Första Aston Martin Valkyrie är klar

Aston Martin Valkyrie klar
Valkyrie är nu i full produktion vid Aston Martins huvudkontor i Gaydon.

De första kunderna kommer snart att få sina revolutionerande Aston Martin Valkyrie hyperbilar. Den brittiska biltillverkaren meddelade nu att den mycket efterlängtade Valkyrie coupén har gått in i full produktion och att den första kundbilen nu är färdigställd, med planerade leveranser under de kommande veckorna.

Det är ett oerhört stolt ögonblick för oss att färdigställa vår första hyperbil någonsin. Aston Martin Valkyrie-programmet har testat alla som har arbetat med det till det yttersta, men engagemanget för drömmen har lett till en verkligt otrolig bil, en F1®-bil för vägen. Valkyrie är ett resultat av det orubbliga engagemanget från en stor grupp högkvalificerade ingenjörer och tekniker som har arbetat outtröttligt för att få Valkyrie till produktionsstadiet. Jag är säker på att våra kunder kommer att bli nöjda med vad de har åstadkommit, kommenterar Aston Martisn Chief Executive Officer Tobias Moers.

Aston Martin Valkyrie produktion

Liksom alla Aston Martin sportbilar byggs Valkyrie vid varumärkets brittiska huvudkontor i Gaydon. Ett dedikerat projektleveransteam sköter byggandet ända fram till leverans i ett särskilt beställt produktionsområde för Valkyrie. Ett team av högt kvalificerade tekniker bygger var och en av de 150 bilarna för hand, och varje Valkyrie tar över 2 000 arbetstimmar att tillverka.

Innan varje Valkyrie levereras testas den på Aston Martins högprestationsanläggning i Silverstone, den brittiska motorsportens hemvist, där en stor del av utvecklingen av hyperbilen har ägt rum.

Aston Martin Valkyrie har en V12-hybriddrivlina med en maximal effekt på 1 155 hästkrafter och innehåller koncept och teknik som hämtats direkt från Formula One® och kommer att bli en hyperbil som definierar en ny era.

More from Benny Sjölind
Världens ledande företag inom litiumdriven elektrisk mikromobilitet lanserar sin nyaste innovativa sparkcykel.
NIU, som är världsledande inom elektriska fordon för urban mikromobilitet, utökar sin...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *