Luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet 2022

luftrenare rekommenderade av astma och allergiförbundet 2022

Om du skall välja luftrenare för inomhusbruk är det naturligt att söka sig till experter. Astma- och Allergiförbundet har ända sedan 1970 satt sitt märke på produkter som de rekommenderar. Det gör de för att förenkla livet för de som lider av astma, allergi eller annan överkänslighet i vardagen. Här tar vi fram ett urval av luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet 2022.

Vad många inte vet är att det förekommer pollen även inomhus. Luftburna pollerpartiklar kan nämligen ta sig in i hus och lägenheter även via ventilationssystem samt via skor och kläder. Faktum är att koncentrationen av pollenpartiklar till och med kan vara högre i inomhusluften när de samlas på en begränsad yta.

Luftrenare för inomhusluft kan vara ett bra sätt att lindra allergiproblemen och bör placeras där du spenderar mycket tid.

Varför välja luftrenare som rekommenderas av astma- och allergiförbundet?

Om du väljer en luftrenare som rekommenderats av astma- och allergiförbundet vet du med säkerhet att alla viktiga tester redan är gjorda. Det är mer sagt än när du väljer en luftrenare utifrån vad många jämförelsesajter påstår sig ha testat.

I de parametrar som astma- och allergiförbundet har satt upp skall luftrenare ha en så hög luftreningseffekt (CADR) på så låg ljudnivå som möjligt. Med andra ord är luftrenarna testade med utgångspunkt för hur mycket luft de renar i förhållande till ljudnivån.

I de parametrar de satt upp är även energiförbrukningen viktig, samt kostnaden på byte av filter. Med andra ord har astma- och allergiförbundet beaktat de viktigaste sakerna att tänka på vid valet av luftrenare så att valet blir enklare för dig.

Luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet 2022

Totalt har Astma- och allergiförbundet tagit fram 21 luftrenare som de rekommenderar för 2022. Av dessa har vi plockat fram fyra luftrenare som vi tycker är speciellt intressanta till deras pris/kvalitetförhållande och design.

Här hittar du hela lista på luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet 2022.

Blueair – Luftrenare Blueair HealthProtect 7400

luftrenare rekommenderade av astma- och allergiförbundet 2022

HealthProtect™ är Blueairs mest avancerade luftrenare någonsin. Det är en högklassig luftrenare där varje komponent är specialkonstruerad i Sverige för att luftrenaren ska vara tyst och ge optimal prestanda och energieffektivitet.

Med denna produkt kan du vara säker på att du andas ren och hälsosam luft. Det är det perfekta valet för medelstora till stora rum. Du kan använda den på en storlek på upp till 49,6 kvm vid hastighet16% (2 luftomsättningar per timme enligt Astma- och Allergiförbundet).

Till skillnad från andra luftrenare som bara driver ren luft till en liten del av rummet, fördelar SpiralAir™ snabbt mer ren även luft till rummets alla hörn.

Coway – Luftrenare AP-1019C

bäst i test luftrenare 2022

Coway AP-1019C är designad för sov-, barn- eller vardagsrum men passar även till arbetsplatsen/hemmakontoret och för att rena luften i en mindre lägenhet.

Den har ett extra tyst driftläge som innebär att den passar perfekt till ett sovrum. Silent Mode är även ett mycket ekonomiskt driftläge då enheten endast drar ca 3,5W. 

Coway – Luftrenare Coway AirMega AP-1220B

bästa luftrenare 2022

Coway AirMega AP-1220B passar utmärkt för bostäder, men även på kontor och skolor samt sjukhus och butiker. Speciellt i lokaler där mycket människor samlas är den optimal.

Trots sin kompakta design har den kapacitet att rena luftvolymer på ändå upp till 335 m³/timme. Coway AirMega AP-1220B har en smarta funktion som innebär att den kan blåsa ut den rena luften uppåt eller framåt. Den har också ett nytt antibakteriellt behandlat filter som innebär att eventuella virus eller bakterier som fastnar i filtret inte växer till sig.

Electrolux – Pure A9 luftrenare PA91-404GY

luftrenare som rekommenderas av astma och allergiförbundet 2022

Luftrenaren PURE A9 kommer inte enbart i en stilren design. Den filtrerar även imponerande 442 m³ luft/timme inom en rekommenderad yta på ca 92 m² (sv Boverket) 37 m² (US AHAM).

Den har ett unikt PureSense-system som kontinuerligt mäter luftkvaliteten inomhus, justerar luftflödet automatiskt och ser till att du kommer hem till en hälsosam inomhusmiljö. Via en app får du även information om luftkvaliteten utomhus. 

Med en lägsta ljudnivå på endast 17 dB (A) går Pure A9 också så tyst att du knappt kommer att märka den. Även vid högsta fläkthastighet når ljudnivån endast 46 dB (A).

Läs mer: Bästa Powerbank med solceller 2022

Skrivet av
Mer från Mattias
BMW uppvisar konceptbil som kan skifta exteriörfärg med ett knapptryck – BMW iX Flow
Digitaliseringen ger en integrerad användarupplevelse som kännetecknas av individualitet och emotionalisering i...
Läs mer
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *