Eastern & Oriental Express by Belmond återuppstår i Sydostasien – Återinför de ikoniska tågresorna

EASTERN & ORIENTAL EXPRESS
Foto: Belmond

Eastern & Oriental Express, ett prestigefyllt Belmond-tåg i Sydostasien, kommer efter en längre paus att återgå till rälsen i februari 2024. Denna återkomst förebådar introduktionen av två nya säsongsbetonade resor från Singapore, genom Malaysias dynamiska landskap och livliga stadskärnor.

Dessa resor, med namnen “Essence of Malaysia” (aktiv från november till februari) och “Wild Malaysia” (från mars till oktober), kommer att gå ombord från Singapores Woodlands-station och resa genom fängslande destinationer som Penang, Langkawi och den främsta inkluderingen av Taman Negara National Park.

Nya rutter och förbättrade upplevelser

EASTERN & ORIENTAL EXPRESS
Foto: Belmond

“Essence of Malaysia”, en tre nätter lång utflykt, visar upp Malaysias västra prakt. Resan börjar i Singapore, går via Kuala Lumpur och Langkawi och avslutas i livliga Penang.

Höjdpunkterna inkluderar en privat kryssning till Langkawi, ett snorklingsäventyr i Pulau Payar Marine Park och en utforskning av Penangs rika mångkulturella arv, inklusive George Towns UNESCO: s världsarvslistor och dess dynamiska kulinariska scen.

Vilda Malaysia: En resa till okända territorier

EASTERN & ORIENTAL EXPRESS
Foto: Belmond

Rutten “Wild Malaysia” introducerar gästerna till den mindre trafikerade “Jungle Railway” på den östra halvön och inkluderar ett exklusivt besök i Taman Negara National Park.

Detta äventyr, som skapats i samarbete med Save Wild Tigers, kombinerar en lugn tågresa med inslag av äventyr och bevarande. Resenärerna får lära sig mer om tigerskydd, delta i en unik fotoworkshop och utforska regnskogen innan de beger sig västerut till Penang för en kulturell djupdykning.

Ombord på Eastern & Oriental Express: En kulturell fest

Ombord på Eastern & Oriental Express får gästerna uppleva den rika kulturen i Sydostasien genom olika aktiviteter. Resan bjuder på möten med lokala konstnärer och hantverkare, kvällsunderhållning med Nanyang-jazz och en kulinarisk odyssé med moderna rätter influerade av Peranakan-kulturen, tillagade av tågets Executive Chef.

Tågets lyxiga makeover

EASTERN & ORIENTAL EXPRESS
Foto: Belmond

Tåget, med 15 elegant renoverade vagnar inklusive sov-, restaurang- och barvagnar, och den berömda utomhusobservationsvagnen, visar upp en modern storhet med en sydostasiatisk touch. Varje vagn är utsmyckad med element som malaysiska broderier, orientaliskt silke och marquetry.

Tåget erbjuder tre kategorier av hytter: Pullman, State och Presidential, var och en med sin unika charm och komfort. Pullman-hytterna speglar Kuala Lumpurs livlighet, State-hytterna ekar Penangs kustkänsla och Presidential-hytterna är en hyllning till regional lyx.

Designhöjdpunkterna på tåget inkluderar ett motiv av tigerorkidé i Piano Bar Car, malaysiska batikmönster och den avslappnade atmosfären i Observation Car med naturlig korgflätning och handmålade krukor.

Resorna “Essence of Malaysia” och “Wild Malaysia” börjar båda från 3 410 dollar per person i en Pullman-hytt, inklusive alla måltider, drycker, underhållning och aktiviteter enligt resplanen.

Läs också: Orient-Express hotellet i Venedig

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
FOREO lanserar nya ESPADATM 2-serien – Lösning för att tackla hudproblem som akne och orenheter
Nya ESPADATM 2-serien från FOREO utnyttjar det effektiva blåa LED-ljuset tillsammans med...
Read More
0 replies on “Eastern & Oriental Express by Belmond återuppstår i Sydostasien – Återinför de ikoniska tågresorna”