Vilken TV ska man köpa 2024? Här är experternas bästa tips

vilken tv skall man köpa 2023

Snart är det fotbolls-VM och det gör att många brukar fundera på att köpa ny TV för bästa möjliga upplevelse. Det kan dock vara svårt att välja bland det utbud av nya TV:n som lanseras varje år. Vilken TV ska man köpa 2024?

Varje år kommer ett enormt utbud av ny elektronik ut på marknaden. Det gäller även TV-apparater som ständigt utvecklas och får nya egenskaper. Det gör att det kan vara svårt att hitta rätt i utbudet och veta vad man egentligen behöver. Det finns dock experter som har som uppgift att utvärdera och välja ut det bästa som finns på marknaden.

Läs mer: Bästa utomhus-TV för terrassen

Vilken TV är bäst 2024?

En av de mest eftertraktade bland alla utmärkelser är EISA Awards 2023-2024 där ett stort antal oberoende branschexperter från ledande tidskrifter inom hemelektronik testat och valt ut sina favoriter. Här är deras favoriter bland bästa TV:n 2024, tillsammans med juryns utlåtande om modellerna.

Bästa Premium OLED TV 2024

Vilken TV är bäst 2024?

SAMSUNG 77S95C

Denna Samsung TV sätter en ny standard med sin exceptionella HDR-ljusstyrka, djupa svartnivåer och livfulla, expansiva färgskala, och etablerar sin överlägsna position på marknaden.

Den enastående visuella kvaliteten hos 77S95C är ett resultat av den avancerade andra generationens Quantum Dot OLED-teknik, som förstärks av den senaste programvaran för panelstyrning och en förbättrad ljusbana. Dessutom spelar den förbättrade Neural Quantum Processor 4K från Samsung en avgörande roll för att förbättra rörelse, skärpa, färg och andra aspekter.

TV:ns ljudupplevelse är lika imponerande, med en surroundhögtalaruppsättning som omger skärmen, vilket skapar en fängslande, teaterliknande atmosfär för filmer, TV-program och spel. Designen på denna 77-tumsmodell är slående, med funktioner som One Connect-boxen för en sömlös installation och en högkvalitativ, ultratunn ram.

Vilken TV ska man köpa 2024? De som är ute efter den ultimata OLED-TV-upplevelsen bör överväga den här modellen.

Bästa köp OLED-TV 2024

Bästa köp OLED-TV 2024

PHILIPS 55OLED808

55OLED808 sticker ut på marknaden för OLED-TV i mellanklassen tack vare sin enastående bildkvalitet och kostnadseffektiva prissättning. Den senaste modellen från Philips bygger vidare på framgångarna med föregångarna i 8-serien och visar upp anmärkningsvärda förbättringar i P5-processorn, Ambilight-tekniken, användargränssnittet med mera.

Den är utmärkt för visning av 4K HDR-innehåll, med exceptionell ljushantering och kontrast, tillsammans med skicklig tonmappning. Enheten är också skicklig på att uppskalera HD-innehåll till en högre kvalitet.

I enlighet med Philips rykte erbjuder 55OLED808 ett brett utbud av bildjusteringsalternativ och användarvänliga förinställningar, vilket möjliggör personliga tittarupplevelser. Google TV, HDMI 2.1-stöd och ett robust inbyggt ljudsystem gör den till ett övertygande val i alla avseenden.

Bästa Familje-TV 2024

bästa tv för familjen 2024

PHILIPS 55PUS8808

Philips 55-tums Ambilight-aktiverade LCD-TV, 55PUS8808, är utformad för att vara en mittpunkt i ditt vardagsrum. Den har en S-IPS-panel som ger en bred betraktningsvinkel, tillsammans med en levande och ljusstark skärm som förblir tydlig även i väl upplysta miljöer.

Denna TV är positionerad som en mångsidig hemunderhållningslösning med kraftfullt 2x40W-ljud, omfattande HDR-stöd för olika format, starka spelfunktioner och den funktionsrika Google TV smart-plattformen.

