Bästa sajter för att skapa AI-bilder online 2024

Bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i kreativa branscher och de senaste åren har vi sett en stor mängd med tjänster växa fram. Det handlar om allt från AI-verktyg som genererar text till bilder. I takt med att dessa verktyg blir allt bättre har en ny era av AI-genererad konst växt fram. Här tar vi fram bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024.

Från att vi skrev den första versionen av denna artikel i oktober 2022 har utvecklingen varit enormt snabbt gällande AI-bilder. Det känns nästan som att man blickar tillbaka på 1990-talets webbsidor (nåja) och jämför med hur det ser ut idag. Såpass snabbt har nya och bättre tjänster poppat upp.

Vi har ofta fått höra att AI kommer att automatisera och ta över mänskliga arbetsuppgifter. Även om vi har en lång väg ännu tills detta blir verklighet, har vi börjat se fler och fler AI-verktyg som visar imponerande resultat. Det gäller även inom kreativa branscher som konst och andra kreativa branscher. För att generera texter utifrån kommando har AI-tekniken tagit stora steg framåt de senaste åren.

Ännu är AI dock kanske främst ett komplementerande verktyg som behöver assistans och redigering. Men även i dagens läge är tekniken fullt kapabel att ersätta arbetsintensiva mänskliga arbetsskeden.

Översikt – Bästa sajter för att skapa AI-bilder online 2024

Bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024
 1. Bäst i test sajt för AI för bilder 2024: DALL-E 2
 2. Bästa nya sajt för att skapa AI-bilder 2024: Imagen 2
 3. Bästa gratis sajt för AI-bilder 2024: Craiyon
 4. Mest populära sajt för AI-bilder 2024: Midjourney
 5. Bäst för rymdfantasten: Starry AI
 6. Enklast att använda: Nightcafe
 7. Mångsidigt gratisverktyg för AI-bilder: DeepAI
 8. Mångsidigt och lätt att använda: Bing Image Creator
 9. Bäst för fotografer: DreamStudio (Stable Diffusion)

Läs mer: Bästa mobilkamera

Vad är AI bilder?

AI-bilder är bilder som skapas av artificiell intelligens (AI). AI-bilder kan skapas på olika sätt, men den vanligaste metoden är att använda en AI-bildgenerator. En AI-bildgenerator är ett verktyg som använder AI för att skapa bilder från textbeskrivningar.

AI-bilder kan användas för en mängd olika ändamål, bland annat:

 • Konstnärlig expression: AI-bilder kan användas för att skapa konstverk, till exempel målningar, fotografier eller skulpturer.
 • Design: AI-bilder kan användas för att skapa designelement, till exempel logotyper, produktbilder eller webbplatsgrafik.
 • Underhållning: AI-bilder kan användas för att skapa underhållningsinnehåll, till exempel spel, filmer eller TV-program.
 • Forskning: AI-bilder kan användas för forskning, till exempel inom medicin, vetenskap eller teknik.

AI-bilder är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att skapa unika och kreativa bilder. Med lite övning kan du lära dig att skapa fantastiska AI-bilder.

Bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024

Det finns redan idag ett stort antal olika tjänster online för att skapa AI-genererad konst och bilder. Här är några de bästa sajterna för att generera AI-bilder just nu:

1. DALL-E 2 – Bäst i test sajt för AI-bilder 2024

bäst i test sajt för att skapa ai bilder 2024

DALL-E 2 är en AI-bildgenerator som är utvecklad av OpenAI. På bara några minuter kan du skapa mycket realistiska bilder med hjälp av AI-teknik. Enligt OpenAI kan verktyget användas för att skapa illustrationer, designa produkter och generera nya idéer för företag.

DALL-E 2:s lättanvända gränssnitt gör det möjligt för vem som helst att skapa högkvalitativa bilder med AI. Detta innebär att inte bara professionella konstnärer kommer att finna värde i DALL-E 2, utan även det är också möjligt att använda verktyget t.ex. för att ta fram bilder till blogg- och nyhetsartiklar.

Ett av de bästa verktygen som DALL-E 2 erbjuder är dess pensel, som gör att du kan lägga till detaljer som skuggor, höjdpunkter med mera i din bild. Verktyg som penseln gör det möjligt att skapa komplexa bilder med flera lager, vart och ett anpassat med sina egna egenskaper.

Numera finns DALL-E 2 även integrerad i verktyg som ChatGPT och Canva, där man snabbt och enkelt kan använda sig textgeneratorn där för att få ge uppmaningar.

Trots utvecklingen behövs dock bra uppmaningar om man vill ha verklighetstrogna bilder på DALL-E 2. Men överlag är detta ett av de mest mångsidiga och bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024.

2. Imagen 2 – Bästa nya sajt för att skapa AI-bilder 2024

Bästa nya sajt för att skapa AI-bilder 2024

När jätten Google tar fram ett nytt verktyg är det nästan garanterat att vara något utöver det vanliga med de resurser de har. Imagen 2 lanserades i december 2023 och uppvisar redan nu enastående resultat. Detta är efterföljaren till det populära Imagen-verktyget, och det erbjuder ett antal förbättringar, bland annat

 • Bilder av högre kvalitet: Imagen 2 kan generera bilder som är ännu mer realistiska och detaljerade än Imagen, tack vare en ny diffusionsmodell som tränas på ett massivt dataset av bilder och text.
 • Mer kreativitet: Imagen 2 kan generera mer kreativa och fantasifulla bilder tack vare en ny textkodare som kan förstå och tolka mer komplexa och nyanserade textmeddelanden.
 • Mer kontroll: Imagen 2 ger användarna mer kontroll över de bilder de genererar, med en mängd nya alternativ för att specificera stil, komposition och andra detaljer i bilden.

Viktiga funktioner i Imagen 2:

 1. Högkvalitativa bilder: Imagen 2 kan generera högupplösta bilder som är både realistiska och detaljerade.
 2. Kreativ frihet: Imagen 2 låter användarna vara mycket kreativa med sina textmeddelanden, och den kan generera bilder som är både realistiska och fantastiska.
 3. Många olika stilar: Imagen 2 kan generera bilder i en mängd olika stilar, inklusive fotorealistiska, abstrakta och tecknade.
 4. Interaktiv feedback: Imagen 2 låter användarna ge feedback på de bilder som genereras, och den kommer att använda denna feedback för att förbättra sin förståelse av användarnas önskemål.

3. Craiyon – Bästa gratis AI-verktyg 2024

bästa gratis ai verktyg 2024

Craiyon, tidigare känt som Dream by WOMBO, är ett gratis AI-drivet text-till-bild-verktyg som gör det möjligt för användare att skapa bilder från textbeskrivningar. Det är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att generera en mängd olika bilder, inklusive realistiska bilder, abstrakta bilder och bilder i olika stilar.

Craiyon är baserat på en stor språkmodell, vilket innebär att det kan förstå och bearbeta komplexa textmeddelanden. Detta gör att användarna kan generera mycket specifika och detaljerade bilder, även om de är öppna eller konstiga.

Craiyon är ett relativt nytt verktyg, men det har redan använts för att generera en mängd olika imponerande bilder. Några av de mest populära användningsområdena för Craiyon är

 1. Skapa konst: Craiyon kan användas för att skapa en mängd olika typer av konst, inklusive målningar, teckningar och skulpturer. Användarna kan experimentera med olika stilar och tekniker för att skapa unika och originella konstverk.
 2. Design: Craiyon kan användas för att generera bilder för designändamål, t.ex. logotyper, produktillustrationer och webbplatsgrafik. Verktyget kan hjälpa designers att snabbt och enkelt skapa visuellt tilltalande och effektiva bilder.
 3. Utbildning: Craiyon kan användas för att generera bilder som hjälper till att illustrera koncept och idéer. Lärare och studenter kan använda Craiyon för att skapa interaktiva läromedel som är mer engagerande och effektiva.
 4. Underhållning: Craiyon kan användas för att generera bilder för roliga och kreativa ändamål. Användare kan använda Craiyon för att skapa humoristiska bilder, surrealistiska bilder eller bilder som helt enkelt väcker deras fantasi.

Craiyon är ett kraftfullt verktyg som kan användas för en mängd olika ändamål. Med sin förmåga att generera högkvalitativa bilder från textbeskrivningar är Craiyon ett populärt verktyg för konstnärer, designers, utbildare och alla som vill utforska sin kreativitet.

Här är några av fördelarna med att använda Craiyon:

 • Lätt att använda: Craiyon är lätt att använda, även för dem som inte är bekanta med AI. Användargränssnittet är enkelt och intuitivt, och verktyget kräver ingen utbildning eller erfarenhet.
 • Skapar bilder av hög kvalitet: Craiyon kan generera högkvalitativa bilder som är realistiska, detaljerade och kreativa. Verktyget kan även generera bilder i olika stilar, t.ex. fotorealistiska, abstrakta och tecknade.
 • Mångsidig: Craiyon kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive konst, design, utbildning och underhållning.
 • Gratis: Craiyon är gratis, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för alla som vill experimentera med AI-driven bildgenerering.

Om du letar efter ett kraftfullt och lättanvänt verktyg för att generera bilder från textbeskrivningar är Craiyon ett bra alternativ. Verktyget är gratis att använda och har potential att hjälpa dig att skapa fantastiska och kreativa bilder.

I vårt test utmärker denna som bäst gratisverktyg bland bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024.

4. Midjourney – En av de mest populära sajterna för AI-bilder 2024

mest populära sajter för att skapa AI-bilder 2024

Midjourney är ett kraftfullt AI-drivet bildgenereringsverktyg som kan skapa fantastiska och realistiska bilder från textbeskrivningar. Verktyget är för närvarande i öppen betaversion, men har redan använts för att skapa en mängd olika imponerande bilder.

Midjourney använder en stor språkmodell för att förstå och bearbeta textmeddelanden. Språkmodellen kan sedan generera bilder som matchar beskrivningen. Midjourney kan generera bilder i en mängd olika stilar, inklusive fotorealistiska, abstrakta och tecknade.

Varje bild som du genererar läggs ut offentligt i Midjourneys Discord, vilket kan vara en nackdel för företagsanvändning. Till skillnad från vad sägs i videon nedan är Midjourney inte längre gratis. Den erbjuder en gratis provperiod som begränsar dig till 0,4 timmars GPU-tid totalt, eller cirka 25 bilder.

Här är några av funktionerna i Midjourney:

 1. Bilder av hög kvalitet: Midjourney kan generera högkvalitativa bilder som är både realistiska och detaljerade.
 2. Kreativ frihet: Midjourney tillåter användare att vara mycket kreativa med sina textmeddelanden. Användarna kan beskriva den bild de vill ha i detalj, eller de kan vara mer abstrakta. Midjourney kommer att försöka generera en bild som matchar beskrivningen.
 3. Många olika stilar: Midjourney kan generera bilder i en mängd olika stilar. Användaren kan välja mellan olika förinställda stilar eller skapa en egen stil.
 4. Interaktiv återkoppling: Midjourney låter användarna ge feedback på de bilder som genereras. Användarna kan använda denna feedback för att hjälpa Midjourney att förbättra sin förståelse av deras förfrågningar.

Här är några av de möjliga användningsområdena för Midjourney:

 • Skapa konst: Midjourney kan användas för att skapa en mängd olika typer av konst, inklusive målningar, teckningar och skulpturer. Användarna kan experimentera med olika stilar och tekniker för att skapa unika och originella konstverk.
 • Design: Midjourney kan användas för att generera bilder för designändamål, t.ex. logotyper, produktillustrationer och webbplatsgrafik. Verktyget kan hjälpa designers att snabbt och enkelt skapa visuellt tilltalande och effektiva bilder.
 • Utbildning: Midjourney kan användas för att generera bilder som hjälper till att illustrera koncept och idéer. Lärare och studenter kan använda Midjourney för att skapa interaktiva läromedel som är mer engagerande och effektiva.
 • Underhållning: Midjourney kan användas för att generera bilder för roliga och kreativa ändamål. Användare kan använda Midjourney för att skapa humoristiska bilder, surrealistiska bilder eller bilder som helt enkelt väcker deras fantasi.

Läs mer: Hur skapa bra bilder med Midjourney

5. Starry AI – För rymdfantasten

Starry AI är en AI-driven bildgenerator som är specialiserad på att skapa fantastiska och realistiska bilder av rymden. Den använder ett sofistikerat neuralt nätverk för att tolka komplexa textmeddelanden och producera fascinerande visualiseringar av galaxer, nebulosor och andra himlafenomen. Med sitt användarvänliga gränssnitt och mångsidiga funktioner har Starry AI fångat fantasin hos både rymdentusiaster och konstnärer.

Viktiga funktioner:

 • Realism utan motstycke: Starry AI:s djupa förståelse för rymdvetenskap gör det möjligt att generera mycket exakta och realistiska avbildningar av astronomiska objekt. Från nebulosornas intrikata strukturer till galaxernas enorma vidder – Starry AI fångar rymdens essens i sina bilder.
 • Gränslös kreativitet: Starry AI ger användarna möjlighet att utforska de gränslösa gränserna för deras fantasi. Verktygets förmåga att tolka komplexa textmeddelanden gör att du kan skapa verkligt unika och fantasifulla rymdlandskap. Oavsett om du siktar på fotorealism eller en mer abstrakt stil kan Starry AI tillgodose din konstnärliga vision.
 • Olika konstnärliga stilar: Starry AI erbjuder ett brett utbud av konstnärliga stilar för att passa dina preferenser. Från klassiska akvarellåtergivningar av rymden till livfulla digitala landskap – Starry AI:s skapelser återges med AI:s signaturprecision.
 • Interaktiv redigering: Starry AI:s interaktiva redigeringsfunktioner ger dig kontroll över dina skapelser. Du kan enkelt justera parametrar som färgbalans, belysning och kontrast för att uppnå det perfekta utseendet och känslan för ditt rymdkonstverk.
 • Tillgänglighet för alla: Starry AI är utformat för att vara tillgängligt för användare på alla nivåer, från erfarna konstnärer som söker nya verktyg till dem med en nyfunnen nyfikenhet på rymden. Det intuitiva gränssnittet och de omfattande handledningarna gör det enkelt att komma igång och utforska de enorma möjligheterna inom Starry AI:s kreativa värld.

6. NightCafe – Enklast att använda

bästa sajter för ai bilder 2024

NightCafe är ett annat stort namn bland AI-konstgeneratorer. NightCafe bygger på ett kreditsystem, men det finns även alternativ för att tjäna krediter genom att delta i gemenskapen. Här kan du också börja med att testa verktyget och ladda ner 5 gratisbilder innan registrering.

NightCafe hör att de i dagsläget har bland det största antalet algoritmer i jobb i jämförelse med andra AI-konstgeneratorer. För avancerade användare ger detta verktyg många möjligheter. Du har också möjlighet att skapa videon med hjälp av verktyget.

Här är några bilder som skapats med följande texter:

“A raccoon astronaut with the cosmos reflecting on the glass of his helmet dreaming of the stars” och “Man in Winter Wonderland”

I de flesta fall är det upp till användaren att ge tillräckligt detaljerade beskrivningar, samt även stil på bilderna/konstverken. Verktyget imponerar onekligen med sin mångsidighet.

Detta är en av de enklaste att använda i vårt test av bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024.

7. DeepAI – Helt gratis sajt för AI-bilder

deep ai

DeepAI grundades 2016 med målet att demokratisera AI genom programvara med öppen källkod. Detta program är helt gratis och erbjuder olika verktyg som kan användas för att skapa realistiska bilder.

DeepAI gör det möjligt för dig att skapa så många bilder som du vill. Den är mycket anpassningsbar, vilket gör att du kan ändra mängden detaljer, färger, texturer med mera. Om du skriver in en illustration kan DeepAI omedelbart generera en vektorbild. Här har genererat en bild med texten “Illustration Snow White Manga”:

Det finns också möjlighet att med verktyget CartoonGAN att förvandla bilderna till tecknade serier.

8. Bing Image Creator – Mångsidigt och lätt att använda

bing image creator

Bing Image Creator är ett gratis AI-drivet bildgenereringsverktyg som gör det möjligt att skapa bilder från textbeskrivningar. Det drivs av Microsofts egna AI-modeller och kan generera bilder i en mängd olika stilar, inklusive fotorealistiska, abstrakta och tecknade.

Här är några av de viktigaste funktionerna i Bing Image Creator:

 • Lätt att använda: Bing Image Creator har ett enkelt och intuitivt gränssnitt som gör det lätt att komma igång. Användare kan helt enkelt ange en textbeskrivning av den bild de vill skapa, och Bing Image Creator kommer att generera en bild baserad på den beskrivningen.
 • Många olika stilar: Bing Image Creator kan generera bilder i en mängd olika stilar, så att användaren kan hitta bilder som matchar hans eller hennes personliga preferenser.
 • Bilder av hög kvalitet: Bing Image Creator kan generera högkvalitativa bilder som är både detaljerade och realistiska.
 • Kreativ frihet: Bing Image Creator låter användarna vara kreativa med sina textbeskrivningar. Användarna kan vara så specifika eller så abstrakta som de vill, och Bing Image Creator kommer att försöka generera en bild som matchar deras beskrivning.
 • Interaktiv feedback: Bing Image Creator ger användarna möjlighet att ge feedback på de bilder som genereras. Denna feedback kan användas för att hjälpa Bing Image Creator att förbättra sin förståelse av användarnas önskemål.

9. DreamStudio (Stable Diffusion) – Bäst för fotografer

bästa sajter för att skapa ai bilder online 2024

DreamStudio från Stability AI är ett AI-drivet bildgenereringsverktyg som använder en stor språkmodell för att skapa realistiska och detaljerade bilder från textbeskrivningar. Det är ett relativt nytt verktyg, men det har redan använts för att skapa en mängd imponerande bilder.

Här är några av de viktigaste funktionerna i DreamStudio by Stability AI:

 • Bilder av hög kvalitet: DreamStudio by Stability AI kan generera högkvalitativa bilder som är både realistiska och detaljerade.
 • Kreativ frihet: Låter användarna vara mycket kreativa med sina textmeddelanden. Användarna kan beskriva den bild de vill ha i detalj eller vara mer abstrakta. DreamStudio by Stability AI kommer att försöka generera en bild som matchar beskrivningen.
 • Många olika stilar: DreamStudio by Stability AI kan generera bilder i en mängd olika stilar. Användaren kan välja mellan olika förinställda stilar eller skapa en egen stil.
 • Interaktiv återkoppling: Det ger användarna möjlighet att ge feedback på de bilder som genereras. Denna feedback kan användas för att hjälpa DreamStudio by Stability AI att förbättra sin förståelse av användarnas önskemål.

Hur gör man AI-bilder gratis?

Hur gör man AI-bilder gratis?

Detta var våra favoriter bland bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024. Här hittade du också flera helt gratis sajter för att skapa AI-bilder. Det finns alltså ett antal olika sätt att göra AI-bilder gratis.

Ett sätt är att använda en AI-bildgenerator som är helt gratis. Några populära alternativ inkluderar:

 • Craiyon (tidigare Dream by WOMBO): Craiyon är en gratis AI-bildgenerator som är lätt att använda och producerar högkvalitativa resultat. Den erbjuder en mängd olika stilar, inklusive fotorealistisk, abstrakt och tecknad.
 • Bing Image Creator: Bing Image Creator är en gratis AI-bildgenerator som drivs av Microsofts Bing-sökmotor. Den är enkel att använda och producerar högkvalitativa resultat.

Ett annat sätt att göra AI-bilder gratis är att använda en AI-redigeringsapp som erbjuder en gratis grundversion. Några populära alternativ inkluderar:

 • Adobe Photoshop Express: Adobe Photoshop Express är en gratis AI-redigeringsapp som erbjuder ett brett utbud av verktyg för att redigera bilder.
 • Canva: Canva är en gratis AI-redigeringsapp som gör det enkelt att skapa professionella bilder och grafik.
 • Picsart: Picsart är en gratis AI-redigeringsapp som erbjuder ett brett utbud av verktyg för att redigera och skapa bilder.

Skapa AI-bilder gratis steg-för-steg guide

För att skapa en AI-bild gratis med en AI-bildgenerator, följ dessa steg:

 1. Gå till AI-bildgeneratorns webbplats eller app.
 2. Klicka på “Skapa gratis bild” eller ett liknande alternativ.
 3. Ange en textbeskrivning för den bild du vill skapa. Beskrivningen kan vara så enkel eller komplex som du vill.
 4. Klicka på “Skapa bild” eller ett liknande alternativ.
 5. AI-bildgeneratorn kommer att skapa bilden och visa den för dig.
 6. Du kan spara bilden eller dela den med andra.

För att skapa en AI-bild gratis med en AI-redigeringsapp, följ dessa steg:

 1. Öppna AI-redigeringsappen.
 2. Klicka på “Skapa ny bild” eller ett liknande alternativ.
 3. Använd AI-redigeringsappens verktyg för att skapa den bild du vill ha.
 4. Spara den redigerade bilden.

Tips för att skapa AI-bilder gratis

Här är några tips för att skapa bra AI-bilder gratis:

 • Var specifik i dina textbeskrivningar. Ju mer specifik du är, desto mer sannolikt är det att AI-bildgeneratorn kommer att skapa den bild du vill ha.
 • Använd flera olika textbeskrivningar. Om du inte är nöjd med den första bilden du får, försök att använda en annan textbeskrivning.
 • Experimentera med olika AI-bildgeneratorer och AI-redigeringsappar. Det finns många olika alternativ tillgängliga, så det är värt att prova olika verktyg för att se vilket som fungerar bäst för dig.

Med lite övning kan du lära dig att skapa fantastiska AI-bilder gratis.

Sammanfattning – Bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024

Detta var några av våra favoriter bland bästa sajter för att skapa AI-bilder 2024. Som nämnt är detta ett område under snabb utveckling och nya tjänster dyker hela tiden upp. Därför är det en bra idé att jämna mellanrum kolla in vår lista för innovativa nya verktyg att testa på marknaden.

More from Benny Sjölind
Electrolux vann 11 utmärkelser iF Design Awards 2024 för sina innovativa vitvaror
Electrolux Group nådde anmärkningsvärda framgångar vid årets iF Design Awards, och fick...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *