JBL:s nya Authentics-serie: När retrodesign möter modern ljudteknik

nya JBL Authentics högtalare
Den ultimata harmonin mellan form och funktion i JBL:s nya Authentics-kollektion.

JBL presenterar sin senaste nyhet i form av högtalarserien Authentics. Dessa högtalare kombinerar klassisk estetik som påminner om JBL:s historia med banbrytande ljudutveckling och är inget annat än hörselmässiga underverk.

JBL Authentics 500 utmärker sig särskilt med sin Dolby Atmos®-integrering, vilket ger en fängslande surroundljudsupplevelse. Tillsammans med den här serien finns den bärbara Authentics 300 och den mångsidiga Authentics 200, som tillsammans representerar höjdpunkten av JBL:s innovation.

Uppslukande ljud överallt

nya JBL Authentics högtalare

Authentics 500 utlovar en oöverträffad ljudresa tack vare sina tre 1-tums diskanter, tre 2,75-tums mellanregister och en robust 6,5-tums subwoofer. Det imponerande 3.1-kanalsljudet på 270 watt i kombination med Dolby Atmos garanterar en levande konsertkänsla hemma i vardagsrummet.

Authentics 300 är den perfekta följeslagaren för dig som föredrar att lyssna på musik när du är på språng. Med en batteritid på 8 timmar säkerställer den ett konsekvent högkvalitativt ljud, oavsett om du är inomhus eller utomhus.

Authentics 200, å andra sidan, handlar om mångsidighet. Oavsett musikalisk preferens garanterar kombinationen av 1″ diskanter, en 5″ bashögtalare med fullt register och en 6″ passiv radiator en perfekt balanserad ljudupplevelse.

Läs också: Bästa premiummärken för högtalare

JBL:s arv inom design hyllas

Authentics-serien har hämtat inspiration från den ikoniska JBL L100-högtalaren från 1970-talet och är en blandning av dåtid och nutid. Den har en sofistikerad aluminiumram, är klädd i syntetiskt läder och pryds av den moderna versionen av Quadrex-gallret, vilket gör den till ett designmästerverk.

Oöverträffat samarbete med röstassistenter

nya JBL Authentics högtalare

I ett banbrytande drag har JBL ingått partnerskap med både Amazon och Google, vilket gör att Authentics-högtalarna stöder samtidiga röstkommandon via Google Assistant och Alexa. Användarna kan enkelt växla mellan de två röstassistenterna och optimera sin smarta hemupplevelse.

Dessutom har streaming aldrig varit enklare. Njut av högupplösta podcasts, internetradio och musik via AirPlay, Alexa Multi-Room Music, Spotify Connect och Chromecast built-in™. Alternativet med flera högtalare innebär också att lyssnarna kan skräddarsy stämningen i varje rum eller synkronisera dem för en enhetlig ljudupplevelse.

Optimerat ljud överallt

Varje gång Authentics-högtalaren slås på justerar den sig själv, vilket garanterar optimalt ljud oavsett var den är placerad.

Carsten Olesen, President of Consumer Audio på HARMAN, säger:

“JBL Authentics-serien är en blinkning till vårt uppskattade arv och balanserar tidlös design med dagens ljud och tekniska framsteg. Den här serien förkroppsligar essensen av ‘newstalgia’ – att blanda ikoniska designdetaljer med funktioner som Dolby Atmos och dubbla röstassistenter.”

Sömlös installation och hållbarhet

Användare kan enkelt konfigurera Authentics-högtalarna och upptäcka nya låtar via JBL One-appen. EQ-inställningarna är helt anpassningsbara, vilket ger en skräddarsydd lyssningsupplevelse.

I ett försök att främja hållbarhet använder Authentics-serien 100 % återvunnet tyg, 85 % återvunnen plast och 50 % återvunnet aluminium. Serien finns tillgänglig i svart från 15 september 2023 på JBL.se, och även förpackningen är miljömedveten, tillverkad av FSC-certifierat papper och med sojabläck.

Läs också: Harman Kardon presenterar nya bluetooth-högtalaren Go + Play 3 

Pris och tillgänglighet

Här är funktionerna och priserna på de olika högtalarna i serien JBL Authentics:

*Tillgängligheten för Amazon Alexa och Google Assistant kan variera beroende på region och språk.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Reddit börsnoteras – Allt du behöver veta om aktien
Reddit, känt för sin plattform och sina diskussionsforum, har nu börsnoterats på...
Read More
0 replies on “JBL:s nya Authentics-serie: När retrodesign möter modern ljudteknik”