Bästa TV för terrassen 2024 – Samsungs utomhus-tv The Terrace

bästa tv för terrassen utomhus tv 2024

På sommaren tillbringar svenskarna ofta mer tid ute i det fria. Med The Terrace, Samsungs tv för utomhusbruk*, kan även tv-tittandet flyttas till uteplatsen. Detta är definitivt bästa utomhus-tv för terrassen 2024!

De förlängda sommarkvällarna innebär att vi ser mer på tv tillsammans med vänner och familj visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Nordic

Läs mer: Vilken TV ska man köpa?

Fler skulle bjuda in bekanta och vänner med utomhus-TV

bästa utomhus tv för terrassen 2024

Undersökningen om svenskarnas förhållande till utomhus-tv genomfördes den 25–27 maj. Totalt 1 006 personer i åldrarna 18–65 år intervjuades och fick bland annat uppge vad de skulle titta på om de ägde en utomhus-tv och vilka fördelar de ansåg att en sådan hade.

Långfilm var det i särklass populäraste innehållet. Hela 41 procent av de tillfrågade sa att de skulle föredra att titta på film på en utomhus-tv. Men sport och serier, med 32 respektive 30 procent, stod också högt upp på listan liksom dokumentärer (27 procent) och nyheter (26 procent).

Om de hade en utomhus-tv skulle 41 procent av de tillfrågade oftare än i dag bjuda in bekanta och familj för att se på tv tillsammans. Var fjärde uppgav dessutom att de skulle vistas mer utomhus om de hade en utomhus-tv.

bästa utomhus tv för terrass 2024

Deltagarna i undersökningen fick även uppge vilken de ansåg vara den viktigaste fördelen med en utomhus-tv. 21 procent menade att en utomhus-tv skulle förlänga sommarkvällarna, 14 procent att de skulle vistas mer utomhus och 10 procent pekade på möjligheten att se utomhusbio med andra.

Nu är sommaren här och allt fler spenderar mer tid utomhus och The Terrace är perfekt när många samlas ute för att titta på en film eller ett sportevenemang. Displayen på Samsungs utomhus-tv är skyddad mot vattenstänk och damm** och bilden är väldigt skarp, även i fullt dagsljus, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Läs mer: Vilket är bästa TV-märke?

Bästa utomhus-tv för terrassen 2024

bästa utomhus tv för terrass sommar 2024

The Terrace finns i tre storlekar, 55, 65 och 75 tum, med Samsungs bildkvalitet QLED 4K och smart-tv-funktioner. Skärmen klarar temperaturer upp till 50 plusgrader även om direkt solljus ska undvikas.

Samsung The Terrace är speciellt avsedd att användas utomhus eller i väldigt ljusa miljöer, till exempel på en terrass eller i ett uterum. Designen är skyddad mot fukt, damm och värme, och du får mycket hög ljusstyrka och avancerad antireflex-behandlad yta på panelen, vilket gör att du kan njuta av film, serier, sport, gaming m.m. på platser där du normalt sett inte kan ha en TV monterad.

bästa utomhus tv 2024

Placering i skuggan är optimalt, men så länge solen inte lyser rakt in i skärmen har du alltid en chans att se TV i bra kvalitet. For att minimera antalet kablar och praktiska utmaningar med t.ex. ström, så är The Terrace särskilt optimerad för att användas med streamade bildkällor. Det kan antingen vara via den läckra inbyggda plattformen Tizen Smart TV eller direkt från din telefon.

Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten/Amazon Alexa). Utomhus-tv:n kompletteras med fördel med The Terrace Soundbar för ett ännu mer dynamiskt ljud. The Terrace Soundbar säljes separat.

Om undersökningen:

Undersökningen är gjord av YouGov på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ år svarat på frågorna.  

*Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

**Skydd mot vatten och damm baserat på IP55-standarden (internationell kapslingsklass) och drift i temperaturer mellan -31 och 50 ℃. IP55 (kapslingsklass): Skyddsklass enligt IEC 60529.

Läs mer: Luftrenare rekommenderade av astma och allergiförbundet

Vanliga frågor om utomhus-TV 2024

Vilka är bästa utomhus-TV:n?

De bästa utomhus-TV:erna är i allmänhet de som har en klassificering på IP55 eller högre, vilket innebär att de är byggda för att tåla att vatten och damm tränger in. Populära modeller är bland annat Samsungs UHD-QLED 4K Smart Outdoor TV, SunBriteTV:s Veranda Series 4K UHD TV och SkyVues Fusion Series 4K UHD TV.

Hur väljer jag en utomhus-TV?

När du väljer en utomhus-TV ska du ta hänsyn till hur mycket solljus området där den ska placeras får, samt dess storlek och upplösning. Titta dessutom efter funktioner som väderskydd och ljusstyrka för att se till att din utomhus-TV är lämplig för sin miljö.

Vilka egenskaper har en bra utomhus-tv?

En bra utomhus-TV bör ha en klassificering på IP55 eller högre, vilket innebär att den är väderbeständig och kan motstå damm och vatteninträngning. Leta dessutom efter högkvalitativa upplösningar som 4K UHD och HDR10+ för att säkerställa den bästa tittarupplevelsen i alla miljöer.

Hur vet jag om en utomhus-tv är väderbeständig?

För att veta om en utomhus-TV är väderbeständig, kontrollera dess klassificering. Om den har en klassificering på IP55 eller högre anses den vara väderbeständig och bör kunna motstå vatten- och damminträngning.

Written By
More from Klara Vindal
Bästa nya rakapparat 2024 – Här modellen med högst betyg!
Letar du efter bästa nya rakapparat 2024? Då har du kommit rätt....
Read More