Så skapar du de perfekta AI-bilderna på Midjourney

hur använda midjourney för att skapa perfekta AI-bilder

Midjourney är en kraftfull AI-bildgenerator som kan skapa fantastiska och fantasifulla bilder från textkommandon och har redan blivit ett populärt verktyg för konstnärer, designers och kreatörer av alla slag. I denna guide ger vi dig tips för hur du skapar de perfekta AI-bilderna på Midjourney.

För att använda Midjourney behöver du bara skriva in en text som beskriver den bild du vill skapa. AI:n kommer sedan att generera fyra bilder baserat på din uppmaning. Du kan också ge ytterligare information till AI:n, t.ex. vilken stil du vill ha på bilden eller vilken stämning du vill förmedla.

Midjourney kan skapa bilder i en mängd olika stilar, från realistiska till fantastiska. Den kan också skapa bilder i olika konstnärliga medier, t.ex. målning, teckning och fotografi. Det gör Midjourney till ett mångsidigt verktyg för en mängd olika kreativa projekt.

Läs också: Hur man skapar bra AI-bilder

Vilka bilder kan man skapa på Midjourney?

vad kan man skapa med midjourney

Här är några exempel på hur Midjourney kan användas som ett verktyg för att skapa AI-bilder:

 • Skapa concept art för videospel och filmer: Midjourney kan användas för att generera concept art för nya karaktärer, miljöer och rekvisita. Detta kan hjälpa artister att snabbt visualisera sina idéer och få feedback från andra.
 • Utformning av nya produkter och förpackningar: Midjourney kan användas för att generera designidéer för nya produkter och förpackningar. Detta kan hjälpa designers att skapa innovativ och visuellt tilltalande design.
 • Skapa marknadsföringsmaterial: Midjourney kan användas för att generera bilder till marknadsföringsmaterial, t.ex. affischer, flyers och inlägg på sociala medier. Detta kan hjälpa företag att skapa iögonfallande och engagerande marknadsföringsmaterial.
 • Skapa personlig konst: Midjourney kan användas för att skapa personliga konstprojekt, t.ex. målningar, teckningar och fotografier. Det är ett utmärkt sätt för konstnärer att utforska sin kreativitet och skapa unika och vackra konstverk.
 • Bilder för webbsajter: Ett av de ändamål som Midjourney används flitigast för är ändå för bilder till webbsajter och bloggar. Det är ett ytterst kraftfullt sätt att ta fram snygga och kreativa bilder istället för att behöva köpa dyra bilder i bildbanker. Det är också ett bra sätt att skapa mer genuina bilder istället för de som ständigt återanvänds på sajter som Canva.

Bästa tips för att skapa AI bilder på Midjourney

så skapar du perfekta ai bilder med midjourney

Här är några tips på hur du använder Midjourney för att skapa AI-bilder:

Förstå plattformen

Innan du börjar bör du bekanta dig med Midjourneys funktioner, verktyg och möjligheter. Detta kommer att ge dig en tydlig uppfattning om vad som är möjligt och hur du navigerar på plattformen.

Definiera ditt mål

Vad vill du uppnå med den AI-genererade bilden? Oavsett om det är för marknadsföring, konst eller något annat syfte, kommer ett tydligt mål att vägleda din skapandeprocess.

Ge tydliga indata

Var så specifik som möjligt i dina textfrågor. Ju mer specifik du är, desto bättre kommer AI:n att kunna förstå vad du vill skapa.

Beskriv genom nyckelord

Använd nyckelord för att beskriva den önskade stilen, stämningen och kompositionen i bilden. Du kan till exempel säga “en realistisk målning av en katt som sitter på en fönsterbräda i ett solbelyst rum” eller “ett fantastiskt landskap med flytande öar och vattenfall.”

Experimentera

Experimentera med olika uppmaningar för att se vilken typ av bilder AI genererar. Midjourney kan skapa en mängd olika bilder, så det är värt att experimentera för att se vad du kan skapa.

Revidera och återskapa

AI-genererade bilder kanske inte blir perfekta på första försöket. Tveka inte att göra justeringar, justera inställningar eller till och med börja om från början om resultatet inte är vad du förväntade dig.

Var inte rädd för att revidera dina uppmaningar. Om du inte är nöjd med resultatet av din första uppmaning kan du revidera den och försöka igen. Midjourney är ett kreativt verktyg, så var inte rädd för att experimentera och ha kul med det.

Integrera med andra verktyg

Om Midjourney tillåter det, integrera ditt AI-verktyg med annan programvara eller andra plattformar. Detta kan förbättra kvaliteten och mångsidigheten hos dina bilder.

Sök feedback

Dela dina AI-genererade bilder med kollegor eller potentiella publikmedlemmar för att få feedback. Detta kan ge insikter om förbättringsområden.

Använd på ett ansvarsfullt sätt

Kom ihåg att även om AI kan skapa fantastiska bilder är det viktigt att använda den på ett ansvarsfullt sätt. Se till att du inte gör intrång i upphovsrätten, förvränger verkligheten eller använder bilder på ett vilseledande sätt.

Håll dig uppdaterad

AI och dess funktioner utvecklas ständigt. Håll utkik efter uppdateringar eller nya funktioner på Midjourney som kan hjälpa dig att skapa ännu bättre bilder i framtiden. Ett bra är att följa olika konton på sociala medier som LinkedIn, Facebook och Instagram.

Följ oss också här på Nya Lanseringar för att få det senaste nytt inom olika områden som bästa tjänster för AI-bilder.

Exempel på prompts/uppmaningar som ger dig bra bilder på Midjourney

För dig som behöver extra hjälp på vägen ger vi dig här är några exempel på uppmaningar som kan ge dig bra bilder på Midjourney. Som repetition är här några viktiga punkter att tänka på:

 • Var specifik och beskrivande: Ju mer specifik och beskrivande du är i din uppmaning, desto bättre kommer Midjourney att kunna förstå din vision. Istället för att skriva “en katt” kan du till exempel skriva “ett fotorealistiskt porträtt av en tabby katt med gröna ögon”.
 • Beskrivande och suggestivt: Midjourney är bra på att skapa bilder med en stark känsla av atmosfär och stämning. Försök att använda ett beskrivande språk i din uppmaning för att skapa en levande bild i läsarens huvud. Istället för att skriva “en skog” kan du till exempel skriva “en tät, gammal skog med höga träd och solljus som silar genom löven”.
 • Kreativ och fantasifull: Midjourney kan generera bilder av nästan allt du kan föreställa dig. Var inte rädd för att vara kreativ och experimentera med olika idéer. Du kan till exempel skriva “en katt som rider på en enhörning genom en regnbågsfärgad skog” eller “en svävande stad i himlen med luftskepp och vattenfall”.

Här är några specifika exempel på uppmaningar som har visat sig generera bra bilder på Midjourney:

 1. Ett fotorealistiskt porträtt av en tabby katt med gröna ögon i stil med Van Gogh
 2. En tät, uråldrig skog med höga träd och solljus som silar genom löven, i stil med Hayao Miyazaki
 3. En svävande stad i himlen med luftskepp och vattenfall, i stil med Syd Mead
 4. Ett cyberpunkigt stadslandskap med neonljus och höga skyskrapor
 5. Ett surrealistiskt landskap med smältande klockor och omöjlig arkitektur
 6. Ett porträtt av en mystisk kvinna med glödande ögon och eterisk skönhet
 7. En kamp mellan titaner, med Zeus som slåss mot Poseidon
 8. En solnedgång på en avlägsen planet, med främmande himlar och landskap
 9. En kosmisk balett av stjärnor och galaxer
 10. En drömlik värld med flytande öar och omöjlig geometri
 11. En glimt in i framtiden, med avancerad teknik och nya livsformer
 12. Ett porträtt av dig själv som superhjälte, med dina unika krafter och förmågor
 13. En scen från din favoritbok eller favoritfilm, omgjord i din egen personliga stil

Du kan också försöka använda nyckelord för att påverka stilen på den bild som Midjourney genererar. Du kan till exempel lägga till nyckelorden “fotorealistisk”, “digital konst”, “målning”, “illustration” eller “skiss” till din uppmaning.

Du kan också prova att använda nyckelorden “högupplöst”, “detaljerad” eller “filmisk” för att skapa en mer polerad bild.

Experimentera med olika uppmaningar och se vilka resultat du får. Midjourney är ett kraftfullt verktyg för att skapa kreativa och unika bilder, och ju mer du experimenterar, desto bättre kommer du att bli på att få de resultat du vill ha.

More from Benny Sjölind
Real Madrids nya hemmatröja för säsongen 2023/24 släpps idag!
I en fängslande blandning av tradition och innovation presenterar Real Madrid och...
Read More
0 replies on “Så skapar du de perfekta AI-bilderna på Midjourney”