Dyson presenterar en revolutionerande nyhet: Den mest kraftfulla robotdammsugaren hittills

dyson robotdammsugare

Dyson har bäddat för en revolution inom hushållsrengöring med lanseringen av sin banbrytande robotdammsugare, Dyson 360 Vis Nav™. Detta nya underverk sticker ut och har en sugkraft som är hela sex gånger starkare än sin närmaste konkurrent.

En av de utmärkande egenskaperna hos denna dammsugare är Dysons patenterade SLAM-teknik (Simultaneous Localisation and Mapping). Detta gör att roboten har en heltäckande 360-graders vision, vilket gör att den är medveten om områden som den har rengjort och fläckar som ännu inte har åtgärdats.

Genom att tolka data från sina 26 inbyggda sensorer kan Dyson 360 Vis Nav™ manövrera runt hinder, upptäcka väggar och till och med identifiera och reagera på dammansamlingar i realtid.

Dyson lanserar robotdammsugaren Dyson 360 Vis Nav™

En fisheye-lins kompletterar dammsugarens 360-graders visionssystem och ger den en panoramavy av omgivningen. SLAM-visionssystemet bearbetar dessa visuella data och ser till att roboten har ett omfattande minne av sin väg och områden att fokusera på.

En robotdammsugare ska inte vara en nyhet. Vi vet att det finns många frustrationer med nuvarande robotdammsugare – vissa har låg sugkraft eller ineffektiva navigationssystem som gör att de ofta fastnar och inte gör ett ordentligt jobb med att dammsuga. Dysons ingenjörer har fokuserat på att utveckla maskiner som övervinner dessa utmaningar och som i allt högre grad förutser våra behov, förstår sin omgivning och arbetar självständigt, säger
Jake Dyson, chefsingenjör på Dyson.

I hjärtat av denna robot finns Dyson Hyperdymium™-motorn, ett tekniskt underverk som snurrar med häpnadsväckande 110 000 varv per minut. Denna imponerande mekanism är ansvarig för dess oöverträffade sugförmåga. Den innovativa trippelverkande borststången – den första i sitt slag från Dyson – förbättrar rengöringsförmågan ytterligare.

Läs också: Allt du behöver veta om Dyson Airwrap Multistyler

Dyson robotdammsugare 360 Vis Nav™

Borsten använder tre olika tekniker för att säkerställa djuprengöring: en mjuk “fluffig” nylon för att samla upp större skräp på hårda ytor, antistatiska kolfibrer för att hantera fint damm och styva nylonborst som går djupt in i mattor. Alla dessa funktioner i kombination gör Dyson 360 Vis Nav™ oöverträffad i sin förmåga att rengöra alla typer av golv.

Kantrengöring, en utmaning för många robotdammsugare, har lösts på ett mästerligt sätt. Dyson 360 Vis Nav™ använder ett borstblad i full bredd i kombination med ett sidokantställdon för att förbättra sugförmågan längs rummets kanter. Inbyggda väggföljningssensorer säkerställer att den följer väggens linje och använder ställdonet för att fånga upp damm som lurar nära väggarna.

Robotdammsugare ska vara mycket effektiva maskiner som på ett intelligent sätt städar ditt hem så att du inte behöver göra det. För att möjliggöra dessa autonoma dammsugare krävs mycket komplexa algoritmer, visuell tolkning, dammavkänningsförmåga och kraftfull motorteknik. Dysons ingenjörer har tagit allt vi lärt oss från utvecklingen av våra dammsugare och kombinerat det med intelligent programvara för att utveckla Dyson 360 Vis Nav™ – den mest kraftfulla intelligenta robotdammsugaren, fortsätter Jake Dyson.

robotdammsugare Dyson 360 Vis Nav™

Roboten är utformad med användarvänlighet i åtanke och är kompakt men ändå fullpackad med smarta funktioner. Dess integration med MyDyson™-appen gör att husägare kan skräddarsy rengöringsscheman och till och med ställa in specifika zoner som roboten ska fokusera på. Dess mångsidighet visas ytterligare av dess fjädringssystem med dubbla länkar, vilket gör att den kan hantera höjdskillnader på upp till 21 mm.

Dessutom har den en slimmad design som gör att den enkelt kan glida in under möbler som är så låga som 99 mm, så att inga skrymslen eller vrår lämnas orörda.

Den har utvecklats av ett globalt team av ingenjörer från Dysons baser i Storbritannien, Singapore, Filippinerna och Malaysia, och mycket av innovationen har finslipats på Dysons toppmoderna RDD Centre for Robotics i Hullavington, Storbritannien.

Med Dyson 360 Vis Nav™ omdefinierar Dyson återigen standarderna för rengöringsteknik i hemmet. Den här robotdammsugaren handlar inte bara om rengöring – den handlar om intelligent, effektiv och grundlig rengöring.

Vanliga frågor om Dyson robotdammsugare 360 Vis Nav

Vad kostar en Dyson robotdammsugare?

Priset på Dysons robotdammsugare 360 Vis Nav ligger på 14 990 kronor med två tillbehör inkluderade. Hit hör en laddare och dockningsstation.

Hur kartlägger Dyson 360 Vis Nav™ mitt hem?

Dyson 360 Vis Nav™ använder en kombination av lasersensorer och odometri för att kartlägga ditt hem. Lasersensorerna skapar en 3D-karta över din omgivning, medan odometri mäter robotens rörelse för att säkerställa noggrannhet. Kartan används sedan för att planera robotens rengöringsväg, vilket säkerställer att den täcker alla områden i ditt hem noggrant.

Kan jag använda Dyson 360 Vis Nav™ på mattor?

Ja, Dyson 360 Vis Nav™ är utformad för att rengöra både mattor och hårda golv. Den trippelverkande borsten avlägsnar effektivt smuts och skräp från båda ytorna, medan sugkraften på upp till 55 Air Watts säkerställer djuprengöring även på mattor med djup lugg.

Hur länge klarar sig Dyson 360 Vis Nav™ på en enda laddning?

Dyson 360 Vis Nav™-batteriet räcker i upp till 60 minuter i Auto-läget, vilket är tillräckligt för att rengöra de flesta hem. Men om du använder Boost-läget, som ger starkare sugkraft, förkortas batteritiden till cirka 20 minuter.

Hur använder jag Dyson 360 Vis Nav™ med MyDyson™-appen?

Med MyDyson™-appen kan du styra din Dyson 360 Vis Nav™ robotdammsugare från din smartphone eller surfplatta. Du kan schemalägga rengöringar, ställa in rengöringszoner och no-go-zoner och övervaka robotens framsteg i realtid. Appen innehåller också underhållspåminnelser som hjälper dig att hålla din robot i toppskick.

Kan jag använda Dyson 360 Vis Nav™ med röstassistenter?

Ja, Dyson 360 Vis Nav™ är kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant. Detta gör att du kan styra din robot med röstkommandon, till exempel “Börja städa” eller “Återgå till basen”.

Hur underhåller jag Dyson 360 Vis Nav™?

Dyson 360 Vis Nav™ kräver minimalt underhåll. Sopbehållaren ska tömmas efter varje användning och filtren ska rengöras varannan månad. Borststången bör också rengöras regelbundet för att förhindra att hår och skräp trasslar in sig.

¹ Sugtest baserat på IEC 62885-4 CL5.8 och CL5.9, laddad till full behållare, i Boost-läge mot robotdammsugare (marknadsförsäljningsdata från jan 2022 till dec 2022). Testad i SLG Tyskland från 2021-2023.

² Uppsamlingsprestanda i rak linje baserat på marknadsgenomsnitt, över tre yttyper, baserat på IEC 62885-7 och 62885-4, i Boost-läge mot robotdammsugare (försäljningsdata från jan 2022 till dec 2022). Testad i SLG Tyskland från 2021-2023.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är de populäraste elektronikprylarna för sommaren 2023
Vilken typ av elektronik brukar folk köpa på sommaren? Det är information...
Read More
0 replies on “Dyson presenterar en revolutionerande nyhet: Den mest kraftfulla robotdammsugaren hittills”