Bästa sajter för att skapa AI-bilder online

Bästa sajter för att skapa AI-bilder

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i kreativa branscher och de senaste åren har vi sett en stor mängd med tjänster växa fram. Det handlar om allt från AI-verktyg som genererar text till bilder. I takt med att dessa verktyg blir allt bättre har en ny era av AI-genererad konst växt fram. Här tar vi fram bästa sajter för AI-skapade bilder online.

Vi har ofta fått höra att AI kommer att automatisera och ta över mänskliga arbetsuppgifter. Även om vi har en lång väg ännu tills detta blir verklighet, har vi börjat se fler och fler AI-verktyg som visar imponerande resultat. Det gäller även inom kreativa branscher som konst och andra kreativa branscher. För att generera texter utifrån kommando har AI-tekniken tagit stora steg framåt de senaste åren.

Ännu är AI dock kanske främst ett komplementerande verktyg som behöver assistans och redigering. Men även i dagens läge är tekniken fullt kapabel att ersätta arbetsintensiva mänskliga arbetsskeden.

Läs mer: Bästa mobilkamera 2023

Bästa sajter för att skapa AI-bilder

Det finns redan idag ett stort antal olika tjänster online för att skapa AI-genererad konst och bilder. Här är några de bästa sajterna för att generera AI-bilder just nu:

DALL-E 2

DALL-E 2 är en AI-bildgenerator som är utvecklad av OpenAI. På bara några minuter kan du skapa mycket realistiska bilder med hjälp av AI-teknik. Enligt OpenAI kan verktyget användas för att skapa illustrationer, designa produkter och generera nya idéer för företag.

How to Create Amazing AI-Generated Images: An organized approach to creating dramatic, vivid and expressive images
145,09 kr
Köp här
Vi får provision om du köper via oss (utan extra kostnader för dig).
09/25/2023 06:19 am GMT

DALL-E 2:s lättanvända gränssnitt gör det möjligt för vem som helst att skapa högkvalitativa bilder med AI. Detta innebär att inte bara professionella konstnärer kommer att finna värde i DALL-E 2, utan även det är också möjligt att använda verktyget t.ex. för att ta fram bilder till blogg- och nyhetsartiklar.

Ett av de bästa verktygen som DALL-E 2 erbjuder är dess pensel, som gör att du kan lägga till detaljer som skuggor, höjdpunkter med mera i din bild. Verktyg som penseln gör det möjligt att skapa komplexa bilder med flera lager, vart och ett anpassat med sina egna egenskaper.

NightCafe

NightCafe är ett annat stort namn bland AI-konstgeneratorer. NightCafe bygger på ett kreditsystem, men det finns även alternativ för att tjäna krediter genom att delta i gemenskapen. Här kan du också börja med att testa verktyget och ladda ner 10 gratisbilder innan registrering.

NightCafe hör att de i dagsläget har bland det största antalet algoritmer i jobb i jämförelse med andra AI-konstgeneratorer. För avancerade användare ger detta verktyg många möjligheter. Du har också möjlighet att skapa videon med hjälp av verktyget.

Här är några bilder som skapats med följande texter:

”A raccoon astronaut with the cosmos reflecting on the glass of his helmet dreaming of the stars” och ”Man in Winter Wonderland”

I de flesta fall är det upp till användaren att ge tillräckligt detaljerade beskrivningar, samt även stil på bilderna/konstverken. Verktyget imponerar onekligen med sin mångsidighet.

DeepAI

DeepAI grundades 2016 med målet att demokratisera AI genom programvara med öppen källkod. Detta program är helt gratis och erbjuder olika verktyg som kan användas för att skapa realistiska bilder.

bilder från text program

DeepAI gör det möjligt för dig att skapa så många bilder som du vill. Den är mycket anpassningsbar, vilket gör att du kan ändra mängden detaljer, färger, texturer med mera. Om du skriver in en illustration kan DeepAI omedelbart generera en vektorbild. Här har genererat en bild med texten ”Illustration Snow White Manga”:

illustration Snow White Manga

Det finns också möjlighet att med verktyget CartoonGAN att förvandla bilderna till tecknade serier.

Deep Dream Generator

bästa sajter för ai bilder 2023

Deep Dream Generator är en AI-konstgenerator som förvandlar enkel text till bilder. Verktyget ger dig tre konstgenereringslägen och många avancerade kontrollfunktioner att justera och finjustera din konst.

Du kan även skapa en profil, publicera bilder och gilla och följa andra skapare. Här är de mest framstående funktionerna i Deep Dream Generator.

Du kan välja AI-genereringsläge i tre lägen:

  • Text 2 Dream för att omvandla textinmatningar till bilder.
  • Deep Style för att generera en bild från en basbild.
  • Deep Dream för att generera abstrakt och psykedelisk konst.

Det finns en gratis testversion med vilken du kan generera ca. 10 bilder. Om du vill ha full tillgång till tjänsten kostar den $19.00/månad (drygt 200 kr/månad).

Midjourney

ai för att generera bilder 2023

Den här plattformen är välrenommerad för att skapa visuellt tilltalande bilder. Den är unik eftersom den endast är tillgänglig via Discord. Du kan ange en uppmaning och roboten genererar fyra varianter av din uppmaning.

Varje bild som du genererar läggs ut offentligt i Midjourneys Discord, vilket kan vara en nackdel för företagsanvändning. Till skillnad från vad sägs i videon nedan är Midjourney inte längre gratis. Den erbjuder en gratis provperiod som begränsar dig till 0,4 timmars GPU-tid totalt, eller cirka 25 bilder.

Därefter börjar Basic Plan på 10 dollar/månad och kommer med 3,3 timmars GPU-tid per månad, eller cirka 200 bilder. Tjänsten kommer sedan att generera fyra varianter av din uppmaning, som du sedan kan ladda ner, uppgradera, redigera på nytt och mycket mer.

DreamStudio (Stable Diffusion)

bästa sajter för att skapa ai bilder online 2023

DreamStudio är en generativ AI-text-till-bild-webbapplikation som utvecklats av Stable Diffusion. I likhet med DALL-E2 använder den naturlig språkbehandling för att generera bilder från uppmaningar och erbjuder användarna inmatningskontroller för att ytterligare anpassa bilden.

Priset för att använda DreamStudio är ungefär 1,18 dollar för varje 100 generationskrediter. De inställningar som väljs avgör hur genereringskrediterna används. Ju högre steg och upplösning desto högre kostnad.

Jasper Art

Jasper är främst känt som en tjänst för textgenerering, men nyligen har även Jasper AI lanserats. Här kan du få fram snygga bilder genom enkla kommandon.

Beskriv bilden du ser i ditt huvud för Jasper med så många eller så få detaljer som du vill. Välj ytterligare detaljer som medium, konstnär och stämning för att förstärka ditt kreativa uttryck.Jasper läser din uppmaning och genererar 4 bilder på några sekunder. Spara, dela och använd din upphovsrättsfria bild hur du vill.

Written By
More from Redaktionen
Bästa nya bärbara datorer 2023 – Här är modellerna som väntas bli storsäljare detta år
Det finns många intressanta lanseringar bland bärbara datorer 2023. Här tar vi...
Read More