TUI lanserar vädergaranti för resor – Nu kan du få ersättning vid dåligt väder

tui vädergaranti

Bekymrar det dig att dåligt väder skall förstöra din semester? Då har vi en utmärkt nyhet för dig. TUI, en framstående aktör inom resebranschen i Sverige, introducerar nu en nyhet för dem som önskar ekonomisk trygghet vid regnskurar.

Att drömma om sköna stunder på stranden kan förvandlas till besvikelse om himlen öppnar sig. Därför har TUI inlett ett partnerskap med Sensible Weather, en aktör inom väderlösningar, för att erbjuda en vädersäkring som innebär möjlighet till ekonomisk kompensation vid regn.

När du bokar din resa kan du välja att lägga till denna försäkring. Baserat på väderutsikterna för resans plats bestäms en extra avgift.

tui vädergaranti för resor

Om prognosen indikerar regn på minst 1,5mm per timme under en period av två timmar eller mer, triggas försäkringen och du får pengar tillbaka samma dag. Beloppet som betalas ut är relaterat till resans totala kostnad.

Det ska kännas tryggt att resa med TUI. Vi kan inte påverka vädret på våra resmål, men med denna vädergaranti kan våra kunder få en rolig semester även om det regnar. Ersättningen betalas ut samma dag vilket ger resenärerna möjlighet att sysselsätta sig med väderoberoende aktiviteter, till exempel ett museibesök eller en shoppingrunda, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden.

Denna vädergaranti finns nu tillgänglig och erbjuds som ett tillägg för dem som bokar paketresor med TUI till specifika destinationer.

Läs också: TUI lanserar ny resedestination: Mexikanska El Cuyo

More from Benny Sjölind
Så skapar du de perfekta AI-bilderna på Midjourney
Midjourney är en kraftfull AI-bildgenerator som kan skapa fantastiska och fantasifulla bilder...
Read More
0 replies on “TUI lanserar vädergaranti för resor – Nu kan du få ersättning vid dåligt väder”