CES 2024: En ny värld av tekniska framsteg och innovationer

ces 2024 mässa

CES 2024 har öppnat sina dörrar och visar återigen varför det är världens mest inflytelserika teknikplattform. Med över 4000 utställande företag från hela världen bjuder mässan på de senaste innovationerna inom artificiell intelligens, hållbarhet och mobilitet. Med upp till 130 000 besökare och mediarepresentanter i farten, är CES platsen där framtiden inom teknik, affärer och underhållning tar form.

Världens ögon riktas mot CES – En smältdegel av globala innovationer

CES har blivit en samlingsplats för företag och innovatörer som tar sig an de stora globala utmaningarna. Eureka Park®, hemmet för banbrytande teknik, är värd för ett rekordantal startups som visar att stora idéer kan komma från var som helst och förändra världen.

Redan innan mässans start har media täckt de mest diskuterade ämnena, från artificiell intelligens till underhållning och spel. Varumärken använder CES:s plattform för att bli virala, med framsteg inom displayteknik, smarta hem och hjälpmedelsteknik, samt oväntade partnerskap och lösningar för företag.

Läs mer: Vinnarna i CES Innovation Awards 2024

Huvudpunkter och nyckeltalare på CES 2024

Siemens CEO Roland Busch delade företagets vision för en hållbar och innovativ framtid, med partnerskap som sträcker sig från AWS till Sony. L’Oréal Groupe CEO Nicolas Hieronimus presenterade den CES 2024 Innovation Award-vinnande tekniken AirLight Pro, och pratade om L’Oréals framtidsinvesteringar i skönhetsbranschen.

Media Days och heta produkter

Under CES Media Days presenterades globala varumärken som Abbott, Samsung och Sony, med fokus på allt från tjänstehundar till brygghoppning och uppvisningar.

“Unveiled Las Vegas” visade tidiga trender på mässan, med allt från Caterpillars nollutsläppslastare till Xpeng AEROHT:s flygande bil.

Tekniktrender att bevaka på CES 2024

CTA:s forskningsdirektörer presenterade de hetaste tekniktrenderna för 2024, med fokus på AI, hållbarhet och inkluderande design.

Gen Z framträder som en inflytelserik och växande konsumentgrupp, särskilt i framväxande marknader.

Mer än bara en teknikmässa

Utöver över 250 konferenssessioner och Innovation Policy Summit för globala beslutsfattare, lanserade CTA idag Consumer Technology Circularity Initiative (CTCI), ett initiativ för att minska avfall och främja återanvändning och återvinning inom konsumentelektronik.

Besök CES.tech för liveuppdateringar från CES 2024. Appen “CES 2024” finns tillgänglig för Android och Apple och erbjuder allt du behöver för att planera ditt besök.

Om CES 2024

CES® är världens mest inflytelserika teknikevenemang och utgör en testplattform för banbrytande tekniker och globala innovatörer. Ägt och producerat av Consumer Technology Association (CTA)®, täcker CES alla aspekter av tekniksektorn. CES 2024 äger rum 9-12 januari 2024 i Las Vegas. Läs mer på CES.tech och följ CES i sociala medier.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Adidas Originals och JJJJound samarbetar med José Mourinho för den senaste kollektionen
Tidigare i år presenterade Adidas Originals och den Montreal-baserade designstudion JJJJound två...
Read More
0 replies on “CES 2024: En ny värld av tekniska framsteg och innovationer”