Ny generation portabla elmotorer för cyklar har lanserats

bästa portabla elmotor för cyklar 2023

En het elcykelmarknad blir ännu hetare när Zipforce släpper två nya produkter – Zipforce Slim och Zipforce Distance. De nya laddbara elmotorerna är förbättrade på flera punkter jämför med tidigare modeller – tystare, lägre vikt, trådlös trampsensor och enklare installation.

Zipforce tillverkar lättmonterade elmotorer som gör vilken cykel som helst till en elcykel. Nu släpper ”elmotorn för alla cyklar” två nya uppgraderade produkter. Zipforce grundare Måns Bengtsson berättar:

Vi känner oss mycket glada att få ut dessa produkter på marknaden. Det är två väldigt kvalificerade elcykel-kit som Zipforce lanserar. Vi har identifierat vilka utmaningar som våra kunder haft. Ljudnivån och installationen har varit vårt största fokus. Även vikten och smidigheten har vi förbättrat, säger Zipforce grundare Måns Bengtsson.

Lägre ljudnivå

Framförallt är ljudet lägre på de nya elmotorerna. Zipforce har utvecklat en ny tystare motor för både Slim och Distance. Dessutom går installationen betydligt snabbare nu när momentet med trampsensor har reducerats till att enbart klämma fast en trådlös sensor på pedalarmen.

Läs mer: Bästa klassiska sommarcykel 2023

Skillnaden mellan Slim och Distance

portabla elmotorer för cyklar 2023

Slim är perfekt för de som pendlar eller cyklar i stadsmiljön. Den väger endast två kilo vilket är lättare än vår tidigare modell ONE. Modellen Distance har en större batteri vilket är bra för dem som vill cykla längre sträckor utan att behöva oroa sig för att elen ska sina.

Målet är att fler ska få möjlighet att förvandla sin befintliga cykel till en elcykel, snabbt och enkelt. Vi ser att våra kunder även värdesätter miljöaspekten; att de slipper köpa en helt ny elcykel som ska tillverkas och skeppas över halva jordklotet. Alla Zipforce elmotorer tillverkas i Småland vilket är en viktig aspekt i hela vårt miljötänk, säger Måns Bengtsson. 

Perfekt för flexibilitet

Zipforce är en unik produkt som tilltalar människor som värdesätter att kunna ställa sin elcykel var de vill utan att oroas för stöld eller vandalism, vilket är möjligt eftersom man enkelt kopplar loss elmotorn och bär den med sig. Många uppskattar även att kunna vara flexibla genom att dela elmotorn mellan sina cyklar hemma, på landet eller inom familjen.

De nya elcykel-kitten Zipforce Slim och Zipforce Distance har nu lanserats i Sverige och man kan beställa dem på zipforce.se för leverans efter midsommar. 

Fördelar med montera elmotor på din befintliga cykel

Hållbarhet: Använd det du redan äger och konverterar din befintliga cykel till en elcykel. Det innebär mindre materialkostnader och minskade fraktkostnader. 

Prisvärt: Billigare än en elcykel, 1/3 av kostnaden och försäkringskostnaden för en elcykel är dyr. 

Flexibilitet: Använd Zipforce utifrån ditt behov – kör med eller utan, bestäm när du vill träna och när du behöver hjälp. Använd Zipforce på flera olika cyklar/i familjen genom att bara köpa till extra fästen. 

Säkerhet: Ingen oro för att få en dyr elcykel stulen, Zipforce klickas lätt av och på för att kunna ta med sig i väskan eller in i hemmet. Du kontrollerar hastighet och hur mycket hjälp du behöver och motorn drivs bara när du trampar. 

Produkten: Zipforce gör enkelt om en vanlig cykel till en elcykel. Det är en liten, portabel elmotor som monteras på̊ cyklar, smart och snabbt. Det är smidigt att flytta motorn mellan olika cyklar och användarna behöver därmed inte investera i en ny elcykel. Den portabla elmotorn monteras med några klick på̊ det monterade fästet och Zipforce ger kraft när cyklisten behöver den. 

Här är lite fakta om portabla elmotorer för cyklar från Zipforce:

 • Motor, batteri, laddare, trampsensor samt cykelfäste ingår 
 • Monteras på en vanlig cykel och gör om den till en elcykel 
 • Kan monteras på fram- eller bakhjulet 
 • Maxhastighet 25 km/tim 
 • Ett urladdat batteri tar ungefär fyra timmar att ladda fullt med den medföljande laddaren 
 • Vikt 2,7 kg 
 • Räckvidd från 30 km upp till 60 km beroende på terräng och körsstil 
 • Kan enkelt flyttas mellan olika cyklar 
 • Ingen stöldrisk, enkelt att ta med sig Zipforce 
 • Smart mobilapp ingår 
 • 12 månaders garanti 
 • Batteriet ska klara ca 1000 laddcykler med god prestanda 
 • CE märkt och följer EU direktivet för elcyklar 
 • Zipforce är vattentålig och klarar regn bra. Zipforce uppfyller samma täthetskrav som alla elcyklar. 
 • Utvecklas och tillverkas i Sverige
More from Benny Sjölind
Nu kan du köpa möbler och sängar från Hemtex – Lanserar märkena Nordic Rest och Forms + Objects
Hemtex, känd för sitt utbud av textilier och dekorationer som under mer...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *