Bästa TV för terrassen 2024 – Samsungs utomhus-tv The Terrace

bästa tv för terrassen utomhus tv 2024

På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med The Terrace, Samsungs tv för utomhusbruk*, kan även tv-tittandet flyttas till uteplatsen. Detta är definitivt bästa utomhus-tv för terrassen 2024!

De förlängda sommarkvällarna innebär att vi ser mer på tv tillsammans med vänner och familj visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Nordic. Nu när vi dessutom har en sportsommar med fotbolls-EM och OS i Paris att se fram emot, är det många som letar efter en ny TV.

Vilken TV ska man då köpa 2024? Just nu är det eftertraktat med TV utomhus och inom detta område finns det ett märke som är hetare än andra just nu.

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

Samsung The Terrace är bästa utomhus-TV för terrassen 2024. Den finns i tre storlekar, 55, 65 och 75 tum, med Samsungs bildkvalitet QLED 4K och smart-tv-funktioner. Skärmen klarar temperaturer upp till 50 plusgrader även om direkt solljus ska undvikas.

Samsung The Terrace är speciellt avsedd att användas utomhus eller i väldigt ljusa miljöer, till exempel på en terrass eller i ett uterum. Designen är skyddad mot fukt, damm och värme, och du får mycket hög ljusstyrka och avancerad antireflex-behandlad yta på panelen, vilket gör att du kan njuta av film, serier, sport, gaming m.m. på platser där du normalt sett inte kan ha en TV monterad.

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

Placering i skuggan är optimalt, men så länge solen inte lyser rakt in i skärmen har du alltid en chans att se TV i bra kvalitet. For att minimera antalet kablar och praktiska utmaningar med t.ex. ström, så är The Terrace särskilt optimerad för att användas med streamade bildkällor. Det kan antingen vara via den läckra inbyggda plattformen Tizen Smart TV eller direkt från din telefon.

Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten/Amazon Alexa). Utomhus-tv:n kompletteras med fördel med The Terrace Soundbar för ett ännu mer dynamiskt ljud.

Här är en mer detaljerad beskrivning av alla funktioner på Samsung The Terrace utomhus-TV:

Ljusstark utomhus-TV med 4K QLED

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

När det handlar om inomhus-TV förväntar du dig inget annat än det bästa från Samsung. Med 4K QLED och upp till 2 000 nits ljusstyrka kan du nu njuta av fantastisk bildkvalitet och optimal synlighet även utomhus.

The Terrace erbjuder ett smidigare och mer intuitivt sätt att njuta av alla dina favoritprogram. Genom att använda Smart Hub kan du enkelt dyka ner i en värld av innehåll med ett enda klick. The Terrace har en rad funktioner som gör tittarupplevelsen både enklare och roligare.

TV utformad för utomhusbruk – Väderbeständig Konstruktion (IP55-Klassad)

TV utformad för utomhusbruk - Väderbeständig Konstruktion (IP55-Klassad)

The Terrace är din helårslösning för utomhusunderhållning. Den IP55-klassade konstruktionen säkerställer att TV:n fungerar perfekt och skyddas mot yttre element som fukt, damm och värme. Oavsett väder behöver du inte oroa dig för The Terrace.

TV:n har skydd mot vatten och damm enligt IP55-standarden och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃.

Imponerande Bildkvalitet med QLED 4K och antireflexteknik

The Terrace levererar 100 % färgvolym, vilket innebär fylliga och exakta QLED-färger i 4K-upplösning. Upplev klara och levande bilder även i solljus. Den höga rörelseskärpan minskar oskärpan vid snabba rörelser, vilket ger en jämn och tydlig bild vid spel, sport och filmer.

The Terrace är också utrustad med avancerad antireflexteknik som effektivt minskar blänk och förbättrar kontrasten. Detta gör att du kan njuta av utmärkt underhållning utomhus, även under soliga dagar.

Imponerande Bildkvalitet med QLED 4K och antireflexteknik
Imponerande Bildkvalitet med QLED 4K och antireflexteknik

Kontrast och Detaljrikedom med Direct Full Array

Bakgrundsbelysningen kontrolleras noggrant för att ge intensiv ljusstyrka och djup svärta. Upptäck alla fina detaljer med oöverträffad kontrast.

Med 4K AI-uppskalning och Samsungs kraftfulla Quantum Processor analyseras ingångskällan automatiskt för att minska bildbrus, återställa detaljer och förstärka konturer.

Anpassad Bild med Adaptive Picture och fantastisk detaljrikedom med Quantum HDR 2000

Skärmen anpassar sig automatiskt till omgivningen genom att justera ljusstyrkan. Upplev optimal ljus- och kontrastnivå oavsett tid på dygnet eller typ av innehåll.

Quantum HDR 2000 säkerställer otrolig detaljrikedom och ljusstyrka. Upplev rika, exakta färger och djup kontrast med skarpa detaljer. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ justerar färger och kontrast scen för scen, så att även de finaste nyanserna framträder tydligt.

Enkel Innehållsdelning med Tap View

bästa utomhus tv 2024

Med en lätt beröring kan du spegla film eller musik från din mobil till TV:n. När du knackar lätt på TV:n med mobilen speglas innehållet automatiskt, vilket gör det enkelt att fortsätta njuta av ditt innehåll.

Multi View delar upp TV-skärmen i två delar, så att du kan visa innehåll på ena sidan och spegla mobilskärmen på den andra. Detta innebär att du kan följa med på mobilen utan att behöva titta bort från TV-skärmen.

AirPlay 2 och SmartThings Inbyggt

bästa utomhus tv 2024

Med AirPlay 2 kan du enkelt strömma filmer, TV-program, musik och foton direkt till The Terrace från din iPhone, iPad eller Mac.

Med SmartThings-appen kan du börja titta på en film på mobilen och fortsätta på din Samsung TV när du kommer hem. Oavsett om du använder Android eller iOS, gör appen det enkelt att ansluta och njuta av innehåll.

Inbyggd HDBase-T-mottagare eliminerar behovet av en separat enhet för att ansluta externa enheter till The Terrace. Anslut bara kabeln så är du redo. Den inbyggda Media Bay stöder USB-minnen och är skyddad mot snö, regn och damm.

Du kan ansluta trådlöst till streamingtjänster samt mobiler, soundbars och andra kompatibla enheter, samt koppla ihop din smartphone eller externa högtalare med The Terrace för ett förbättrat ljud utomhus.

OneRemote för Alla Väder

bästa utomhus tv 2024

Med OneRemote kan du ansluta dina externa enheter till The Terrace och kontrollera TV-upplevelsen. Denna fjärrkontroll är IP56-klassad, vilket gör den motståndskraftig mot regn, fukt, damm och värme.

Med One Remote Control, SmartThings-appen och Smart Hub får du enkel tillgång till innehåll, surfning och fantastiska appar, vilket gör ditt digitala liv smidigare.

Fler skulle bjuda in bekanta och vänner med utomhus-TV

bästa utomhus tv för terrassen 2024

Undersökningen om svenskarnas förhållande till utomhus-tv genomfördes den 25–27 maj. Totalt 1 006 personer i åldrarna 18–65 år intervjuades och fick bland annat uppge vad de skulle titta på om de ägde en utomhus-tv och vilka fördelar de ansåg att en sådan hade.

Långfilm var det i särklass populäraste innehållet. Hela 41 procent av de tillfrågade sa att de skulle föredra att titta på film på en utomhus-tv. Men sport och serier, med 32 respektive 30 procent, stod också högt upp på listan liksom dokumentärer (27 procent) och nyheter (26 procent).

Om de hade en utomhus-tv skulle 41 procent av de tillfrågade oftare än i dag bjuda in bekanta och familj för att se på tv tillsammans. Var fjärde uppgav dessutom att de skulle vistas mer utomhus om de hade en utomhus-tv.

bästa utomhus tv för terrass 2024

Deltagarna i undersökningen fick även uppge vilken de ansåg vara den viktigaste fördelen med en utomhus-tv. 21 procent menade att en utomhus-tv skulle förlänga sommarkvällarna, 14 procent att de skulle vistas mer utomhus och 10 procent pekade på möjligheten att se utomhusbio med andra.

Nu är sommaren här och allt fler spenderar mer tid utomhus och The Terrace är perfekt när många samlas ute för att titta på en film eller ett sportevenemang. Displayen på Samsungs utomhus-tv är skyddad mot vattenstänk och damm** och bilden är väldigt skarp, även i fullt dagsljus, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Läs mer: Vilket är bästa TV-märke?

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

bästa utomhus tv för terrass sommar 2024

Vanliga frågor om utomhus-TV 2024

Vilka är bästa utomhus-TV:n?

De bästa utomhus-TV:erna är i allmänhet de som har en klassificering på IP55 eller högre, vilket innebär att de är byggda för att tåla att vatten och damm tränger in. Populära modeller är bland annat Samsungs UHD-QLED 4K Smart Outdoor TV, SunBriteTV:s Veranda Series 4K UHD TV och SkyVues Fusion Series 4K UHD TV.

Hur väljer jag en utomhus-TV?

När du väljer en utomhus-TV ska du ta hänsyn till hur mycket solljus området där den ska placeras får, samt dess storlek och upplösning. Titta dessutom efter funktioner som väderskydd och ljusstyrka för att se till att din utomhus-TV är lämplig för sin miljö.

Vilka egenskaper har en bra utomhus-tv?

En bra utomhus-TV bör ha en klassificering på IP55 eller högre, vilket innebär att den är väderbeständig och kan motstå damm och vatteninträngning. Leta dessutom efter högkvalitativa upplösningar som 4K UHD och HDR10+ för att säkerställa den bästa tittarupplevelsen i alla miljöer.

Hur vet jag om en utomhus-tv är väderbeständig?

För att veta om en utomhus-TV är väderbeständig, kontrollera dess klassificering. Om den har en klassificering på IP55 eller högre anses den vara väderbeständig och bör kunna motstå vatten- och damminträngning.

Om undersökningen:

Undersökningen är gjord av YouGov på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ år svarat på frågorna.  

*Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

**Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Ny vedeldad bak- och pizzaugn lanseras – åldras med värdighet
Nu lanserar det svenska livsstilsföretaget Hikki en ny vedeldad bak- och pizzaugn...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *