TUI lanserar nu vinresor till världens mest spännande vindistrikt

tui vinresor 2024

TUI, en av de ledande aktörerna inom resebranschen, lanserar en exklusiv serie vinresor i samarbete med den svenska upplevelseplattformen WineTourism.com. Detta nya initiativ ger nordiska resenärer chansen att uppleva världens mest kända vindistrikt genom vinprovningar och guidade turer.

Upplev vinvärldens pärlor: Från Toscana till Kanarieöarna

tui vinresor 2024

Är du en vinentusiast som drömmer om att besöka vingårdar i Toscana, Valpolicella eller Priorat? TUI:s samarbete med WineTourism.com öppnar nu dörren till några av de mest attraktiva vindistrikten på populära resmål såsom Mallorca, Sicilien, Barcelona och Kanarieöarna.

Sedan årsskiftet erbjuder TUI vinprovningar och vingårdsbesök med lunch, där resenärer kan fördjupa sig i lokala vintraditioner och njuta av unika smakupplevelser.

Läs också: Här är de bästa resväskorna 2024

En trend i tiden

Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI, framhåller att upplevelsebaserat resande och ”gastroresor” med fokus på mat och vin var en av de starkaste resetrenderna under 2023.

Han betonar att dessa vinupplevelser passar både erfarna vinentusiaster och nybörjare som vill utforska vinets värld.

Utforska vingårdar nära och fjärran

Niklas Ridoff, vd på WineTourism.com, belyser den växande efterfrågan på vinresor och målet att göra dessa tillgängliga för en bredare publik. Han påpekar att besök på vingårdar erbjuder en inblick i ett lands mat, kultur och landskap, vilket gör upplevelsen njutbar inte bara för vinkännare.

Resmålen inkluderar Penedès utanför Barcelona, Lazio nära Rom, samt vinupplevelser på traditionella solresmål som Kanarieöarna och Cypern.

Samarbete med lokala och småskaliga producenter

TUI:s vinupplevelser innehåller besök till gårdar som producerar röda, vita, mousserande och naturviner, med många småskaliga producenter som fokuserar på ekologisk och biodynamisk odling. Dessa upplevelser inkluderar ofta närproducerade råvaror, vilket ger en äkta och hållbar resupplevelse.

Exempelvis erbjuder vingården Eudald Massana i Penedès och Quinta da Folgorosa nära Lissabon unika provningar med lokala delikatesser.

Om TUI:s nya vinupplevelser

TUI:s vinresor, som lanserades vid årsskiftet 2023/2024 i samarbete med WineTourism.com, är tillgängliga via www.tui.se och inkluderar destinationer som Mallorca, Sicilien, Malaga, Rom, Lissabon, Barcelona, Verona, Pisa och Kanarieöarna.

Dessa resor erbjuder en unik chans att fördjupa sig i vinets värld och uppleva nya kulturer på ett nära och autentiskt sätt.

Läs också: TUI vädergaranti för resor

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Cervera presenterar sin julkampanj för 2023
Cervera, en av Sveriges främsta inom kvalitativa produkter för köket, hemmet och...
Read More
0 replies on “TUI lanserar nu vinresor till världens mest spännande vindistrikt”