Dessutom ingår DTS Play-Fi-integrering, vilket gör att TV:n kan ingå i en ljudinstallation med flera rum eller fungera som mittkanal i ett surroundljudsystem. TV:ns sofistikerade design förtjänar också beröm. Men det är kombinationen av enastående bildkvalitet och rimligt pris som verkligen gör 55PUS8808 till ett attraktivt alternativ.

Bästa Jätte-TV 2024

Bästa Jätte-TV 2024

Samsung 98″ Q80C 4K QLED Smart TV

Egentligen var det TCL 98C735 som utsågs till bästa jätte-TV på EISA Awards 2023-2024, men i dagens snabba teknikutveckling har en annan TV-modell hunnit ta sig förbi i utvecklingen. Samsung lanserade sin 98″ Q80C 4K QLED Smart TV i juli 2023 och den är i dagsläget bästa jätte-TV på marknaden.

Denna TV möjliggör enastående kontrast genom att justera ljusstyrkan i specifika delar av bilden, vilket skapar en imponerande skala från djupaste svart till skinande vitt. Den erbjuder också ett utökat tredimensionellt ljud, vilket ger en förstärkt känsla av närvaro.

Dessutom är TV:n utrustad för att stödja HFR och 4K-upplösning vid 120 fps på samtliga fyra HDMI-portar, vilket ger användaren flexibiliteten att koppla in flera spelkonsoler.

Bästa Gaming TV 2024

bästa gaming tv 2024

TCL 55C745

För att kunna uppleva de senaste spelkonsolerna och datorerna fullt ut krävs en förstklassig skärm som TCL 55C745. Denna 55-tums TV är särskilt attraktiv för gamers, med ett specialiserat gaming bar-gränssnitt och en QLED-panel som stöder 4K-upplösning vid 144 Hz med variabel uppdateringsfrekvens (VRR), och även Full HD vid ultrasnabba 240 Hz.

Den är utrustad med viktiga gamingfunktioner som Auto Low Latency Mode (ALLM), Dolby Vision gaming och FreeSync Premium Pro, vilket garanterar en jämn, tårfri bild med låg latens. Utöver gaming är denna TV utmärkt för allmän visning med sin utmärkta färgåtergivning, ljusstyrka, HDR-funktioner och fullarray local dimming, vilket leder till en levande filmupplevelse.

Tillägget av Google TV-gränssnittet med streamingappar och röststyrning gör den mångsidig för alla typer av användare. 55C745 ger mycket värde för pengarna, oavsett hur den används.

Bästa Hemteater Mini LED TV 2024

Bästa Mini LED TV 2024

TCL 65C845

TCL vidareutvecklar Mini LED-tekniken med betydande förbättringar i C845-serien. Årets modell har dubbelt så många zoner och förbättrade lysdioder, tillsammans med flera andra modifieringar, för att uppnå prestandanivåer som utmanar OLED-paneler och till och med överträffar dem i vissa aspekter, till exempel ljusstyrka.

Den attraktivt prissatta 65C845-modellen har en maximal ljusstyrka på 2000 nits under HDR-uppspelning, kompatibel med HDR10, HDR10+ och Dolby Vision IQ-standarder, och bibehåller fullvita nivåer på 800 nits. Denna 65-tums TV är en dröm för både filmentusiaster och gamers, och erbjuder full kompatibilitet med de senaste spelkonsolerna.

Den omfattande uppsättningen funktioner inkluderar Google TV, ett högtalarsystem designat av Onkyo och IMAX Enhanced-certifiering. TCL:s 65C845 är ännu en exceptionell allroundprodukt från den kinesiska tillverkaren.

Bästa Mini LED TV 2024

Bästa Mini LED TV 2024

HISENSE 65U8KQ

Sonys bästa OLED-TV någonsin har helt ny QD-OLED-panelteknik som bygger på blå ljusdioder och ett Quantum Dot-skikt. Resultatet är att XR-65A95K:s makalösa bilder har djupa svarta toner, intensiva färger och en ljusstyrka över alla förväntningar, som fulländas av Sonys mångfacetterade Cognitive Processor XR.

