The Ritz-Carlton Yacht Collection’s Luminara – Sätter segel sommaren 2025

ritz-carlton luminara lyxyacht

Ritz-Carlton Yacht Collection har avslöjat sina kommande seglingsscheman för sommaren 2025, med spännande resor för sitt senaste tillskott, Ilma, i Nordeuropa – en premiär för den uppskattade samlingen. Detta tillkännagivande markerar öppnandet av bokningar för Luminara, deras tredje magnifika superyacht, vilket ger lyxresenärer fler möjligheter till oförglömliga maritima äventyr.

Utvecklingen av lyxkryssningar med The Ritz-Carlton

Sedan den första lanseringen i oktober 2022 med superyachten Evrima har The Ritz-Carlton Yacht Collection varit i framkant när det gäller att omdefiniera lyxkryssning och slå samman Ritz-Carltons oöverträffade service och komfort med seglingens utforskande anda.

Tina Edmundson, President of Luxury på Marriott International, lyfter fram Yacht Collections snabba uppgång som en ledare inom lyxkryssning, och erbjuder gästerna chansen att utforska nya kulturer och horisonter under det pålitliga namnet The Ritz-Carlton. Med det kommande tillägget av Ilma 2024 och nu Luminara är Collection redo för ytterligare tillväxt och inbjuder gästerna att fördjupa sig i lyxen på det öppna havet.

Luminara: En ledstjärna för ultralyx

ritz-carlton luminara lyxyacht

Jim Murren, styrelseordförande och VD för The Ritz-Carlton Yacht Collection, beskriver Luminara som en symbol för varumärkets engagemang för att erbjuda exceptionella, berikande reseupplevelser. Det 794 fot långa fartyget, som fått sitt namn efter sin lysande design, utlovar en rad lyxiga bekvämligheter, inklusive ett urval av rymliga sviter med privata terrasser med havsutsikt, restauranger i världsklass och direkt tillgång till havet från sin marina.

Luminaras design, som har tagits fram av de välkända företagen AD Associates, Chapi Chapo Design och belysningsspecialisten DPA, återspeglar en blandning av modernt hantverk och elegant estetik.

Läs också: Megayachten som är inspirerad av legoklossar

Utforska nya destinationer sommaren 2025

Sommaren 2025 har 53 resplaner från april till oktober, som introducerar gästerna till nya hamnar och uppslukande landutflykter. Bland höjdpunkterna finns exklusiva resor ombord på Ilma i norra Europa, där man besöker livfulla städer och kulturella landmärken.

Resorna innehåller en mängd olika upplevelser, från vinprovningar i Bordeaux till historiska utforskningar i Edinburgh, vilket garanterar att gästerna har gott om tid att upptäcka varje destinations unika erbjudanden.

Höjdpunkter i sommarens resplaner 2025 ombord på Luminara:

ritz-carlton luminara

Här är några av de resor du kan boka ombord på Luminara under 2025:

31 juli 2025 | 7-nätters rundresa i Rom

Under en övernattning i Livorno, gå på tryffeljakt i Toscana, klättra upp det ökända tornet i Pisa och upptäck renässansens ikoner i Florens. Ta sedan den natursköna liguriska kusten med kajak från Portofino och den lika fantastiska Côte d’Azur via helikopter från Monte Carlo, fortsätter till bergen i Korsikas berg och den yachtfyllda hamnen i Porto Cervo.

7 augusti 2025 | 7-nätters rundresa i Rom

På takterrassen till ett 1600-talspalats på Malta erbjuder den Michelin-stjärnade restaurangen De Mondion en utsökt upptakt till äventyren i Italien. Kontrastera Siciliens antika grekiska teatrar med de enorma ruinerna av Pompeji nära Sorrento och reflektera över den antika historia du har bevittnat medan du åker båt längs Amalfikusten och utforskar eteriska blå grottor.

21 augusti 2025 | 7-nätters rundresa i Barcelona

Njut av två dagar för att utforska de otaliga ikonerna i Rom, som Colosseum och Vatikanmuseerna, och kasta ett mynt i Trevifontänen för att säkerställa din återkomst. Sedan tar naturliga underverk centrum när du paddlar kajak den liguriska kusten och utforska den natursköna landsbygden runt Collioure som inspirerade konstnärer som Matisse och Picasso.

More from Benny Sjölind
Europeiska centralbanken går vidare med projektet för digital euro
Enligt PANews har Piero Cipollone, ledamot i Europeiska centralbankens (ECB) direktion, uppgett...
Read More
0 replies on “The Ritz-Carlton Yacht Collection’s Luminara – Sätter segel sommaren 2025”