Siemens espressomaskiner samarbetar med smakmästaren Richard Juhlin

siemens richard juhlin samarbete

Med en exceptionell förmåga att urskilja subtila smaknyanser och enastående doftminne, anses Richard Juhlin vara en mästare inom champagnedomänen. Hans passion för att utforska smaker sträcker sig även till kaffe. Därför går han nu samman med Siemens espressomaskiner som deras främste representant för smakupplevelser.

”Sedan jag blev världsledande champagneexpert har jag varit noga med att bara arbeta med de allra bästa. Därför blev jag extra glad när det just var mitt favorit märke för espressomaskiner Siemens som kontaktade mig. Givetvis svarade jag ja och njuter varje dag av min Siemens espressomaskin och mitt perfekta kaffe, säger Richard Juhlin i ett pressmeddelande.

Över tid har Juhlin avnjutit mer än 15 000 champagnesorter, och hans talang att särskilja smak och arom är oöverträffad. Hans val av dryck håller samma höga standard, där han föredrar Siemens senaste helautomatiska espressomaskin, EQ900, för dess framstående smakprecision.

”För mig som är smakexpert känns det självklart att välja en maskin som också är det. I EQ900 finns teknik som kan utvinna alla de finaste aromerna ur varje enskild kaffeböna. Det är renheten i smak jag är ute efter, tydliga, fina toner där kaffebönorna jag använder kommer till rättvisa och lyfts fram, fortsätter Richard Juhlin.

Innovativa funktioner som förhöjer smakupplevelsen

BaristaMode tillåter detaljerade justeringar för en skräddarsydd kaffedryck. Med beanIdent-funktionen kan man ange vilken böntyp man använder, och maskinen optimerar då inställningarna för att bäst framhäva dess smaknyanser.

DualBean-funktionen låter användaren enkelt byta mellan olika kaffebönor via två skilda bönhållare, vilket både möjliggör smakexperiment och ser till att bönorna förblir separerade.

Dessutom prisar Juhlin de keramiska kvarnarna som bevarar bönans kvalitet, samt den automatiska rengöringsprocessen som är avgörande för en konsekvent god smak.

”Ytterligare ett skäl till att jag väljer Siemens är att det finns en automatisk rengöring av mjölksystemet, en smart ångpuff som blåser rent efter varje mjölkdryck. Det gör att inga mjölkrester kan bli kvar och påverka smaken negativt. Oslagbart tycker jag, eftersom maskinen dessutom tar hand om rengöringen så att jag slipper.”

Juhlin lyfter även fram att EQ900 är en espressomaskin som är ovanligt enkel att använda, nästan som att ha en egen barista hemma i köket.

”Jag är detaljstyrd och kräsen med resultat, men helt oteknisk, så jag älskar att maskinen fixar allt till mig. Den är följsam på ett sätt som jag verkligen uppskattar.Intuitiva funktioner, automatisk rengöring, jag kan få exakt den smak jag vill ha, i bara en knapptryckning.”

Nya Siemens EQ900 espressomaskin

nya siemens eq900 espressomaskin

I slutet av juni detta år lanserade Siemens EQ900 – en toppmodern espressomaskin som tar kaffesmaker till en ny nivå. Genom avancerad teknologi och genomtänkt design kan du med några få knapptryck skapa en kaffekopp skräddarsydd efter dina önskemål, allt från ditt kök.

Vet du hur rik en kaffeböna kan vara? En enskild böna kan innehålla över 800 unika aromer, vilket gör kaffedrickande till en utforskningsresa. Oavsett om du föredrar smaker av blåbär, choklad eller vanilj, eller letar efter en fruktig, nötig eller kryddig ton, kan EQ900 framhäva dessa noter.

Teknologisk innovation med fokus på smak EQ900 är utrustad med en mängd intelligenta funktioner. Den sätter smaken i centrum genom att erbjuda banbrytande teknik för den ultimata kaffekoppen.

Användarna kan först välja önskad kaffeböna, varefter maskinens beanIdent-funktion automatiskt bestämmer de bästa inställningarna för den valda bönan. Detta medan användaren har friheten att göra ytterligare anpassningar. Favoritinställningar kan sparats, och användare kan ha personliga profiler för att enkelt få sitt kaffe som de vill ha det, gång på gång.

Med dubbla bönbehållare kan du hålla fast vid dina favoritbönor medan du utforskar andra sorter. EQ900 kan också skräddarsys efter personliga preferenser – via touchskärmen, en mobilapp eller röststyrning. Maskinens design är inte bara funktionell utan även stilren, vilket gör den till en elegant del av ditt kök.

Förfinad anpassning utifrån dina önskemål Kärnfunktionen i EQ900, baristaMode, låter kaffeentusiaster anpassa bryggprocessen efter sina önskemål. Oavsett om det gäller olika smaker, drycker, bönor eller individer kan du experimentera med vatten- och kaffemängd, kornstorlek, mängden mjölk samt bryggtid och temperatur.

Siemens EQ900 har ett pris som börjar från 24 000 SEK. Den finns tillgänglig i modellerna TQ905R09, TQ905R03, TQ907R03, TQ907R05

Läs också: Här är nya Siemens EQ900 espressomaskin

More from Benny Sjölind
Världens första MicroLED-baserade binokulära smarta glasögon för företag
Vuzix® Corporation, en ledande leverantör av smarta glasögon och teknik och produkter...
Read More
0 replies on “Siemens espressomaskiner samarbetar med smakmästaren Richard Juhlin”