Bästa produkter för självförsvar 2024 – Självförsvarsspray och överfallslarm

bästa produkter för självförsvar 2024 försvarsspray och överfallslarm

Det råder ingen tvekan om att vårt land blivit mer osäkert och mer våld sker i vårt samhälle. Därför kan det vara bra att alltid ha med sig produkter för självförsvar när du är utanför dörren. Här listar vi bästa produkter för självförsvar 2024.

Bästa produkter för självförsvar 2024

Det finns några produkter för självförsvar på marknaden som är lagliga att använda sig av. Dessa är försvarsspray och överfallslarm. Bland de mest effektiva du kan använda dig av och kan i vissa fall vara skillnaden mellan liv och dö.

Det gäller dock att komma ihåg att dessa endast får användas i enlighet med nödvärnslagen.

Smart försvarsspray med positions-SMS

Plegium är en av världens bästa och mest avancerade försvarsspray, som dessutom är utvecklad och tillverkad i Sverige. Denna är också laglig och licensfri för alla privatpersoner i Sverige.

Försvarssprayer från Plegium innehåller en vätska som är baserad på högkoncentrerad mentol. Detta är ett ämne som är kraftigt ögonirriterande och förblindar tillfälligt angriparen så att du kan sätta dig i säkerhet.

bästa försvarsspray med positions gps

Positions-SMS och telefonsamtal skickas automatiskt till dina nödkontakter när produkten används. Det är riktiga SMS med Google maps länk, därför behöver nödkontakterna ingen app.

I denna försvarsspray finns också en inbyggd kraftfull siren på 130 dB som väcker uppmärksamhet och strobe-lampa för att du skall kunna sikta i mörker. Det finnns en magnetiskt separerbar nyckelkedja som gör det möjligt att lossa sprayen med endast en hand. Det är faktiskt den enda försvarssprayen på marknaden med denna avgörande funktion. 

Denna produkt är topprankad med hela fem stjärnor av fem möjliga baserat på 12 kundrecencioner på Kjell & Company. Detta är också vår favorit bland bästa produkter för självförsvar 2024.

Försvarsspray som självförsvar

bästa produkter för självförsvar 2024

En av de mest effektiva bland försvarsspray för självförsvar är Bodyguard Knock Out. Denna färgar angriparen röd för senare identifiering och har en räckvidd på ända upp till fyra meter. Denna har också en kraftfull ögonirriterandp effekt som kan spara dig värdefull tid om du blir angripen.

Denna spray har också ett smart Flip-Top lock med inbyggt sikte som ger bättre träffsäkerhet. Det är den gel-liknande substansen som ger tyngre droppar och bra räckvidd. Samtidigt blir denna spray mindre känslig för vind. Denna gel gör också så att den ger mer obehag för angripare och fäster bättre.

Detta specialämne gör att angriparen får svårt att öppna ögonen på grund av sveda i ögonen, något som gör att du kan ge dig tid att ta dig i säkerhet vid överfall, våldtäkt, rån eller misshandel.

Överfallslarm

bästa överfallslarm 2024

Överfallslarmet Screamer är det absolut mest högljudda larmet som går att få tag på i detta format. Den avger hela 140 dB och är tillräckligt lite för att ha med i din nyckelknippa. Det finns också en inbyggd stark LED-lampa som du kan aktivera med ett knapptryck. Med detta kan du hitta saker i mörker och lysa upp vägen – bara för att nämna några nyttiga saker du kan göra med detta överfallslarm.

Det finns en kort rem i en spring som du kan dra i för att aktivera larmet. Det tjuter så länge sprinten är ute. Larmet är även slagtåligt och håller både för hårdare slag och för att tappas i marken.

säkerhetspaket överfallslarm och försvarsspray

Läs mer: Bästa GPS-klocka för löpare

Vanliga frågor om självförsvar

Är självförsvar lagligt?

Ja, självförsvar är lagligt så länge det används på ett rimligt sätt för att skydda sig själv från skada.

När är det självförsvar?

Självförsvar anses föreligga när någon tror att han eller hon eller någon annan blir attackerad och måste vidta åtgärder för att förhindra skada.

Vad får du göra vid självförsvar?

I de flesta fall är det tillåtet att använda lika mycket våld som är nödvändigt för att skydda sig själv eller en annan person.

Vilka vapen för självförsvar är lagliga i Sverige?

I Sverige är det lagligt att bära försvarsspray och överfallslarm i självförsvarssyfte, men andra farligare vapen som skjutvapen är inte tillåtna. För att få inneha andra vapen som, pepparspray eller skjutvapen behövs tillstånd av polisen.

Vilket självförsvar är bäst?

Vilken typ av självförsvar som är bäst beror på situationen och den person som attackeras. Det är viktigt att bedöma situationen och välja en teknik som är lämplig och effektiv.

Vilka är några självförsvarstekniker som kan användas i olika situationer?

Några självförsvarstekniker som kan användas i olika situationer är blockering, sparkar, slag, användning av föremål som försvarsspray eller överfallslarm och att springa iväg.

Vad ska du göra om du blir förföljd?

Om du blir förföljd är det bäst att gå till en säker, offentlig plats och be om hjälp från någon du litar på. Försök också att komma ihåg alla detaljer om personen som följer efter dig, till exempel deras kläder eller fordon.

Vad ska du göra om du blir attackerad bakifrån?

Om du blir attackerad bakifrån kan det vara svårt att försvara dig effektivt. Försök att bryta dig loss och springa om det är möjligt, eller använd din röst och föremål runt omkring dig för att skapa en distraktion.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
TUI lanserar nu vinresor till världens mest spännande vindistrikt
TUI, en av de ledande aktörerna inom resebranschen, lanserar en exklusiv serie...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *