Samsung lanserar en revolutionerande 98-tums QLED-TV i Europa

nya samsung 98-tums QLED Q80C
En enorm hemmabio-upplevelse nu tillgänglig med Samsungs 98-tums QLED Q80C TV

Samsung Electronics Co., Ltd, har utökat sitt sortiment av premium-TVer med den nya 98-tums QLED Q80C, nu tillgänglig för europeiska kunder. Lanseringen markerar en respons på ökande efterfrågan på större skärmstorlekar.

“Vi har märkt att efterfrågan på större skärmar ökar bland konsumenter. Samsung är engagerat i att leverera produkter som uppfyller kundens förväntningar och passar deras individuella behov”, säger Jose Barreiro-Lopez, Vice President för Europe Visual Display Office, Samsung Europe.

“Detta nya tillägg till vår QLED-serie är särskilt spännande och tar hemmaunderhållning till en ny nivå. Filmer känns som på biografen, sportevenemang som om du verkligen är på plats, och gaming som om du befinner dig mitt i all action. Samsung förvandlar din vardag till en fantastisk underhållningsupplevelse.”

Funktioner och teknik i 98” QLED Q80C

Q80C TV:n är utrustad med kraftfull AI-teknik, inklusive en 4K Neural Quantum Processor och AI Upscaling-teknik, vilket förbättrar och anpassar bildkvaliteten till den stora skärmen och förbättrar djupet och skärpan i bilderna. Detta kompletteras med Quantum HDR+-teknik för överlägsen prestanda i svärta och ljusstyrka, vilket gör att tittaren kan se varje detalj.

Tack vare Quantum Dots 100% färgvolym kan tittarna njuta av även de ljusaste scenerna och uppleva en värld fylld av färg. Den utmärkta färgvolymen, validerad av PANTONE™, gör skärmbilderna levande och autentiska.

För att skydda tittarnas ögon, har Q80C ett EyeComfort Mode, en intelligent bildinställning som automatiskt justerar skärmens ljusstyrka och ton baserat på omgivande ljus och solens upp- och nedgångstider.

En smidig design som passar perfekt i alla hem

Q80C-TV:ns slanka design kompletteras av en super tunn ram som ger tittarna ett skarpt och detaljerat fönster in i deras underhållning. Trots sin tunna design erbjuder den en rik ljudupplevelse tack vare stöd för Dolby Atmos och Samsungs OTS (Object Tracking Sound) Lite. Detta ger tittarna en omslutande 360-graders ljudupplevelse.

Alla dina underhållningsbehov samlade på ett ställe

Alla Samsungs TV-apparater för 2023 kommer med Samsung Smart Hub, ett användarvänligt gränssnitt som centraliserar din underhållning. Användare får även tillgång till molnbaserad gaming genom FreeSync Premium Pro, som erbjuder HDR-gaming med låg latens och minskad risk för ryckningar och hack i bilden.

Med Philips Hue Sync, en funktion som ger en intelligent och uppslukande ljusupplevelse, tar Q80C underhållningen till nästa nivå.

Läs också: Samsung TV som tavla

8 vanliga frågor om Samsung TV:n 2024

1. Vilken är den bästa Samsung TV:n?

Det finns ingen “bästa” Samsung TV, det beror helt på dina behov och budget. För att hitta den bästa TV:n för dig, bör du tänka på följande:

 • Användningsområde: Ska du använda TV:n för film och serier, gaming, sport eller allmänt bruk?
 • Skärmstorlek: Hur stort rum har du och hur långt ifrån TV:n kommer du att sitta?
 • Paneltyp: Vill du ha den bästa bildkvaliteten med OLED eller en ljusstarkare och billigare TV med QLED?
 • Upplösning: Behöver du 4K eller 8K?
 • Smartfunktioner: Vilka appar och funktioner vill du ha?
 • Ljudkvalitet: Är du nöjd med de inbyggda högtalarna eller vill du ha ett separat ljudsystem?
 • Pris: Hur mycket vill du spendera?

Här är några exempel på bra Samsung TV-apparater för olika behov:

 • För film och serier: Samsung S95C OLED
 • För gaming: Samsung QN90B Neo QLED
 • För sport: Samsung QN85A QLED
 • För allmänt bruk: Samsung Q70A QLED

2. Vad är skillnaden mellan OLED och QLED?

OLED och QLED är två olika typer av paneler som används i TV-apparater.

OLED (Organic Light-Emitting Diode) ger bättre bildkvalitet med perfekta svarta, oändlig kontrast och breda betraktningsvinklar. OLED-paneler är dock dyrare och kan ha problem med inbränning.

QLED (Quantum Dot Light-Emitting Diode) är en typ av LCD-panel som använder quantum dots för att förbättra ljusstyrka och färger. QLED-paneler är billigare än OLED-paneler och har inte problem med inbränning. De har dock inte lika bra bildkvalitet som OLED-paneler, med sämre svärta och kontrast.

3. Vilken storlek ska jag välja på min Samsung TV?

Den bästa storleken på din Samsung TV beror på rummets storlek och hur långt ifrån TV:n du kommer att sitta.

Som en tumregel:

 • 43-55 tum: Vanlig storlek för vardagsrum
 • 65-83 tum: För större rum eller om du vill ha en bioliknande upplevelse

Det är också viktigt att tänka på betraktningsvinkeln. OLED-paneler har bättre betraktningsvinklar än QLED-paneler, så du kan sitta längre ifrån en OLED-TV utan att bildkvaliteten försämras.

4. Vilken upplösning behöver jag?

4K (3840 x 2160) är standardupplösningen för TV-apparater idag. 4K ger en skarp bild med detaljer och klara färger.

8K (7680 x 4320) är en nyare upplösning som ger ännu skarpare bild. 8K-innehåll är dock inte lika vanligt som 4K-innehåll, och 8K-TV-apparater är dyrare.

Om du inte är säker på om du behöver 8K, är 4K ett bra val.

5. Vilka smarta funktioner behöver jag på TV:n?

Samsungs TV-apparater har en mängd olika smarta funktioner, till exempel:

 • Tizen OS: Samsungs plattform med appar och streamingtjänster
 • Röststyrning: Bixby eller Google Assistant
 • SmartThings: Integration med andra smarta enheter

Vilka smarta funktioner du behöver beror på dina behov. Om du vill använda många appar och streamingtjänster behöver du en TV med en bra plattform och röststyrning. Om du vill integrera din TV med andra smarta enheter behöver du en TV med SmartThings.

6. Hur är ljudkvaliteten på Samsungs TV-apparater?

bästa samsung soundbars 2024

Ljudkvaliteten på Samsungs TV-apparater varierar beroende på modell. De inbyggda högtalarna är ofta mediokra och ger inte en optimal ljudupplevelse. En rekommendation är att införskaffa en av Samsungs soundbars som är mycket populära på marknaden.

Samsung har blivit utnämnt som den ledande aktören inom försäljning av soundbars för nionde året i rad, enligt marknadsundersökningsföretaget Future Source Consulting. En rapport publiscerad 2023 visade att Samsung toppade marknaden med 20,2% i marknadsandel och stod därmed för 18,4% utav branschens försäljningsvolym 2022.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bästa nya vinlanseringar i juli 2022
Vi har redan kommit in i svenskarnas stora semestermånad juli. Till matbordet...
Read More
0 replies on “Samsung lanserar en revolutionerande 98-tums QLED-TV i Europa”