Vattenflaskan som smaksätter vanligt vatten genom doft

air up vattenflaska smaksätter vatten

Air up är världens första vattenflaska som förvandlar vanligt kranvatten till smaksatt dryck, enbart genom doft. Genom en kombination av neurovetenskap och design har man skapat ett nytt sätt att konsumera dryck som både är enkelt, miljövänligt och naturligt – helt utan artificiella tillsatser och sötningsmedel.

Kranvatten är något av det bästa vi kan dricka både för vår hälsa och för miljön men ibland blir smaken av vatten tråkig och enformig. air up är ett helt nytt sätt att få oss att tro att vi konsumerar smaksatt dryck, fastän vi enbart dricker vanligt vatten.

Läs mer: Bästa Powerbank med solceller

22 unika smaker med enbart naturliga aromer

air up vattenflaska smaksättning av vanligt vatten

air up består av en återanvändningsbar vattenflaska och poddar gjorda av naturliga aromer från frukt, grönt och kryddor, helt fria från artificiella tillsatser.

I smaksortimentet, som kontinuerligt utökas ingår 22 olika smaker som sträcker sig från ex. litchi/ros, fläder, blåbär, hallon, mango och passionsfrukt till basilika/citron, cola och iskaffe. Varje smakpodd ger minst 5 liter smaksatt dryck.

Att smaka med näsan

air up vattenflaska

Upp till 80% av vår smakupplevelse är baserad på doft och air up utnyttjar den biologiska retronasala doften för att lura hjärnan att tro att just doft är smak. För att använda air up fyller man först flaskan med vatten, stoppar ner det medföljande sugröret och fäster det i munstycket, där även smakpodden placeras.

När man sedan dricker från flaskan skapas ett sug som inte bara transporterar vattnet utan även luft från podden i munnen.

hur funkar air up vattenflaska

I svalget stiger den smaksatta luften från vattnet till näsans luktcentra och manifesteras i hjärnan som smak. Resultatet blir att man upplever att man dricker något med smak, fast man i själva verket dricker rent vatten.

smaksättning av vanligt vatten flaska

Utmanar vårt sätt att konsumera

air up grön

air up är ett helt nytt sätt att konsumera dryck som är utvecklat för att ta hänsyn till både hälsan och miljön. Förutom att air up möjliggör konsumtion av smaksatt dryck helt utan artificiella tillsatser och sötningsmedel minskar man även på plastkonsumtion och koldioxidutsläpp för transport.

Vilka smaker finns för air up vattenflaskor?

air up vattenflaskor smaker

Just nu hittar du upp till 18 olika smaker för air up vattenflaskor, med allt från jordgubb till kaffe och citron. Du hittar t.o.m. whisky i utbudet om du så önskar! Nya smaker tillkommer hela tiden, så denna lista kan redan vid tidpunkten för publicering av denna text vara föråldrad.

Olika färger på air up vattenflaskor

olika färger air up vattenflaskor

Du hittar 15 olika färgalternativ på air up vattenflaskor, där bland annat air up grön är en favorit hos många. Men i utbudet hittar du alla alternativ oavsett vilka färger du gillar.

air up startkit kostar från 369 sek, och smakpoddarna från 69 sek och finns tillgängligt på Amazon.se eller se.air-up.com.

More from Benny Sjölind
UGG lanserar den miljövänliga kollektionen “ReImagined by UGG”
UGG har introducerat ett banbrytande initiativ, “ReImagined by UGG™”, som ger nytt...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *