IKEA och Annie Leibovitz presenterar unika porträtt av hemlivet – Här är de första bilderna

IKEA och Annie Leibovitz samarbete

I ett banbrytande samarbete mellan IKEA och den legendariska fotografen Annie Leibovitz har en serie porträtt som utforskar mångfalden och individualiteten i hemmet tagits fram. Denna samling, som nu visas offentligt för första gången, markerar en milstolpe i hur vi betraktar och uppfattar livet i våra personliga utrymmen.

Livet hemma i nytt ljus

IKEAs årliga Life at Home-rapport har under det senaste decenniet samlat in data från över en kvarts miljon människor i mer än 40 länder för att förstå hemmets verkliga betydelse. En av de mest slående upptäckterna är att nästan hälften av de tillfrågade känner att deras hemliv inte återspeglas i traditionella medier. För att ta itu med denna brist på representation, tog IKEA hjälp av Annie Leibovitz, deras första Artist in Residence, för att skapa en porträttserie som verkligen fångar essensen av individuella hem.

Läs också: IKEA och Raw Color samarbetskollektion

En ny era av hemrepresentation

IKEA och Annie Leibovitz samarbete

“Genom att introducera Annie Leibovitz arbete hoppas vi öppna upp för nya dialoger och perspektiv på hemmet. Det handlar om att ge utrymme för de berättelser som sällan kommer till tals, och därigenom inspirera till en mer inkluderande syn på hur ett hem kan se ut och kännas”, förklarar Marcus Engman, Creative Director på Ingka Group (IKEA Retail).

Leibovitz porträttserie, som nu för första gången avtäcks vid IKEA+-eventet under modeveckan i Paris, bjuder in åskådarna att utforska livet i 25 olika hem spridda över sju länder.

Svenska hem under luppen

Bland de utvalda porträtten finns tre svenska hem som alla bär på sina unika historier. Från Cal Orres delade boende i Stockholm, som kastar ljus på polyamorösa relationer, till Elaf och Sarah Kamils resa mot ett nytt liv i Göteborg, och Ludvig Haavs banbrytande co-housing-projekt i Malmö.

Dessa porträtt visar på bredden och djupet i det svenska hemlivet, samtidigt som de utmanar konventionella föreställningar om vad ett hem kan vara.

Framåtblickande visioner för hemmet

Genom denna utställning strävar IKEA och Annie Leibovitz efter att vidga våra vyer och uppmuntra till ett mer personligt och meningsfullt förhållningssätt till våra boenden. Denna samling av porträtt är inte bara ett firande av individuell kreativitet och mångfald, utan också en påminnelse om vikten av att se bortom traditionella normer och värdera de många sätten vi kan skapa ett hem på.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Adidas Originals och JJJJound samarbetar med José Mourinho för den senaste kollektionen
Tidigare i år presenterade Adidas Originals och den Montreal-baserade designstudion JJJJound två...
Read More
0 replies on “IKEA och Annie Leibovitz presenterar unika porträtt av hemlivet – Här är de första bilderna”