De bästa verktygen för det smarta hemmet

bästa verktyg för smarta hem 2023

Smarta hem har blivit alltmer populära under de senaste åren i takt med att tekniken blir alltmer sofistikerad och tillgänglig. Tekniska verktyg för smarta hem är enheter som kan fjärrstyras och som kan bidra till att göra livet enklare, säkrare eller bekvämare. Här tar vi fram bästa verktyg för smarta hem.

Tekniska verktyg för smarta hem gör livet enklare och säkrare för husägare över hela världen. Med dessa enheter kan du ha fullständig kontroll över ditt hem oavsett var du befinner dig. Smart home-teknik erbjuder bekvämlighet, säkerhet och besparingar som inte kan jämföras med traditionella hemautomationssystem. Med rätt verktyg kan ditt hem förvandlas till ett smart, säkert och energieffektivt utrymme med ett enkelt knapptryck.

Läs mer: Bästa bärbara elvärmare

1. Smarta säkerhetssystem för hemmet

bästa smarta alarmsystem för hemmet 2023

Smarta säkerhetssystem blir allt vanligare i dagens hem. Larmsystem för bostäder ger ett extra skydd genom att användarna kan övervaka sin egendom var de än befinner sig med sin smartphone eller surfplatta.

Med smartphoneappar kan användarna styra dörrlås, rörelsesensorer, kameror och andra säkerhetsfunktioner direkt från sin handhållna enhet.

bästa

Ring alarm-sats från Amazon är förmodligen det bästa säkerhetssystemet för det smarta hemmet idag. Denna sats innehåller en basstation, knappsats, kontaktsensor, rörelsesensor och en räckviddsförlängare. 

Du kan ta emot mobilaviseringar när systemet har aktiverats, ändra larmlägen och övervaka dina Ring-enheter i Ring-appen. Det finns också möjligheter att lägga till ytterligare komponenter, som rörelsesensorer, kontaktsensorer och en utomhussiren om du vill utöka ditt skydd för hemmet.

Det är både snabbt och enkelt att installera Ring Alarmet. Det är bara att ansluta basstationen och wifi via Ring-appen samt placera rörelsesensorerna och kontaktsensorerna där du behöver dem mest.

2. Smart termostat

bästa smarta termostat 2023

Smarta termostater är utformade för att automatiskt justera temperaturinställningarna utifrån användarens preferenser. De kan enkelt programmeras och erbjuder även energisparfunktioner som minskar elkostnaderna.

Smarta termostater är särskilt användbara i hem med varierande temperaturkrav, till exempel i hem där flera familjemedlemmar bor i olika delar av huset.

bästa smarta termostat 2023

Google Nest är en programmerbar termostat som du kan reglera temperaturen med hjälpa av din smarttelefon (iOS och Android). Med hjälp av detta smarta verktyg kan du spara energi genom att anpassa dina favorittemperaturer. Det är kompatibelt med de flesta oberoende värmesystem som gasvärmepannor, värmepumpar och golvvärme.

3. Smarta lampor

bästa smarta lampor 2023

Smarta belysningssystem gör det möjligt för användare att styra sina lampor var som helst med hjälp av sin smartphone eller surfplatta. De kan ställas in så att de tänds och släcks vid förinställda tider, dämpas vid speciella tillfällen eller till och med synkroniseras med musik för en unik atmosfär.

Smarta lampor är också energieffektiva, vilket hjälper användarna att spara pengar på sina elräkningar.

bästa smarta lampor 2023

Med denna smarta lampa kan du styra din belysning oavsett när och var du är. Den har en WLAN-anslutning som är mycket mer tillförlitlig än Bluetooth samtidigt som den förbrukar mindre el.

Den fungerar även med röststyrning med Amazon Alexa (Echo, Dot och andra) samt Google Assistant (Home, Mini och andra) och låter dig styra dina lampor med enkla röstkommandon. Det är också möjligt att skapa en mängd olika ljusatmosfärer via app eller röststyrning. 

Den har en timer för att ställa in belysningstider eller automatisera din belysning, så att den slås på och av automatiskt vid inställda tider.

4. Smarta apparater

smarta apparater för hemautomatisering 2023

Smarta apparater kan upptäcka när mat behöver fyllas på, när tvätt behöver tvättas och när ugnen behöver förvärmas. De kan styras via smartphoneappar och kan göra livet mycket enklare för upptagna familjer.

smart apparat för alla apparater i hemmet

Denna apparat är kompatibel med Amazon Alexa och Google Home för att röststyra din TV, luftkonditionering, ljud och fläktar – bara för att nämna några hushållsartiklar. Du kan hantera dina IR(38 KHz) styrda enheter via din mobiltelefon som en kraftfull fjärrkontroll var som helst och när som helst.

Det finns möjlighet till automatisk matchning med över 50 000 apparater från de flesta kända varumärken och modeller. Denna IR-databas ökar varje dag.

5. Smart garageportöppnare

bästa smarta garageöppnare 2023

Smarta garageportöppnare gör det möjligt för användare att öppna och stänga sina garageportar var som helst med hjälp av sin smartphone eller surfplatta. De kan också programmeras så att de fungerar med andra smarta hemutrustning, till exempel säkerhetssystem och lampor.

bästa smarta garageöppnare 2023

Med denna enhet kan du ansluta din garageport till internet och göra ditt garage smart, så du vet om den verkligen är stängd.

Du behöver bara ansluta Gateway och ladda ner den kostnadsfria “MyQ”-appen och öppna, stänga och övervaka garageporten via smartphone eller surfplatta. På begäran kan du när som helst få push-meddelande eller e-post så snart din grind öppnas eller stängs.

6. Smart sprinklersystem

bästa smarta sprinklersystem 2023

Smarta sprinklersystem hjälper husägare att spara vatten genom att automatiskt justera bevattningsscheman baserat på väderförhållanden. De kan också fjärrstyras med en smartphone eller surfplatta, vilket gör det enkelt att ändra inställningarna utan att behöva gå ut.

bästa smarta sprinklersystem 2023

Gardena är ett intelligent automatiskt bevattningssystem med 6 ventiler som kan programmeras individuellt. Den har en smart sensor som reglerar bevattningen med smart Water Control automatiskt, vilket gör att överflödig bevattning kan undvikas. Du kan ladda ner en app kostnadsfritt för att styra bevattningen via din telefon.

7. Smarta rök- och kolmonoxiddetektorer

bästa smarta brandvarnare 2023

Smarta rök- och kolmonoxiddetektorer kan upptäcka farliga nivåer av dessa ämnen i hemmet och varna användarna via en smartphone-app. Smarta rökdetektorer kan också programmeras så att de sätter igång fläktar eller öppnar fönster när de upptäcker farliga nivåer av rök eller andra farliga gaser.

bästa smarta brandvarnare 2023

Gigaset Elementary ONE X är utmärkta brandvarnare på alla sätt och vis. Den är utrustad med den senaste programvaran och kompatibla med alla befintliga Gigaset Smart Home lösningar.

Inte bara det – den varnar också för vattenskador genom att meddela om vattenläckage hos t.ex. tvätt- och tvättmaskiner. Du får informationen omedelbart via den kostnadsfria Gigaset-appen.

8. Smarta kontakter

bästa smart kontakt 2023

Smarta kontakter gör det möjligt för användare att styra alla enheter som är anslutna till dem med hjälp av sin smartphone eller surfplatta. Stickproppar kan användas för att styra lampor, tv-apparater och apparater var som helst, vilket gör det enkelt för upptagna familjer att hålla koll på energiförbrukningen och spara pengar på elräkningarna.

bästa smart kontakt 2023

Detta är en alldeles förträfflig smart kontakt som fungerar med röststyrning och är kompatibel med Alexa och Google Assistant. Du kan styra dina enheter med enkla kommandon för att göra ditt liv både enklare och bekvämare

Med denna kan du t.o.m. slå på och av dina hushållsapparater genom att använda WOOX-appen på din telefon. Du kan planera det smarta wifi uttaget för att automatiskt slå på och stänga av hushållsapparater efter behov. Du kan också dela med din familj och styra hushållsapparater tillsammans om du så önskar. 

Det finns till och med teknisk support tillgänglig dygnet run om du skulle stöta på problem!

Sammanfattning – Bästa verktyg för smarta hem 2023

Här tog vi fram våra favoriter till bästa verktyg för smarta hem 2023. Som ni såg finns det mycket ni kan göra för att både göra hemmet till en mer säker och bekväm plats att vistas på. Den teknologiska utvecklingen är oerhört snabb på detta område och det finns säkert skäl att återkomma med nya favoriter bland bästa verktyg för smarta hem inom kort.

Läs mer: Bästa prylar för att skapa innehåll på sociala medier

More from Benny Sjölind
Här är de viktigaste teknikområdena 2023 enligt en ny IEEE-studie
IEEE, världens största tekniska yrkesorganisation som arbetar för att främja teknik för...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *