Här är megayachten som är inspirerad av legoklossar – Ett unikt konstverk till sjöss

lyxyacht koncept
Bild: Lujac Desautel

I en banbrytande satsning på lyxjakter introducerar arkitekten Lujac Desautels “GLASS”, ett fartyg som utmanar de traditionella gränserna för yachtdesign. GLASS, som beställts av en världsberömd kompositör och hans familj, är ett bevis på innovation och förenar stabiliteten hos en SWATH-plattform (Small Waterplane Area Twin Hull) med den estetiska känslan hos modern arkitektur.

Som namnet antyder är glas ett dominerande material i konceptet, vilket ger fartyget en mycket unik estetik. Fartyget är byggt på en swath-plattform och är vertikalt strukturerat av tre kubiska volymer som sammanlänkade Lego-block.

Detta är något som gör det möjligt att maximera bostadsutrymmet för gäster och besättningsmedlemmar.

Bortom traditionella gränser

lyxyacht koncept
Bild: Lujac Desautel

Till skillnad från den konventionella yachten, som följer en design med longitudinell linjäritet, bryter GLASS formen med sin unika struktur. Inspirerad av skyskrapornas storhet och legobitarnas mångsidighet är yachten organiserad vertikalt över tre kubiska nivåer.

Denna design maximerar inte bara bostadsutrymmet utan introducerar också ett nytt tillvägagångssätt för yachtarkitektur genom att stapla våningarna på ett sätt som påminner om forntida tempel.

lyxyacht koncept
Bild: Lujac Desautel

GLASS akterdäck, som påminner om de nedåtgående trappstegen i ett mayatempel, möter elegant vattnet och ger enkel åtkomst för vattensporter och tenderbåtar. Detta utrymme kan förvandlas till en privat amfiteater som påminner om en “Stairway to Heaven” för exklusiva föreställningar under stjärnorna.

En förening av natur och design

lyxyacht koncept
Bild: Lujac Desautel

GLASS är en harmonisk blandning av arkitektur och natur, utformad för att återspegla havets ständigt skiftande stämningar. Dess fasad, en ständigt föränderlig duk, speglar omgivningen och låter yachten smälta in sömlöst i vattnet. Denna designfilosofi säkerställer att GLASS inte bara är ett fartyg på vattnet utan en integrerad del av själva havslandskapet.

GLASS interiör erbjuder en livsstil som är både avslappnad, som en stuga vid stranden, och sofistikerad nog för att ta emot internationella gäster med stil. Denna dubbla design säkerställer att livet ombord är en blandning av avkoppling och elegans, och erbjuder en unik tillflyktsort som är intimt kopplad till den naturliga världen.

En symfoni av rymd och ljus

lyxyacht koncept
Bild: Lujac Desautel

I GLASS är varje detalj ett medvetet val för att skapa en symfoni av rymd, ljus och materialitet. Yachtens design är en dialog mellan det maskulina och det eteriska, och uppnår en balans som är både djärv och känslig. Likt en kompositörs mästerverk är GLASS lyhörd för sin omgivning och upprätthåller en känsla av plats genom genomtänkt arkitektonisk design och materialval.

GLASS är mer än bara en yacht, det är en visionär skapelse som omdefinierar gränserna för nautisk arkitektur. Den är ett bevis på Lujac Desautels innovativa anda och hans förmåga att förena funktionalitet med skönhet och skapa ett flytande mästerverk som är i perfekt harmoni med sin omgivning. I GLASS möts arkitekturens, naturens och lyxjaktens världar och sätter en ny standard för design och boende till havs.

Källa: Lujac Desautel

Tags from the story
, ,
More from Benny Sjölind
TUI lanserar vädergaranti för resor – Nu kan du få ersättning vid dåligt väder
Bekymrar det dig att dåligt väder skall förstöra din semester? Då har...
Read More
0 replies on “Här är megayachten som är inspirerad av legoklossar – Ett unikt konstverk till sjöss”