Är detta framtiden för hur vi flyger? Hyundai och Supernal presenterar framtidsvisionen för flygtrafik med eVTOL på CES 2024

framtiden flygplan CES 2024

CES 2024 blev scenen för en spännande avtäckning av Supernal LLC, del av Hyundai Motor Group, som introducerade sitt produktkoncept för elektrisk vertikal start och landning (eVTOL), S-A2. Detta futuristiska fordon, med kapacitet för en pilot och fyra passagerare, markerar en viktig milstolpe i företagets ambition att revolutionera vardagens luftfärd med säkra, effektiva och prisvärda alternativ.

Är detta hur vi kommer att flyga i framtiden? Det återstår att se, säkert är iallafall att vi ser många innovationer inom området just nu.

Utveckling genom innovation: Från S-A1 till S-A2

Advanced Air Mobility (AAM) S-A2

Med rötterna i den ursprungliga visionen S-A1 som debuterade på CES 2020, har S-A2 formats genom en fusion av avancerad flygteknik och Hyundai Motor Groups designexpertis. Målet är att skapa en ny typ av transport som effektivt förbinder punkt A och B inom stadsområden. Supernal siktar på att matcha säkerhetsnivåerna i kommersiell luftfart och att kunna massproducera fordonet kostnadseffektivt inför lanseringen 2028.

Jaiwon Shin, President för Hyundai Motor Group och CEO på Supernal, betonade företagets dedikation till att skapa rätt produkt för marknaden vid rätt tidpunkt. S-A2 är ett resultat av det engagemanget och ett steg mot en ny era inom flygresor.

Tekniska framsteg och säkerhetsfokus

Advanced Air Mobility (AAM) S-A2

S-A2, utformad för att flyga i 200 km/h på en höjd av 500 meter, är idealisk för stadsoperationer med dess förmåga att genomföra resor på 40 till över 60 km. Foronets innovativa konstruktion inkluderar en V-stjärt och åtta svängbara rotorblad, och är lika tyst som en diskmaskin under drift.

Med tanke på säkerhet och hållbarhet, har S-A2 en robust flygkropp och redundanta system, vilket säkerställer en säker och pålitlig upplevelse för passagerarna.

Ben Diachun, Chief Technology Officer på Supernal, lyfte fram att S-A2 representerar en syntes av kreativitet och teknisk skicklighet, med potential att definiera nästa generations luftfart.

Estetik möter funktionalitet

framtiden flygplan Advanced Air Mobility (AAM) S-A2

Supernals designerteam har i samarbete med Hyundai Motor Groups designers skapat en unik fusion av stil och funktionalitet i S-A2. Med fokus på passagerarupplevelse och säkerhet, har designen integrerats för att erbjuda en komfortabel och säker resa. Den inre belysningen anpassas under flygningens olika faser för att skapa en rymlig känsla och ge visuella signaler till passagerarna.

Luc Donckerwolke, President, Chief Design Officer och Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group, beskrev S-A2 som ett exempel på “auto möter aero”, där man kombinerar expertis från både bil- och flygindustrin för att maximera passagerarupplevelsen.

Supernal på CES 2024: En titt in i framtiden

Advanced Air Mobility (AAM) S-A2

På CES 2024 har Supernal ställt ut S-A2 inom en Vertiport-utställning, där besökare kan få en försmak av framtida stadsresor. Denna “transportnod” visar Supernals holistiska syn på AAM och hur S-A2 kan integreras i vardagslivet. Med fokus på vertiports som centrala element i AAM-ekosystemet, illustrerar utställningen hur dessa noder kommer att tjäna som start-, transfer- och slutdestinationer för eVTOL-resor, integrerade med befintliga transportsätt.

Sammanfattningsvis representerar Supernals S-A2 inte bara en teknologisk bedrift utan också en vision om en mer ansluten och effektiv framtid för stadsresor. Med en kombination av banbrytande teknik, säkerhetsstandarder och estetisk design, står S-A2 redo att transformera konceptet av personlig mobilitet och öppna dörrar till en ny värld av flygresor.

More from Benny Sjölind
MIGO Robotics lanserar Ascender: En unik trappklättrande robotdammsugare
MIGO Robotics, känt för sina innovativa robotrengöringstekniker, har presenterat sin senaste skapelse:...
Read More
0 replies on “Är detta framtiden för hur vi flyger? Hyundai och Supernal presenterar framtidsvisionen för flygtrafik med eVTOL på CES 2024”