Bästa sajter för att skapa AI-bilder online

Bästa sajter för att skapa AI-bilder

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i kreativa branscher och de senaste åren har vi sett en stor mängd med tjänster växa fram. Det handlar om allt från AI-verktyg som genererar text till bilder. I takt med att dessa verktyg blir allt bättre har en ny era av AI-genererad konst växt fram. Här tar vi fram bästa sajter för AI-skapade bilder online.

Vi har ofta fått höra att AI kommer att automatisera och ta över mänskliga arbetsuppgifter. Även om vi har en lång väg ännu tills detta blir verklighet, har vi börjat se fler och fler AI-verktyg som visar imponerande resultat. Det gäller även inom kreativa branscher som konst och andra kreativa branscher. För att generera texter utifrån kommando har AI-tekniken tagit stora steg framåt de senaste åren.

Ännu är AI dock kanske främst ett komplementerande verktyg som behöver assistans och redigering. Men även i dagens läge är tekniken fullt kapabel att ersätta arbetsintensiva mänskliga arbetsskeden.

Läs mer: Bästa mobilkamera 2023

Bästa sajter för att skapa AI-bilder

Det finns redan idag ett stort antal olika tjänster online för att skapa AI-genererad konst och bilder. Här är några de bästa sajterna för att generera AI-bilder just nu:

DALL-E 2

DALL-E 2 är en AI-bildgenerator som är utvecklad av OpenAI. På bara några minuter kan du skapa mycket realistiska bilder med hjälp av AI-teknik. Enligt OpenAI kan verktyget användas för att skapa illustrationer, designa produkter och generera nya idéer för företag.

DALL-E 2:s lättanvända gränssnitt gör det möjligt för vem som helst att skapa högkvalitativa bilder med AI. Detta innebär att inte bara professionella konstnärer kommer att finna värde i DALL-E 2, utan även det är också möjligt att använda verktyget t.ex. för att ta fram bilder till blogg- och nyhetsartiklar.

Ett av de bästa verktygen som DALL-E 2 erbjuder är dess pensel, som gör att du kan lägga till detaljer som skuggor, höjdpunkter med mera i din bild. Verktyg som penseln gör det möjligt att skapa komplexa bilder med flera lager, vart och ett anpassat med sina egna egenskaper.

NightCafe

NightCafe är ett annat stort namn bland AI-konstgeneratorer. NightCafe bygger på ett kreditsystem, men det finns även alternativ för att tjäna krediter genom att delta i gemenskapen. Här kan du också börja med att testa verktyget och ladda ner 10 gratisbilder innan registrering.

NightCafe hör att de i dagsläget har bland det största antalet algoritmer i jobb i jämförelse med andra AI-konstgeneratorer. För avancerade användare ger detta verktyg många möjligheter. Du har också möjlighet att skapa videon med hjälp av verktyget.

Här är några bilder som skapats med följande texter:

”A raccoon astronaut with the cosmos reflecting on the glass of his helmet dreaming of the stars” och ”Man in Winter Wonderland”

I de flesta fall är det upp till användaren att ge tillräckligt detaljerade beskrivningar, samt även stil på bilderna/konstverken. Verktyget imponerar onekligen med sin mångsidighet.

DeepAI

DeepAI grundades 2016 med målet att demokratisera AI genom programvara med öppen källkod. Detta program är helt gratis och erbjuder olika verktyg som kan användas för att skapa realistiska bilder.

bilder från text program

DeepAI gör det möjligt för dig att skapa så många bilder som du vill. Den är mycket anpassningsbar, vilket gör att du kan ändra mängden detaljer, färger, texturer med mera. Om du skriver in en illustration kan DeepAI omedelbart generera en vektorbild. Här har genererat en bild med texten ”Illustration Snow White Manga”:

illustration Snow White Manga

Det finns också möjlighet att med verktyget CartoonGAN att förvandla bilderna till tecknade serier.

Jasper Art

Jasper är främst känt som en tjänst för textgenerering, men nyligen har även Jasper AI lanserats. Här kan du få fram snygga bilder genom enkla kommandon.

Beskriv bilden du ser i ditt huvud för Jasper med så många eller så få detaljer som du vill. Välj ytterligare detaljer som medium, konstnär och stämning för att förstärka ditt kreativa uttryck.Jasper läser din uppmaning och genererar 4 bilder på några sekunder. Spara, dela och använd din upphovsrättsfria bild hur du vill.

Skrivet av
Mer från Redaktionen
Världens lyxigaste TV som även omformas till skulptur – pris på drygt 1,8 miljoner kronor
Lyx-TV-märket C SEED har nu lanserat Next Level TV i tre storlekar:...
Läs mer
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *