BMW presenterar framtiden: Vision Neue Klasse

bmw neue klasse konceptbil

BMW inleder ett nytt kapitel med avslöjandet av BMW Vision Neue Klasse, ett fönster in i biltillverkarens framtida design- och teknikvision.

Den tyska biltillverkaren siktar på att styra sitt kärnmärke två steg framåt med detta senaste designkoncept. Oliver Zipse, styrelseordförande för BMW AG, säger att Neue Klasse inte bara är en förhandstitt, utan snarare “leder BMW in i en ny era” och kommer att finnas på vägarna 2025.

Vision Neue Klasse kommer att göra sin debut på IAA Mobility 2023 International Motor Show i München den 5-10 september.

Ny designfilosofi: Essensen av BMW

bmw vision neue klasse konceptbil

Frank Weber, styrelseledamot med ansvar för utveckling, säger att den nya designen inte endast representerar ett “stort tekniskt språng”, utan också är företagets mest betydande investering hittills.

Adrian van Hooydonk, chef för BMW Group Design, betonade vidare att Neue Klasse-designen är så progressiv att det är som om “vi hoppade över en modellgeneration”.

bmw vision neue klasse konceptbil

Utmärkande drag som BMW:s njurgrill och Hofmeister-knuten är fortfarande framträdande. Nya aerodynamiska hjul inspirerade av motorsport och en exteriörfärg som heter “Joyous bright” höjer fordonets estetik ytterligare. Innovativa ljuseffekter, E Ink-element på fönstren och 3D-tryckta ljuselement skapar en ny interaktionsupplevelse mellan bilen och dess användare.

Ett gränssnitt som förändrar allt: BMW iDrive-revolutionen

bmw vision neue klasse konceptbil

Det förnyade BMW iDrive-systemet minskar behovet av traditionella kontroller och betonar en digital användarupplevelse. BMW Panoramic Vision, en utmärkande funktion i Neue Klasse, projicerar information över vindrutans hela bredd, vilket säkerställer att både föraren och framsätespassageraren förblir engagerade.

Dessutom kan interaktionen anpassas genom inställningar som My Mode “Sport”, vilket justerar bilderna baserat på körläget.

bmw vision neue klasse konceptbil

Inuti skapar avsaknaden av dekorativ krom eller läder och inkorporeringen av cord-tyger en bekväm miljö samtidigt som man är medveten om fordonets koldioxidavtryck.

Att omfamna en grönare framtid

bmw vision neue klasse konceptbil

BMW:s Vision Neue Klasse främjar hållbarhet med ökat fokus på resurseffektiv produktion, användning av sekundära råmaterial och en helelektrisk drivlina. Produktionen vid anläggningen i Debrecen kommer att vara fri från fossila bränslen.

Fordonet har den sjätte generationens BMW eDrive-teknik, som utlovar snabbare laddning, längre räckvidd och totalt sett förbättrad effektivitet med upp till 25 procent.

Sätter takten för hållbar mobilitet

När BMW konsoliderar sitt engagemang för elektrifiering, digitalisering och cirkularitet förkroppsligar Vision Neue Klasse företagets ambitioner för framtida hållbar individuell mobilitet.

BMW Vision Neue Klasse erbjuder lokalt utsläppsfri körning, en förbättrad digital upplevelse och långsiktig cirkularitet, och är redo att omdefiniera vad det innebär att uppleva den typiska BMW-körglädjen under de kommande åren.

Läs också: Den nya generationen BMW 5-serie Sedan

Tags from the story
More from Benny Sjölind
HOVERAir X1: Framtiden för självflygande drönare
HOVERAir X1 är inte bara en drönare; det är din personliga kameraman....
Read More
0 replies on “BMW presenterar framtiden: Vision Neue Klasse”