Film- och TV-innehåll ser sublimt ut, och naturligtvis är denna flaggskeppsmodell redo för gamers med VRR, ALLM och 4K/120Hz-uppspelning.

XR-65A95K:s status som en OLED-allroundspelare i toppklass cementeras av det innovativa ljudsystemet Acoustic Surface Audio+, som ger detaljerad, fullrange 2.2-kanalig ljudkvalitet med automatisk kalibrering.

Smarta färdigheter hanteras av Google TV (inklusive tillgång till BRAVIA CORE-filmbiblioteket) och den medföljande BRAVIA CAM med Full HD-upplösning som möjliggör videochatt, energisparande och mycket mer.

Bästa Köp Mini LED TV 2024

bästa köp mini led tv 2024

HISENSE 65U7KQ

65U7KQ är en introduktionsmodell i Hisense 120Hz ULED TV-serie och kombinerar en 4K-skärm med en Mini LED-bakgrundsbelysning som inkluderar 384 zoner för dimning.

Denna kombination, tillsammans med Quantum Dot-färgteknik, ger skarpa bilder som kännetecknas av enastående lokal kontrast och livfulla färger. TV:n har stöd för olika dynamiska HDR-format inklusive Dolby Vision IQ, HDR10+ och HDR10+ Adaptive, och den har sensorer för färgtemperatur och ljusstyrka som anpassar bilden baserat på de omgivande rumsförhållandena.

65U7KQ är också rik på funktioner och erbjuder HDMI 2.1-portar som kan hantera upp till 4K/144Hz-signaler, kompatibilitet med Apple AirPlay 2 och det exklusiva operativsystemet VIDAA U7, som ger åtkomst till många appar.

Som ett mellanklassval utmärker sig 65U7KQ för sin exceptionella prestanda, omfattande funktioner och eleganta design.

Sammanfattning – Vilken TV ska man köpa 2024?

Här har vi tagit fram en rad olika TV:n för olika behov. Så Vilken TV ska man köpa 2024? Kolla igenom de val som experterna i EISA gjort i sin årliga utvärdering av bästa TV-apparater så har du kommit en bra bit på vägen mot ett bra val.

Vanliga frågor om TV:n

Vilken TV ska man köpa 2024?

När du köper ny TV är det bra att tänka igenom viktiga frågor som budget och de egenskaper som behövs. Storleken är också viktig att tänka på vid valet av TV. Här har vi tagit fram bästa TV:n 2024 utifrån EISA Awards 2023-2024. Här är det oberoende branschexperter från ledande tidskrifter inom hemelektronik testat som valt ut sina favoriter.

Vilken är bästa TV som ser ut som en tavla?

Samsung The Frame är en unik 50-tums 4K QLED-TV med imponerande bildkvalitet som blir som en elektronisk bildram på väggen. Via denna kan du njuta av såväl dina egna foton som all världens konstverk. Via det smarta Slim Fit-väggfästet som medföljer kan du montera TV:n helt platt in mot väggen, precis som en tavla. 

Vilka funktioner har de bästa tv-apparaterna 2024?

De bästa tv-apparaterna från 2024 har robusta HDR-funktioner, 8K-upplösningsalternativ och smarta funktioner som röststyrning och tillgång till streamingtjänster. De erbjuder även högkvalitativa betraktningsvinklar och förbättrad färgprecision.

Hur väljer jag den bästa tv:n för mig?

När du väljer en tv för dina behov ska du ta hänsyn till faktorer som skärmstorlek, upplösning, HDR-funktioner och smarta funktioner. Du behöver också beakta den budget du har till förfogande eftersom detta påverkar vilken typ av tv du kan köpa.

More from Benny Sjölind
Apple-veckor hos Webhallen – rabatterade priser på AirPods och iPads
Inför kommande högsommarvärme har Webhallen nu lanserat en kampanj för Apple-produkter, där...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *