sedan jag började använda luftrenare både när jag jobbar hemma och framförallt när jag sover. Detta är en produkt som jag som hälsofantast kan rekommendera alla!

Vilken luftrenare ska man välja 2024?

Vilken luftrenare ska man välja 2024
Bästsäljaren Electrolux PA91-404DG som du hittar här och som du kan läsa mer om längre ner.

Den teknologiska utvecklingen är snabb även gällande luftrenare och nya funktioner kommer ständigt på dessa hushållsapparater. Det kan också göra det knepigt att välja rätt bland alla modeller. Därför har vi här varit måna om att verkligen genomsöka landskapet för att säkerställa att du verkligen har den senaste teknologin när du köper din luftrenare 2024.

Det finns ett enormt utbud av luftrenare på marknaden och fler märken och modeller tillkommer hela tiden i takt med att de blir allt populärare. Allt detta gör att det kan kännas närmast omöjligt att välja bland allt utbud. På vår lista finns inte enbart nya modeller för 2024, utan vi har endast sett till att säkerställa att alla de bästa luftrenarna med den senaste teknologin finns med på vår lista.

Därför har vi nedan plockat fram de bästa modellerna utifrån olika behov för att göra valet lättare för dig. Kolla våra favoriter längre ner i artikeln.

Bästa nya luftrenare 2024 – I denna guide:

 1. Bäst i test luftrenare 2024Dyson Purifier Hot+Cool
 2. Bästa luftrenare i premiumklassen 2024Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde
 3. Bästa luftrenare för allergiker 2024Electrolux PA91-404DG
 4. Bästa billiga luftrenare 2024Coway AirMega AP1220B
 5. Bästa luftrenare mot hundhår 2024 Leitz TruSens Z-3000
 6. Bästa luftrenare för kontor 2024Electrolux WA51-302WT

Var hittar man bästa luftrenare 2024?

Vi börjar med en av nyckelfrågorna för alla som letar efter luftrenare; var hittar man bästa luftrenare 2024? I dagsläget finns många bra platser för dig som letar efter luftrenare online. I och med att Amazon lanserades i Sverige har också utbudet av olika modeller ökat avsevärt. Här hittar du bästa luftrenare online 2024:

Electrolux – Favoriten hos allergiker

bästa märken för luftrenare 2024

Det är ingen tvekan om att Electrolux är ett av våra mest populära märken för hushållsvaror i Sverige. Electrolux är känt för sin hållbarhet och snygga design och deras luftrenare håller högsta klass både gällande design och egenskaper.

Faktum är att sex av deras modeller bland luftrenare finns med hos luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet och för dig som letar efter bästa luftrenare för allergiker 2024 är deras modeller definitivt något att beakta.

Dyson – Bästa premiummärke för luftrenare 2024

bästa märken för luftrenare 2024

Att äga Dyson-produkter är en livsstil. Deras produkter är onekligen några av de mest tekniskt avancerade på marknaden och märket ligger hela tiden i framkant då det gäller den teknologisk utvecklingen i allt från hårvård, till dammsugare och luftrenare.

Ett bevis på detta är alla modeller av luftrenare som man tagit fram de senaste åren. Det som imponerar är att man även kombinerar flera olika funktioner i sina luftrenare, med som kombinerar värmefunktioner med fläkt och luftrenare med kylande fläkt. Du hittar även olika modeller för olika storlekar på rummet.

Det som imponerar är även att du på själva luftrenarna eller via en app på telefonen i realtid kan följa med luftkvaliteten och kan göra nödvändig justeringar.

Du kan gå in på Dysons hemsida och själv göra ett test för att få reda på vilken modell som passar just dina behov.

Amazon – Enormt utbud av luftrenare

bästa luftrenare online 2024

Amazon är världens största marknadsplats och behöver knappast en närmare introduktion. Amazon lanserade också en egen marknadsplats för den svenska marknaden för några år sedan och det har lett till stora förbättringar för svenska kunder.

Fördelen med Amazon är deras stora databas av användare, vilket gör att du har tillgång till en enorm mängd av recensioner på produkter internationellt. Du kan alltså välja rätt produkter utgående från en stor mängd användarerfarenhet. Amazon uppdaterar också regelbundet sin data över mest sålda luftrenare. I utbudet hos Amazon hittar du några av världens bästa märken bland luftrenare, hit hör bland annat följande:

Webhallen – Bra urval av premiummärken för luftrenare

Var hittar man bästa luftrenare 2024?

Webhallen är mest känd för sitt stora utbud av gaming-utrustning, men även bland luftrenare har de ett alldeles utmärkt utbud. Den stora fördelen med Webhallen som webbutik är även deras fina recensionssystem, där kunder kan lägga in kommentarer och rating för produkterna. Det gör det betydligt enklare att göra rätt val.

Här är några av de märken av luftrenare som finns hos webhallen:

Elon – Bra utbud av svenska märken

bästa online butiker för luftrenare 2024

Det råder ingen tvekan om att Electrolux är ett populärt märke bland luftrenare i Sverige. Elon är en de webbutiker med det absolut bästa utbudet av luftrenare från Electrolux. Men även följande premiummärken för luftrenare hittar du hos Electrolux:

Bästa nya luftrenare 2024

Det finns många olika typer av luftrenare, var och en med sina egna unika egenskaper, så det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa. Här tar vi en närmare titt på de olika typerna som finns tillgängliga, till exempel HEPA-filter, aktivt kolfilter och jonisatorer.

Eftersom tekniken även bland luftrenare går framåt i en våldsam fart har vi här valt att fokusera på nya modeller av luftrenare. Idag hittar du både energisnålare och mer effektiva luftrenare till billigare priser än för bara några år sedan.

Här är våra favoriter bland bästa nya luftrenare 2024:

1. Luftrenare bäst i test 2024 – Dyson Purifier Hot + Cool

Luftrenare bäst i test 2024

Som jag nämnde ovan har Dyson några av de mest avancerade luftrenarna på marknaden och det märks att det är kvalitet rakt igenom. Dysons nyaste luftrenare upptäcker och förstör formaldehyd kontinuerligt. Den fångar upp 99,95 % av alla föroreningar så små som 0,1 mikrometer och kombinerar en exakt solid state-formaldehydsensor med ett unikt katalytiskt filter som kontinuerligt förstör formaldehyd.

Den har ett HEPA-filter och filter av aktivt kol som hjälper att fånga upp damm, allergener, gaser och andra ultrasmå föroreningar. Den har även kraftfull Air Multiplier™-teknik för att rena hela rummet.

Ytterligare en bra sak med denna luftrenare är att den både har värme- och kylfunktioner som samtidigt antingen värmer upp eller kyler ner rummet. Till sommaren är denna en av de bästa luftrenarna på marknaden som hjälper till att hålla sovrummet kallt samtidigt som det håller det fritt från allergener och andra orenheter.

Luftrenaren känner av och kontrollerar din luftkvalitet i realtid i appen och du kan även se förändringar i den display som finns placerad framme på luftrenaren.

Jag började sova ännu bättre genast när jag började använda denna luftrenare i sovrummet.

2. Bäst premiummodell av luftrenare 2024 – Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde

Bäst premiummodell av luftrenare 2024

Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde är den nyaste modellen av luftrenare från Dyson och imponerar på flera punkter. Detta är vårt val till bästa premiummodell för luftrenare 2024.

Denna luftrenare använder aerodynamiska koner för att ge en kraftfull luftspridning med oerhört lång räckvidd. Detta gör att luften cirkulerar och suger in alla föroreningar i rummet genom förseglade filter.

Trots sin kraftfulla effekt är det en väldigt tyst luftrenare med dn akustiskt utformad motorbehållare som avger endast 56 dBA ljudeffekt vid full effekt. 

Du kan justera luftflödesvinkeln till 0°, 25° eller 50° eller efterlikna känslan av uppfriskande vindpustar inomhus i Breeze mode. Perfekt inte minst för varma sommardagar.

Dyson har en unik algoritm på denna luftrenare som korskontrollerar data varje sekund och analyserar din luft på molekylär nivå. Den reagerar automatiskt på detta för att rena och visa liveresultat på LCD-skärmen och i din MyDyson™-app.

Det är tydligt att detta är en av de mest avancerade luftrenarna på marknaden just nu och vårt premiumval 2024.

3. Bästa luftrenare för allergiker 2024 – Electrolux PA91-404DG

bästa luftrenare för allergiker 2024

Pollentider är besvärliga för många allergiker och för detta ändamål kan luftrenare vara till stor hjälp för att rena inomhusluften. Vilken är då bästa luftrenare för allergiker 2024? Luftrenaren PA91-404DG är Electrolux:s nyaste version av den hyllade Pure A9-serien. Detta är en av de populäraste modellerna på marknaden och om du vill satsa på ett säkert kort är detta valet framför alla andra.

