Bästa TV för terrassen 2022 – Samsungs utomhus-tv The Terrace

bästa tv för terrassen utomhus tv

På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med The Terrace, Samsungs tv för utomhusbruk*, kan även tv-tittandet flyttas till uteplatsen. Detta är definitivt bästa utomhus-tv för terrassen 2022!

De förlängda sommarkvällarna innebär att vi ser mer på tv tillsammans med vänner och familj visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Nordic

Fler skulle bjuda in bekanta och vänner med utomhus-TV

bästa utomhus tv för terrassen 2022

Undersökningen om svenskarnas förhållande till utomhus-tv genomfördes den 25–27 maj. Totalt 1 006 personer i åldrarna 18–65 år intervjuades och fick bland annat uppge vad de skulle titta på om de ägde en utomhus-tv och vilka fördelar de ansåg att en sådan hade.

Långfilm var det i särklass populäraste innehållet. Hela 41 procent av de tillfrågade sa att de skulle föredra att titta på film på en utomhus-tv. Men sport och serier, med 32 respektive 30 procent, stod också högt upp på listan liksom dokumentärer (27 procent) och nyheter (26 procent).

Om de hade en utomhus-tv skulle 41 procent av de tillfrågade oftare än i dag bjuda in bekanta och familj för att se på tv tillsammans. Var fjärde uppgav dessutom att de skulle vistas mer utomhus om de hade en utomhus-tv.

bästa utomhus tv för terrass 2022

Deltagarna i undersökningen fick även uppge vilken de ansåg vara den viktigaste fördelen med en utomhus-tv. 21 procent menade att en utomhus-tv skulle förlänga sommarkvällarna, 14 procent att de skulle vistas mer utomhus och 10 procent pekade på möjligheten att se utomhusbio med andra.

Nu är sommaren här och allt fler spenderar mer tid utomhus och The Terrace är perfekt när många samlas ute för att titta på en film eller ett sportevenemang. Displayen på Samsungs utomhus-tv är skyddad mot vattenstänk och damm** och bilden är väldigt skarp, även i fullt dagsljus, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Bästa utomhus-tv för terrassen 2022

bästa utomhus tv för terrass sommar 2022

The Terrace finns i tre storlekar, 55, 65 och 75 tum, med Samsungs bildkvalitet QLED 4K och smart-tv-funktioner. Skärmen klarar temperaturer upp till 50 plusgrader även om direkt solljus ska undvikas.

Samsung The Terrace är speciellt avsedd att användas utomhus eller i väldigt ljusa miljöer, till exempel på en terrass eller i ett uterum. Designen är skyddad mot fukt, damm och värme, och du får mycket hög ljusstyrka och avancerad antireflex-behandlad yta på panelen, vilket gör att du kan njuta av film, serier, sport, gaming m.m. på platser där du normalt sett inte kan ha en TV monterad.

Placering i skuggan är optimalt, men så länge solen inte lyser rakt in i skärmen har du alltid en chans att se TV i bra kvalitet. For att minimera antalet kablar och praktiska utmaningar med t.ex. ström, så är The Terrace särskilt optimerad för att användas med streamade bildkällor. Det kan antingen vara via den läckra inbyggda plattformen Tizen Smart TV eller direkt från din telefon.

Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten/Amazon Alexa). Utomhus-tv:n kompletteras med fördel med The Terrace Soundbar för ett ännu mer dynamiskt ljud. The Terrace Soundbar säljes separat.

Om undersökningen:

Undersökningen är gjord av YouGov på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ år svarat på frågorna. Undersökningen genomfördes i mars 2022. 

*Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

**Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

Läs mer: Luftrenare rekommenderade av astma och allergiförbundet 2022

Skrivet av
Mer från Mattias
Nu lanseras lyxiga julkalendrar för skägg och grooming
Vi svenska män har redan i ett par säsonger haft möjligheten att...
Läs mer
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *