Trenden med “Set Jetting” – Utforska världen genom film

resedestinationer för filmälskare

Med Oscarsgalan på kommande kan vi skönja en unik trend som fängslar resenärer världen över: “Set Jetting”. Denna trend, där ikoniska filmer och TV-serier tjänar som inspiration för semesterdestinationer, förvandlar tittandet till en interaktiv upplevelse. Berömda exempel inkluderar Nya Zeelands landskap som förevigats genom “Sagan om Ringen”, Siciliens charm som skildrats i “White Lotus”, och magin vid Kings Cross Stations Plattform 9¾ från Harry Potter-serien.

Fem destinationer för filmälskare

Här är fem resedestinationer från aktuella filmer för som vill uppleva de spektakulära scenerna på nära håll:

Grekland: Santorinis charm i “Argylle”

resedestinationer för filmälskare 2024

Den färgstarka actionkomedin “Argylle” tar oss med till Greklands pittoreska landskap, där de vita husen med sina distinkta blåa tak spelar en central roll. Santorini, med sina bedårande byar som Magalochori och Emporeio, erbjuder en resa genom Greklands själ. Utflykter som leder besökare till öns högsta punkt, Profitis Ilias kloster, samt den imponerande utsikten från Akrotiri-fyren, står som höjdpunkter för den som vill följa i filmens fotspår.

Jamaica: Bob Marleys rytm i “One Love”

resedestinationer för filmälskare

Dokumentären om reggaeikonen Bob Marleys liv, “One Love”, inspirerar till en resa till Jamaica. Utforskningen av Kingston och de omgivande Blue Mountains, inklusive ett besök vid Bob Marley-museet och Emancipation Park, erbjuder en djupdykning i Marleys arv och musikens rötter.

Förenade Arabemiraten: Ökenäventyr i “Dune: Del två”

Med den efterlängtade uppföljaren till “Dune”, stiger intresset för Dubai och dess ökenlandskap. En ökensafari erbjuder en upplevelse som speglar filmens äventyr, med sanddyner som sträcker sig mot horisonten och avslutas med en traditionell grillfest under stjärnorna.

Läs också: Årets vinresor från TUI

Dominikanska Republiken: “Arthur the King” och Nationalparken Los Haitises

resedestinationer för filmälskare

Filmen “Arthur the King” skildrar en unik vänskap i den ecuadorianska djungeln men filmades i Dominikanska republiken. En tur till Los Haitises National Park erbjuder en inblick i landets naturskönhet, med dess mangrover, klippformationer och rika djurliv.

Italien: Historisk ära i “Gladiator 2”

resedestinationer för filmälskare

För fans av den episka berättelsen “Gladiator” väntar Rom med spänning. En tur till Colosseum och Forum Romanum ger en autentisk känsla av det antika Rom, där en lokal guide väcker historien till liv med berättelser om gladiatorstrider och det dagliga livet i det forna imperiet. Vi kan också tipsa om Malta och dess historiska ruiner som en destination där en del av filmen filmades in.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är allt du behöver veta om Japandi – Inredningsstilen alla pratar om just nu
Letar du efter en inredningsstil som är både stilren och avslappnad? Då...
Read More
0 replies on “Trenden med “Set Jetting” – Utforska världen genom film”