Stiligaste sommarcykel 2023 – här är klassikern du bör ha!

bästa sommarcykel 2023

Stålhästen startade i oktober 2010 med en idé och en önskan om att skapa en klassisk, stilig och hållbar cykel som alla skulle ha råd med. Istället för moderna cyklar, som i mångt och mycket såg likadan ut oavsett fabrikat, var deras förebild istället mormors eller farfars gamla cykel med rena och stiliga linjer. 

Genom åren har Stålhästen tagit fram flera modeller och tillbehör, men grundidén är densamma – stilrena, klassiska och hållbara cyklar som alla har råd med.

Anpassade till det nordiska klimatet

bästa klassiska herrcykel sommar 2023

Stålhästens cyklar är anpassade till det lite ruggigare nordiska klimatet. Det innebär bland annat att ramarna är pulverlackerade, eller gjorda av aluminium, för bättre beständighet mot rost. Även övriga komponenter är så långt det är möjligt gjorda av rostfritt stål eller aluminium.

Hjulen har dubbelbottnade fälgar med rostfria ekrar och merparten av modellerna har även punkteringsskyddade däck.

Kapslade växelsystem

Många av Stålhästens cyklar har även kapslade växelsystem, något som hindrar smuts och fukt att komma in. Här finns en speciell version från Shimano, med bättre fett som är anpassat för våra breddgrader.

bästa klassiska damcykel 2023

Det som gör cyklarna ännu mer speciella är komforten på sadlarna. Den skall vara bekväm att sitta på, men samtidigt har den en oerhört snygg design.

Stålhästens klassiska cyklar har en äkta lädersadel som bara finare och bekvämare ju mer den används.

Den perfekta sommarcykeln

bästa klassiska herrcykel 2023

Stålhästens modell Stålhästen Sommar är deras allra första cykelmodell. Detta är en stilren och klassisk cykel utan krusiduller. Den har stålram, lädersadel och vackra detaljer, men är samtidigt modern med ett kapslat växelsystem från Shimano. Du hittar också dubbelbottnade fälgar, pulverlackering och punkteringsskyddade däck hos denna modell.

Priset är också förvånansvärt låg med tanke på kvaliteten. Det har man fått till stånd genom att minimera antalet mellanhänder och genom att man skickar cykeln direkt hem till dig från deras lager i Ängelholm.

Stålhästen sommar herrcykel kommer i en somrigt grön färg. Den har tre växlar, fotbroms och handbroms fram. Den är också utrustad med följande:

  • Frampakethållare
  • Bakpakethållare
  • Klassisk framlampa
  • Ramlås
  • Sadelväska i läder 
  • Verktygsset

Stålhästen Sommar damcykel kommer i stilren svart färg. I övrigt har den samma egenskaper.

Läs mer: Bästa produkter för självförsvar 2023

More from Benny Sjölind
Här är alla måste-prylar du behöver för semestern 2023!
Snart går vi in i de stora semestermånaderna juli och augusti. Det...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *