Förvandla text till 3D-animering: DeepMotion lanserar MotionGPT™ – En ny era inom animation

motiongpt text till 3d animation

DeepMotion, som är känt för sin expertis inom AI-driven teknik för rörelseupptagning, har nyligen presenterat MotionGPT™, en nyhet som kan komma att förändra animationslandskapet avsevärt. Detta innovativa verktyg är redo att förändra spelet genom att låta användarna omvandla enkla textmeddelanden till fullfjädrade 3D-animationer.

MotionGPT™ sticker ut i den digitala världen genom sin förmåga att effektivisera animationsprocessen och göra den tillgänglig för ett bredare spektrum av kreatörer och branscher, samtidigt som kostnadseffektiviteten bibehålls.

DeepMotions decennielånga utveckling av teknik för rörelseintelligens och simulering har lett fram till detta genombrott. Med hjälp av generativ AI lovar den nya plattformen att förenkla den komplexa, ofta hårdvaruberoende animationsprocessen. Där traditionella metoder kräver kameror och kostymer, kringgår MotionGPT™ sådana krav, demokratiserar animationskonsten och förnekar behovet av teknisk expertis eller fysiska inställningar.

Men MotionGPT™ är mer än bara en samling animationer – det är en kreativ revolution. Till skillnad från konventionella bibliotek med sina begränsade och ibland överanvända stockanimationer, erbjuder MotionGPT™ en oändlig canvas. Skaparna kan formulera exakt den rörelse de föreställer sig, styra lemmar, känslor och till och med slå samman flera rörelser för att skapa animationer som är både dynamiska och unika.

Det är som att väcka ett manus till liv, där skaparens ord dikterar berättelsen.

Kevin He, hjärnan bakom DeepMotion och dess senaste satsning, anser att MotionGPT™ förebådar en ny gryning för rörelsegenerering.

“Med generativ AI”, säger han, “öppnar vi upp för en aldrig tidigare skådad tillgänglighet och effektivitet. Nu kan alla som kan skriva ha förmågan att skapa fängslande 3D-animationer.” Det här genombrottet kommer att ge en mängd olika kreatörer nya möjligheter och kan få stor betydelse för branscher som spelutveckling, den spirande metaversen, sport och rörlig grafik.

DeepMotion har meddelat att en betaversion av MotionGPT™ kommer att finnas tillgänglig under vintern 2024. För dem som är intresserade av att vara i framkant av denna animationsrevolution är registreringar för åtkomst för närvarande öppna på DeepMotions webbplats.

Läs också: Bästa sajter för att skapa AI-bilder

More from Benny Sjölind
Bästa TV för terrassen 2024 – Samsungs utomhus-tv The Terrace
På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med...
Read More
0 replies on “Förvandla text till 3D-animering: DeepMotion lanserar MotionGPT™ – En ny era inom animation”