Den är rekommenderad av astma- och allergiförbunden i Norge, Finland, Sverige och Danmark och neutraliserar upp till 99% av allt luftburet pollen. Denna luftrenare är även ECARF-certifierad (European Centre for Allergy Research Foundation).

Det unika PureSense-systemet mäter kontinuerligt inomhusluften i ditt hem och renar inomhusluften i 5 steg till 99,9%. Den skyddar mot partiklar som pollen, bakterier, damm och dålig lukt. Det är också en smart luftrenare som du kan kontrollera via en mobilapp. Det betyder att du kan följa med och optimera luftkvaliteten hemma oavsett var du är.

Det bästa av allt är ändå att den har ett AirSurround-system som skapar en kraftfull spiralrörelse som cirkulerar effektivt i rummets alla hörn. Den ger upp till 4 ggr högre clean air delivery rate (CADR) än tidigare generationer av modellen. Med inbyggd Wi-Fi får du även kontinuerligt information om luftkvaliteten i ditt hem via en app.

Ett tydligt exempel på fördelen med att satsa på de nyaste modellerna av en produkt. Den rekommenderas för rum upp till 92 m², vilket är en längre räckvidd än de flesta andra luftrenare på marknaden. Det finns även en modell som når ända upp till drygt 120 m².

Den har ljudnivå på endast 17 dB och går därmed så tyst att du knappt märker den. Även vid högsta fläkthastighet når ljudnivån enbart upp 49 dB, vilket även det är en lägre ljudnivå än många andra modeller på marknaden.

Allt detta sammantaget är PA91-404DG från Electrolux till vårt val om bästa luftrenare för allergiker 2024.

4. Bästa billiga luftrenare 2024 – Coway AirMega AP1220B

bästa billiga luftrenare 2024

Om du letar efter budgetalternativ bland luftrenare av bra kvalitet är Coway AirMega AP1220B ett bra alternativ. Luftrenaren renar luft i rum upp till 70m² och är en av marknadsledarna internationellt med bra prestanda i en snygg, stilren och kompakt design.

Coway AirMega AP-1220B har kapacitet att rena luftvolymer upp till 335 m³/timme och kan blåsa ut den rena luften uppåt eller framåt. Med utblåset riktat framåt tvingas den rena luften genom lokalen och luftcirkulationen blir väldigt effektiv. Detta är en uppskattad funktion sommartid då den har en svalkande funktion.

Den har även alla smarta finesser som kännetecknar Coway’s luftrenare, som en ljussensor som aktiveras automatiskt då det blir mörkt i rummet, och en renhetsindikatorn släcks och fläkt som går ned i extra tyst drift.

Denna luftrenare har hela 4,9 i rating av 5 möjliga på Webbhallens hemsida, baserat på 25 recensioner. Det är alltså en luftrenare som inte endast jag uppskattar, utan även en stor mängd andra användare runtom i Sverige.

5. Bästa luftrenare när man har hund 2024 – Leitz TruSens Z-3000

Bästa luftrenare när man har hund 2024

Det är många som letar efter luftrenare för djurhår och specifikt för när man har hund. Leitz TruSens serier Z2000 och Z3000 har utvecklats specifikt för att reducera allergener från husdjur.

Vid pälsdjursallergi reagerar kroppens immunförsvar på proteinet från djurets talgkörtlar, hudceller, saliv, urin och proteinet fastnar i djurens päls. Leitz TruSens husdjursfilter fångar upp dessa partiklar i luften och underlättar därmed för allergiker att kunna ha kvar sina pälsklingar. Filtret består av tre olika lager; ett tvättbart förfilter, ett HEPA-filter och ett kolfilter.

Dessa luftrenare är testade och kvalitetscertifierad av ECARF (European Center for Allergy Research Foundation) som endast certifierar produkter som möter deras guidelines och kriterier för att motverka allergier.

6. Bästa luftrenare för kontor 2024 – Electrolux WA51-302WT

bästa nya luftrenare för kontor 2024

Electrolux Luftrenare WA51-302WT är riktigt praktisk för många ändamål – inte minst för att plocka med sig till kontoret. Den har anpassningssatser som handtag, fronter och ben som säljs separat och gör den lättare att flytta. Du kan placera den på bordet, golvet eller hänga den på väggen för att spara golvyta. Den renar

Den har ett 360-graders luftreningssystem som renar i 3 steg och fångar upp till 99,93% av alla luftburna partiklar med storlek ned till 2,5 μm (mikrometer) och inte bara pollen, utan även bakterier och djurallergener. 

Den rena och moderna design har också mottagit designpris, så det är också en riktigt stilig pryl att pryda kontoret med. Den hör också till de luftrenare som finns på listan över rekommenderade luftrenare från astma- och allergiförbundet 2024.

Den låga ljudnivån på 24 db(A) gör också att du kan jobba ostört även om den är på.

Varför du bör ha en luftrenare

bästa nya luftrenare 2024

En luftrenare kan bidra till att förbättra den allmänna hälsan i ditt hem och för din familj. Luftrenare är kraftfulla apparater som avlägsnar luftburna föroreningar, t.ex. rök, dammkvalster, pollen, djurhår och andra allergener. Luftrenare kan också bidra till att minska nivåerna av flyktiga organiska föreningar (VOC) i luften. VOC är kemikalier som kan vara skadliga om de andas in under längre tid.

Luftrenare har visat sig minska astmasymptom och allergiska reaktioner som orsakas av partiklar i luften. Luftrenare fungerar genom att fånga upp luftburna partiklar på sina filterytor innan de släpper ut ren luft i ditt hem eller kontor. Förutom att förbättra inomhusluftens kvalitet har vissa studier visat att luftrenare kan minska halterna av luftburna bakterier och virus med upp till 99 %.

Hälsofördelarna med att använda en luftrenare är uppenbara. Luftrenare kan hjälpa till att hålla ditt hem eller kontor fritt från föroreningar, allergener och skadliga kemikalier. Luftrenare kan också förbättra den allmänna kvaliteten på inomhusluften, vilket i sin tur bidrar till att skydda din familjs hälsa och välbefinnande. Att investera i en luftrenare kan vara ett bra sätt att se till att du och dina nära och kära andas ren och hälsosam luft varje dag.

Att tänka på när man köper en luftrenare

Att tänka på när man köper en luftrenare 2024

När du köper en luftrenare finns det framförallt fem huvudpunkter att ta hänsyn till. Här är dessa:

 1. Kapacitet: Först och främst är det viktigt att bedöma storleken på det rum där luftrenaren ska användas. Luftrenare finns i olika storlekar som klarar av att hantera olika luftvolymer. Om din valda modell inte är tillräckligt kraftfull för att hantera luften i ditt valda rum kommer den inte att vara effektiv.
 2. Ändamål: För det andra bör du överväga vilken typ av luftföroreningar luftrenaren kan filtrera bort. Alla luftrenare är inte utformade för att ta itu med samma typer av luftföroreningar, så du måste se till att din luftrenare kan avlägsna alla förekommande föroreningar. Det kan till exempel handla om rök, damm, pollen och djurdamm.
 3. Filtertyp: Det finns luftrenare med olika typer av filter. Du bör undersöka de olika filtertyperna för att avgöra vilket som är bäst för dina behov. Vissa luftrenare använder HEPA-filter medan andra kan använda kolfilter eller en kombination av båda.
 4. Ljudnivå: Luftrenare varierar när det gäller ljudnivå. Om du väljer en modell som är för högljudd kan den bli irriterande snarare än ett användbart verktyg. Se till att undersöka luftrenarens decibelvärde innan du gör ett köp.
 5. Andra specialfunktioner: Slutligen finns luftrenare med olika funktioner och tekniker. Se till att undersöka vilka specialfunktioner eller avancerad teknik som din valda luftrenare erbjuder så att du kan få ut det mesta av den.

Vanliga frågor om luftrenare

Hur fungerar luftrenare?

Luftrenare fungerar genom att dra in förorenad luft och skicka den genom ett filtersystem. Filtret fångar upp föroreningar som damm, pollen, mögelsporer, rökpartiklar och andra luftburna föroreningar, samtidigt som ren luft kan passera tillbaka in i rummet.

Vilka är fördelarna med att använda en luftrenare?

Det finns många fördelar med att använda en luftrenare som kan bidra till att förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Den kan minska luftburna allergener, lukter och rökpartiklar samt avlägsna skadliga kemikalier som flyktiga organiska föreningar (VOC).

Hur väljer jag rätt luftrenare för mitt hem?

När du väljer en luftrenare är det viktigt att ta hänsyn till rummets storlek och vilken typ av föroreningar du vill avlägsna. Det finns många olika typer av luftrenare på marknaden, så se till att göra din efterforskning och välj en som uppfyller dina behov. Det är också viktigt att leta efter en luftrenare som har en bra filterklassning, till exempel HEPA eller ULPA, för att säkerställa att den kan fånga upp och avlägsna flest föroreningar från luften.

Hur ofta ska jag använda min luftrenare?

Beroende på vilken typ av luftrenare du har bör du använda den regelbundet för att upprätthålla en ren luftmiljö i ditt hem. För standardluftrenare rekommenderas att du kör dem kontinuerligt minst 8 timmar om dagen eller när du inte är hemma.

Hur rengör jag min luftrenare?

Att regelbundet rengöra och byta ut filtren i din luftrenare är nyckeln till dess effektivitet. Läs tillverkarens anvisningar för detaljer om hur du rengör och byter ut filter, eftersom detta kan variera från luftrenare till luftrenare.

Vilka är de olika typerna av luftrenare?

Det finns flera olika typer av luftrenare på marknaden idag, till exempel joniska filter, aktivt kolfilter och HEPA-filter. Varje typ har sina egna för- och nackdelar beroende på dina behov. Joniska luftrenare använder laddade partiklar för att fånga upp föroreningar i luften, medan aktiva kolfilter absorberar lukter och kemikalier från luften. HEPA-filter är den mest effektiva typen, eftersom de kan fånga upp och avlägsna upp till 99,97 % av alla luftburna föroreningar från luften.

Använder luftrenare mycket elektricitet?

Luftrenare förbrukar vanligtvis mycket lite el och har ingen betydande inverkan på dina energiräkningar.

Hur ofta ska jag byta filter i min luftrenare?

Frekvensen av filterbyten beror på vilken typ av luftrenare du har och på luftkvaliteten i ditt hem. De flesta luftrenare behöver byta filter var 6-12:e månad, men om du bor i ett område med höga halter av luftburna föroreningar rekommenderas det att byta filter oftare.

Kan jag använda en luftrenare om jag har allergier?

Luftrenare kan vara fördelaktiga för dem som lider av allergier, eftersom de kan bidra till att minska mängden allergener i luften. Det är dock viktigt att välja en luftrenare som har en bra filterklassning och är utformad för att fånga upp och avlägsna specifika allergener från ditt hem.

Kommer en luftrenare att eliminera allt damm i mitt hem?

Luftrenare kan inte helt och hållet eliminera allt damm från ett rum, eftersom vissa partiklar fortfarande kommer att finnas kvar i luften. De kan dock bidra till att minska mängden damm i ett rum och förbättra luftkvaliteten överlag.

Kan jag använda en luftrenare för att bli av med röklukt?

Ja, luftrenare är effektiva när det gäller att ta bort röklukt från ditt hem genom att fånga upp och avlägsna rökpartiklar från luften. Beroende på vilken typ av luftrenare du väljer kan den också absorbera lukter och kemikalier från luften, till exempel VOC. Det är viktigt att välja en luftrenare med ett filter som är särskilt utformat för rökborttagning för att få bästa möjliga resultat.

Hur jämför jag luftrenare?

För att jämföra luftrenare ska du ta hänsyn till vilken typ av luftfilter som används, ljudnivå, energiförbrukning och storlek. Titta dessutom efter funktioner som inställningar för automatiskt läge eller filter som fångar upp allergener.

Vilka luftrenare har de bästa betygen?

De högst rankade luftrenarna varierar från år till år, men inkluderar i allmänhet alternativ med HEPA-filtreringssystem och tyst drift.

Hur mycket kostar en luftrenare?

Kostnaden för en luftrenare varierar beroende på vilken typ och vilka funktioner den erbjuder, men börjar i allmänhet på omkring 1 000 kronor och kan gå upp till 10 000 kronor eller mer för premiummodeller.

Är en luftrenare värd investeringen?

En luftrenare är definitivt värd investeringen om du vill förbättra luftkvaliteten i ditt hem, särskilt om du bor i ett område med höga halter av föroreningar eller allergener.

Fungerar luftrenare verkligen?

Ja, luftrenare arbetar för att minska mängden föroreningar och allergener i luften. Det är dock viktigt att notera att de inte tar bort alla partiklar från luften och att de är mest effektiva när de används regelbundet och kombineras med andra luftkvalitetsåtgärder.

Finns det några faror med att använda en luftrenare?

Generellt sett utgör luftrenare inga faror när de används på rätt sätt. De kan dock vara bullriga och kan producera ozon eller andra farliga gaser om filtren inte byts ut regelbundet enligt tillverkarens anvisningar. Det är viktigt att undersöka säkerhetsriktlinjerna för din specifika modell före användning.

More from Benny Sjölind
Innovationer inom snusmarknaden: Framtidens trender och utveckling
Snusmarknaden förändras ständigt och med denna artikel vill vi ge insikter i...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *