Vilken TV ska man köpa 2023? Här är experternas bästa tips

vilken tv skall man köpa 2023

Snart är det fotbolls-VM och det gör att många brukar fundera på att köpa ny TV för bästa möjliga upplevelse. Det kan dock vara svårt att välja bland det utbud av nya TV:n som lanseras varje år. Vilken TV ska man köpa 2023?

Varje år kommer ett enormt utbud av ny elektronik ut på marknaden. Det gäller även TV-apparater som ständigt utvecklas och får nya egenskaper. Det gör att det kan vara svårt att hitta rätt i utbudet och veta vad man egentligen behöver. Det finns dock experter som har som uppgift att utvärdera och välja ut det bästa som finns på marknaden.

Läs mer: Bästa utomhus-TV för terrassen

Vilken TV är bäst 2023?

En av de mest eftertraktade bland alla utmärkelser är EISA Awards 2022-2023 där ett stort antal oberoende branschexperter från ledande tidskrifter inom hemelektronik testat och valt ut sina favoriter. Här är deras favoriter bland bästa TV:n 2022 och 2023, tillsammans med juryns utlåtande om modellerna.

Bästa hemteater TV 2023

bästa tv 2023

Philips 65OLED+937

Ljudkvaliteten står högt upp på önskelistan för alla TV-köpare, och Philips sätter den i centrum med 65OLED+937.

Det integrerade högtalarsystemet, designat av Bowers & Wilkins, är den perfekta matchen för en fantastisk bildprestanda från TV:ns OLED-panel med hög ljusstyrka ”EX Royal” och P5 AI Dual Picture-motor med avancerad HDR-tonmappning.

Den här 5.1.2-kanalshögtalaren låter omslutande och storskalig – nya sidofyrande drivrutiner och omdesignade Dolby Atmos-enheter utökar ljudfältet, den centralt monterade titankupolhögtalaren ger dialogerna precisa detaljer och positionering, och en 100×65 mm basdrivrutin ger en snabb och djup effekt.

Designen är också underbar, med det smart vinklade höljet som passar ihop med TV:ns skrivbordsstativ för att göra 65OLED+937 till en fest för både ögon och öron.

Bästa köp OLED-TV 2023

mest prisvärda OLED TV 2023

Philips 55OLED807

Philips OLED-bildskärm i mellanklassen, 55OLED807, har en prestanda och specifikationer som är långt överlägsna det överkomliga priset.

Den här smart designade plattskärmen – med Ambilight-belysning och roterande stativ – kombinerar den senaste EX-panelen med högre ljusstyrka med en ny generation av märkets väletablerade och högspecifika P5-processor och blandar svartnivå, häpnadsväckande HDR-toppar, skarp 4K-skärpa och autentiska, livfulla färger.

Ett omfattande utbud av förinställningar för bilden kompletteras med djupgående bildjusteringar, vilket gör 55OLED807 lämplig för både tv-älskare och tweakers, och med anslutningar som dubbla HDMI-ingångar med stöd för 120 Hz video och variabla uppdateringsfrekvenser är även gamers välkomna till festen.

Bästa köp LCD TV

bästa lcd tv 2023

TCL 55C735

Den diskret formgivna 55C735 har många av TCL:s förstklassiga tekniker och har samtidigt ett mycket prisvärt pris, vilket gör den lätt att bli förälskad i och är ett utmärkt alternativ för film, spel och sport.

Kombinationen av direkt LED-belysning och en panel av Quantum Dot VA-typ skapar en bildprestanda med överlägsen, naturalistisk färghantering och autentisk kontrast, medan dynamisk tonmappning – plus Dolby Vision- och HDR10+-funktioner – säkerställer optimal kvalitet från UHD-skivor och streamingtjänster.

Ljudet är en annan stark egenskap, med Dolby Atmos-bearbetning som utökar ljudfältet i TV:ns Onkyo-designade högtalarsystem. Genom att implementera Google TV OS är 55C735 också topp i den smarta klassen.

Bästa TV för familjen

bästa tv för familjen 2023

Philips 55PUS8807

Den här 55-tums LCD-TV:n med LED-belysning, som av tillverkaren Philips även kallas ”The One”, klarar utmaningen att ge dig allsidig film-, TV- och spelunderhållning i vardagsrummet utan att du behöver betala för mycket.

55PUS8807 är en betydande uppgradering av sin föregångare och riktar sig till konsolspelare med den nya Game Bar-funktionen och HDMI 2.1-anslutningar, medan det omfattande smarta systemet Android TV 11 ger dig tillgång till streamningsplattformar och musik på begäran.

4K HDR-uppspelning (inklusive HDR10+ och Dolby Vision) förstärks av apparatens livfulla färger och höga ljusstyrka, och imponerar även i väl upplysta rum. Dessutom innebär den vidvinkliga visningspotentialen hos tv:ns S-IPS-panel att alla familjemedlemmar kan njuta av showen.

Bästa premium LCD TV

bästa premium lcd tv

Hisense 65U8HQ

Tack vare sin avancerade teknik ger Hisense 65U8HQ en upplevelse som är värdig flaggskeppspositionen.

En antireflexpanel med 4K/120Hz Mini LED/Quantum Dot-ansiktsskydd förenas med en 160-zons lokal dimningsmotor och en ljussensor för att finjustera bildprestanda för alla miljöer – bilderna uppvisar superb ljusstyrka, förstklassiga rörelser och en bred betraktningsvinkel.

Den är också imponerande specificerad, inklusive VRR-, FreeSync Premium- och ALLM-spelfunktioner, stöd för HDR10+ Adaptive, Dolby Vision IQ och IMAX Enhanced-format samt Wi-Fi 6 streaming. TV:ns skräddarsydda VIDAA U6-operativsystem ger en intuitiv layout, profilskapande för varje familjemedlem och snabb drift.

Ljudet, från en 2.1.2-kanalig Dolby Atmos-högtalare, är kraftfullt och uppslukande. Det här är en riktig statement-set från Hisense.

Bästa Mini LED TV

bästa premium mini led tv 2022

TCL 65C835

TCL fortsätter att utveckla sin Mini LED-bakgrundsbelysning med flerzonsdimningsteknik, och den frestande 65C835 till ett frestande pris visar dessa framsteg fullt ut.

Denna 4K-tv bygger på förra årets EISA-prisbelönade C825, med förbättrad vidvinkelvisning och antireflexförmåga som bidrar till en ökad briljans i bildprestanda. Bländande ljusstyrka och färgåtergivning kombineras med utmärkta svarta och skuggiga detaljer under exakt HDR-uppspelning i HDR10, HDR10+ och Dolby Vision IQ.

Det finns fullständig spelkompatibilitet för nästa generations konsoler, och användarupplevelsen förbättras av Google TV och ett Onkyo-ljudsystem som ger ett imponerande ljud för en så tunn och attraktiv apparat. TCL har skapat ännu en fin vinnare i 65C835.

Bästa premium OLED TV 2023

bästa premium oled tv 2022

Sony XR-65A95K

Sonys bästa OLED-TV någonsin har helt ny QD-OLED-panelteknik som bygger på blå ljusdioder och ett Quantum Dot-skikt. Resultatet är att XR-65A95K:s makalösa bilder har djupa svarta toner, intensiva färger och en ljusstyrka över alla förväntningar, som fulländas av Sonys mångfacetterade Cognitive Processor XR.

Film- och TV-innehåll ser sublimt ut, och naturligtvis är denna flaggskeppsmodell redo för gamers med VRR, ALLM och 4K/120Hz-uppspelning.

XR-65A95K:s status som en OLED-allroundspelare i toppklass cementeras av det innovativa ljudsystemet Acoustic Surface Audio+, som ger detaljerad, fullrange 2.2-kanalig ljudkvalitet med automatisk kalibrering.

Smarta färdigheter hanteras av Google TV (inklusive tillgång till BRAVIA CORE-filmbiblioteket) och den medföljande BRAVIA CAM med Full HD-upplösning som möjliggör videochatt, energisparande och mycket mer.

Bästa Gaming TV 2023

bästa gaming tv 2022

LG OLED42C2

När det gäller tv-apparater som passar videospelare har LG under flera år varit ledande på området. OLED42C2 fortsätter den traditionen och använder sig av en ny, mindre 42-tums OLED-panel som passar perfekt för en dedikerad spelhörna.

En toppmodern HDMI-specifikation, inklusive variabla uppdateringsfrekvenser och 4K/120Hz-kompatibilitet på alla ingångar, välkomnar ägare av nästa generations konsoler/pc:er. Exceptionella svarstider ger en konkurrensfördel och TV:ns Game Optimizer-gränssnitt ger snabb åtkomst till bildinställningar.

LG:s Evo-panel och AI-infunderade α9 Gen5-processor arbetar tillsammans för att ge spelbilder en dynamisk, ljus och jämn känsla. Lägg till TV:ns smarta WebOS-system, röststyrningsfärdigheter och eleganta styling och OLED42C2 blir oemotståndlig.

Vanliga frågor om TV:n

Vilken TV ska man köpa 2023?

När du köper ny TV är det bra att tänka igenom viktiga frågor som budget och de egenskaper som behövs. Storleken är också viktig att tänka på vid valet av TV. Här har vi tagit fram bästa TV:n 2022 utifrån EISA Awards 2022-2023. Här är det oberoende branschexperter från ledande tidskrifter inom hemelektronik testat som valt ut sina favoriter.

Vilken är bästa TV som ser ut som en tavla?

Samsung The Frame är en unik 50-tums 4K QLED-TV med imponerande bildkvalitet som blir som en elektronisk bildram på väggen. Via denna kan du njuta av såväl dina egna foton som all världens konstverk. Via det smarta Slim Fit-väggfästet som medföljer kan du montera TV:n helt platt in mot väggen, precis som en tavla. 

Vilka funktioner har de bästa tv-apparaterna 2023?

De bästa tv-apparaterna från 2023 har robusta HDR-funktioner, 8K-upplösningsalternativ och smarta funktioner som röststyrning och tillgång till streamingtjänster. De erbjuder även högkvalitativa betraktningsvinklar och förbättrad färgprecision.

Hur väljer jag den bästa tv:n för mig?

När du väljer en tv för dina behov ska du ta hänsyn till faktorer som skärmstorlek, upplösning, HDR-funktioner och smarta funktioner. Du behöver också beakta den budget du har till förfogande eftersom detta påverkar vilken typ av tv du kan köpa.

Written By
More from Redaktionen
Här är de bästa drönarna för alla behov 2023!
I takt med att tekniken går framåt blir drönare alltmer sofistikerade och...
Read More