IKEA och Raw Color lanserar en explosion av färg ny kollektion

IKEA Raw Color TESAMMANS kollektion

IKEA har i samarbete med den framstående nederländska designstudion Raw Color rullat ut den nya, begränsade upplagan av TESAMMANS-kollektionen, som är tänkt att injicera en dos av färgglädje och personligt uttryck i våra hem. Genom en medveten användning av färg hoppas de två varumärkena kunna lyfta vårt emotionella välbefinnande och skänka våra bostadsutrymmen en ny, levande karaktär.

Färgens kraft att omvandla och väcka känslor står i centrum för TESAMMANS, där varje föremål är designat för att utforska och demonstrera hur färger interagerar med ljus, material och rörelse för att skapa dynamiska och harmoniska miljöer. Kollektionen innefattar 19 olika produkter, allt från möbler till textilier och dekorativa föremål, alla präglade av Raw Colors signaturstil som kännetecknas av djärva färgkombinationer och innovativa mönster.

En fusion av kreativitet och funktion

Christoph Brach, medgrundare till Raw Color, betonar deras intuitiva och känslomässiga förhållningssätt till färg, och hur viktigt det är att balansera olika nyanser för att skapa objekt som verkligen sticker ut.

Denna filosofi återspeglas i varje aspekt av TESAMMANS, där produkter som det stickade plädet och de unikt designade lampskärmarna tjänar som exempel på kollektionens förmåga att förändra perceptionen av färg beroende på betraktarens avstånd och vinkel.

Läs också: Rituals påskägg 2024

Ett exempel på kollektionens kreativa bredd är äggklockan, som kombinerar funktion med estetik, och förvaringsmöbeln på hjul som inte bara är praktisk utan också blir en levande del av rummet tack vare dess färg och form som skapar en fascinerande visuell effekt när den rör sig.

Raw Colors experimentella färgvision

Raw Color, beläget i Eindhoven och lett av Daniera ter Haar och Christoph Brach, har gjort sig känt för sitt arbete inom grafisk design, fotografi och produktdesign med färg som huvudfokus.

Deras projekt har uppmärksammats globalt, med utställningar på prestigefyllda platser såsom Cooper Hewitt Museum och Stedelijk Museum Amsterdam. För TESAMMANS-projektet har de djupdykt i färgens interaktiva spel, utforskat hur olika nyanser och material kan kombineras för att skapa nya upplevelser och uttryck.

Daniera ter Haar och Christoph Brach

Maria O’Brian, Creative Leader på IKEA of Sweden, understryker samarbetets betydelse för att uppmuntra människor att våga uttrycka sin personlighet genom heminredningen. Genom att integrera Raw Colors unika syn på färg och form med IKEAs kunskap om heminredning, strävar TESAMMANS efter att inspirera till skapande av personliga och färgstarka livsmiljöer.

TESAMMANS representerar mer än bara en kollektion; det är en inbjudan till att upptäcka färgens potential att förändra våra hem och vårt sätt att se på vardagsobjekt. Med denna lansering bjuder IKEA och Raw Color in oss att utforska hur färg kan berika vårt dagliga liv och bidra till en mer dynamisk och personlig hemmiljö.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Inför Halloween 2023 – här är de populäraste Halloweendräkterna 2023
Google Trends har nu släppt sin lista över de mest populära dräkterna...
Read More
0 replies on “IKEA och Raw Color lanserar en explosion av färg ny kollektion”