TUI introducerar en ny pärla i Mexiko: El Cuyo

el cuyo Mexico destination

Medan Playa del Carmen, Cancun och Tulum har lockat turister från hela världen, inklusive Sverige, avslöjar TUI nu en dold skatt för dem som vill utforska en mindre känd del av Mexiko – El Cuyo, en lugn by belägen på Yucatanhalvöns nordöstra kust. Denna destination erbjuder besökare orörda stränder, genuin mexikansk mat och oförglömliga naturupplevelser.

TUI, som redan är den enda researrangören som erbjuder direktflyg till Mexiko från Sverige under vintersäsongen, utökar nu sitt erbjudande med denna nya destination. El Cuyo, omgiven av tropisk grönska, erbjuder en avkopplande atmosfär där besökare kan njuta av barfotaliv på dess vita sandstränder.

För naturälskare finns det möjligheter att skåda vilda djur som flamingos, sköldpaddor och delfiner. För äventyrslystna är det också en utmärkt plats för kitesurfing.

el cuyo Mexico resedestination

För dem som föredrar lugn och ro, är El Cuyo det perfekta valet. Byn kan utforskas till fots på mindre än en halvtimme, och erbjuder ett urval av restauranger, caféer och gatukök. Istället för stora hotellkomplex, kan resenärer förvänta sig mindre, charmiga hotell med en personlig touch.

Mexiko är otroligt mångsidigt och erbjuder autentiska natur- och matupplevelser, en rik kultur och historia med till exempel världsarvet Chichén Itzá, samt ett stort utbud av shopping och nattliv – allt i en destination. Vårt nya resmål El Cuyo kan med fördel kombineras med några av de mer populära turistorterna för att få det bästa av allt som Mexiko har att erbjuda, säger Tommy Serban, kommersiell direktör i Norden på TUI.

el cuyo Mexico som resedestination

TUI:s kunder har också möjlighet att kombinera två destinationer under en tvåveckorsresa, vilket ger dem chansen att uppleva både Cancuns pulserande nattliv och El Cuyos lugna atmosfär.

TUI breddar sitt hotellutbud vid Mayarivieran

Utöver att introducera El Cuyo, lägger TUI till nya hotell i både mellanklass och lyxkategorin. I det populära Tulum expanderar TUI sitt utbud med boendealternativ i centrum samt direkt vid stranden, från enkla hotell till större resorts.

Några av de tillagda hotellen inkluderar Blue Star Viva Maya by Windham i Playa del Carmen, Hilton Tulum Riviera Maya nära Tulum och Thomson Playa del Carmen, bland andra.

Snabbfakta om El Cuyo:

el cuyo Mexiko som resedestination
  • Ny destination från TUI vintern 2023.
  • Direktflyg tillgängliga från Stockholm och Köpenhamn.
  • Flygtid: Cirka 12h 20min (utresa) och 10h 05min (hemresa) från Stockholm.
  • Resan från Cancun tar cirka 3 timmar.
  • Premium Class tillgänglig på TUI:s direktflyg under vintersäsongen.

För dem som funderar på kombinationsresor till Mexiko, rekommenderar TUI bland annat kombinationer som Isla Holbox och Playa del Carmen.

Läs också: Bästa resväskor just nu

More from Benny Sjölind
AI Sweden lanserar GPT-SW3 – språkmodell dedikerad för de nordiska språken
AI Sweden har nyligen lanserat GPT-SW3, en språkmodell dedikerad till de nordiska...
Read More
0 replies on “TUI introducerar en ny pärla i Mexiko: El Cuyo”